Kėdainiuose vargo neturėjęs „Lietkabelis“ pratęsė „Nevėžio“ nesėkmių ruožą
LKL/BNS nuotr.

Kėdainiuose vargo neturėjęs „Lietkabelis“ pratęsė „Nevėžio“ nesėkmių ruožą

Autorius: LKL.lt
2018-12-07

Gerą formą pastaruoju metu demonstruojantis Panevėžio „Lietkabelio“ (9-4) klubas „Betsafe-LKL“ čempionate į savo sąskaitą įsirašė dar vieną pergalę bei pagal jas pasivijo trečiadienį nugalėtą Vilniaus „Rytą“ (9-3).

Trečioje vietoje žengiantiems vilniečiams į nugaras kvėpuojantys „Lietkabelio“ krepšininkai penktadienio vakarą svečiuose be didesnio vargo 83:68 (24:10, 25:16, 19:23, 15:19) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“ (2-11).

Į priekį nugalėtojus vedė po 15 taškų įmetę Žiga Dimecas ir Stefanas Sinovecas. Šeimininkų gretose išsiskyrė Chauncey Collinsas, kurio sąskaitoje – 25 taškai.

Panevėžiečiams tai yra penktoji pergalė iš šešerių rungtynių, kuriose komandai vadovavo naujasis jos strategas Nenadas Čanakas. Tuo metu Kėdainių ekipa patyrė jau šeštąją nesėkmę iš eilės.

Pamatus pergalei „Lietkabelis“ padėjo dar pirmajame kėlinyje. 7:0 rungtynes pradėję svečiai ketvirčio pabaigoje spurtavo net 17:0 bei įgijo dviženklį pranašumą 28:10.

Tik 33 proc. taiklumu (21/62 metimai) iš žaidimo atakavęs „Nevėžis“ po susitikimo pradžioje patirtų smūgių taip ir neatsigavo. Ramūno Cvirkos auklėtiniai dar iki pertraukos buvo triuškinami 26:48, o rimtesnio iššūkio nepavyko mesti ir antroje mačo pusėje.

Solidų pranašumą iki pat finalinės sirenos išsaugojęs „Lietkabelis“ šventė užtikrintą pergalę. Jos iškovoti nesutrukdė nei prastas pataikymas iš toli (3/17 – 17 proc. taikl.) nei tai, jog komandai dėl danties operacijos negalėjo padėti vienas lyderių Paulius Valinskas.

„Tik užvakar žaidėme prieš „Rytą“, todėl šiek tiek bijojau šių rungtynių. Gerai sužaidėme pirmąją rungtynių pusę, bet po pertraukos pamatėme, jog vis dar nesame rimta komanda“, – po pergalės kalbėjo N. Čanakas. 

Pralaimėtojams šiame susitikime taškus rinko tik šeši iš vienuolikos ant parketo pasirodžiusių krepšininkų. Regimantas Miniotas, Simas Buterlevičius, A.J. Parkeris, Aidas Einikis ir Ignas Labutis pasižymėti nesugebėjo, nors visi žaidė daugiau nei po 8 minutes.

„Nemalonu, bet „Lietkabelis“ šiuo metu yra geroje formoje, gerai susikomplektavusi komanda. Savo komandoje šiandien matau penkis žaidėjus, kurie gali žaisti. Kitiems reikia sportuoti. Aišku, jie sportuoja, bet procesas nevyksta taip greitai, kaip norėtųsi“, – apgailestavo R. Cvirka.

„Nevėžis“: Chauncey Collinsas 25, Nikita Balašovas 12, Martynas Varnas, Gintautas Matulis ir Valdas Vasylius po 9, Gabrielius Maldūnas 4.

„Lietkabelis“: Žiga Dimecas ir Stefanas Sinovecas po 15, Jamaras Wilsonas 11 (9 atk. kam.), Marko Čakarevičius ir Simas Jasaitis po 10.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris