Savaitės apžvalga: nukraujavę milžinai bei pergales skinantis „Lietkabelis“
Foto: LKL / BNS

Savaitės apžvalga: nukraujavę milžinai bei pergales skinantis „Lietkabelis“

Autorius: LKL.LT
2018-12-10

Grandų mūšis Kaune, fantastiškas Dominique‘o Suttono dėjimas, pergales skinantis Panevėžio „Lietkabelis“, pirmąją pergalę namuose iškovoję „Šiauliai“, drama Pasvalyje bei į ketvirtąją vietą smuktelėjęs „Rytas“ – LKL.LT pateikia įdomiausių praėjusios savaitės įvykių apžvalgą.

MVP. Naudingiausiu praėjusios savaitės žaidėju tapo karjeros susitikimą sužaidęs Klaipėdos „Neptūno“ centras Jerai Grantas.

J. Grantas per 24 minutes pelnė 18 taškų (7/8 dvit., 4/4 baud.) atkovojo 8 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Amerikietis pergalingoje dvikovoje su Alytaus „Dzūkija“ surinko 33 naudingumo balus bei užfiksavo geriausią karjeros rezultatą rungtyniaujant Lietuvoje.

Ankstesnis rekordas buvo 30 efektyvumo balų, surinkti dar 2015-ųjų gruodį taip pat žaidžiant prieš „Dzūkiją“.

„Neptūno“ vidurio puolėjas išlieka naudingiausiu „Betsafe–LKL“ krepšininku (vid. 18.9 naud. bal.), jis taip pat yra naudingiausias ir FIBA Čempionų lygoje (vid. 22,1 naud. bal.).

Milžinų mūšis. Nukraujavę Kauno „Žalgirio“ (12-1) ir Vilniaus „Ryto“ (9-4) klubai sekmadienį stojo į principinių varžovų mūšį, kuriame netrūko emocijų ir kovos, o pergalę 95:86 šventė Šarūno Jasikevičiaus kariauna.

Šį susitikimą stebėjo 11294 žiūrovai, o tai yra šio sezono lygos rekordas. Vilniaus ekipos pralaimėjimas lėmė, kad „Rytas“ turnyrinėje lentelėje nukrito į ketvirtąją vietą, tuo metu žalgiriečiai toliau žygiuoja pirmi.

Milžinų dvikovoje nežaidė penki svarbūs krepšininkai – „Žalgiriui“ padėti negalėjo aukštaūgiai Paulius Jankūnas, Aaronas White‘as ir Antanas Kavaliauskas, o „Ryto“ gretose nebuvo Chriso Kramerio ir Evaldo Kairio.

Rungtynių lūžis įvyko trečiajame kėlinyje, kuomet po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ spurtavo 15:1, o ketvirtajame ketvirtyje varžovus iš sostinės triuškino jau 20 taškų persvara (82:62).

Mačo puošmena tapo „Ryto“ legionieriaus Dominique‘o Suttono žvėriškas dėjimas į krepšį.

Skambus „Lietkabelio“ pareiškimas. Net pusę komandos per mėnesio laikotarpį pakeitęs Panevėžio „Lietkabelis“ (9-4) praėjusią savaitę iškovojo dvi pergales bei pakilo į trečiąją vietą pirmenybėse.

Panevėžiečiai savaitės viduryje šeimininkavo sostinėje, kur 94:83 pamokė „Rytą“. Kaip iš natų rungtynes pradėję Nenado Čanako auklėtiniai jau antrajame ketvirtyje pirmavo 24 taškų pranašumu (43:19).

Trečiajame ketvirtyje „Lietkabelio“ įžaidėjas Vaidas Kariniauskas pataikė ketvirtąjį savo tritaškį bei vėl kilstelėjo „Lietkabelio“ persvarą iki 24 taškų (60:36).

Ginklų anksčiau laiko nesudėjęs „Rytas“ kilo į varžovų krepšio šturmą – atkarpa 20:4 ir deficitas ištirpo iki vienaženklio (56:64).

Vis dėlto dvikovos pabaigą užtikrinčiau sužaidė daugiau jėgų turėję panevėžiečiai, kurie šventė pergalę.

Sėkmingą žaidimą „Lietkabelis“ pademonstravo ir po dviejų dienų vykusioje dvikovoje Kėdainiuose, vietos „Nevėžį“ (2-11) įveikdamas 83:68.

Savo pranašumą panevėžiečiai įrodinėti ėmė nuo pirmųjų minučių, o po spurto 17:0 pirmoje kėlinio pabaigoje ir antroje ketvirčio pradžioje, Panevėžio ekipa nebesigręžiojo atgal.

Pergalę Aukštaitijos komandai atnešė puikus taiklumas – tikslą pasiekė 62% dvitaškių bei 42% tritaškių metimų.

Tai buvo penktoji „Lietkabelio“ pergalė per pastarąsias šešerias rungtynes.

Antroje vietoje įsitvirtinęs „Neptūnas“. Klaipėdos „Neptūnas“ (11-2) antroje susitikimo dalyje įjungė aukštesnę pavarą bei namuose 89:67 sutriuškino Alytaus „Dzūkiją“ (5-8).

Uostamiesčio ekipa prieš trečioje vietoje žengiantį „Lietkabelį“ šiuo metu turi dviejų pergalių pranašumą.

Klaipėdiečių raktų į pergalę tapo gynyba bei aukštaūgių žaidimas. Per antrąją mačo pusę praleido vos 24 taškus.

Karjeros rungtynes „Betsafe–LKL“ čempionate sužaidęs Jerai Grantas per 24 minutes surinko 33 naudingumo balus. Tuo metu 19 taškų pelnęs Gytis Masiulis užfiksavo asmeninį rezultatyvumo rekordą.

Dzūkų neišgelbėjo ir įspūdingai rungtyniavęs Artūras Jomantas – puolėjo sąskaitoje 24 taškai, 12 atkovotų kamuolių ir 34 naudingumo balai.

Pirmoji „Šiaulių“ pergalė namuose. Dar prieš FIBA pasaulio čempionato atrankos langą pirmąją sezono pergalę iškovoję šiauliečiai sėkmingą žaidimą tęsia ir toliau.

Šįkart Antano Sireikos vedini „Šiauliai“ (2-11) savų žiūrovų akivaizdoje 98:94 įveikė Utenos „Juventus“. Tai buvo pirmoji šiauliečių pergalė namuose, o pagal pergalių ir pralaimėjimų balansą Saulės miesto ekipa išsilygino su 9-oje vietoje esančiu „Nevėžiu“.

Atkakli kova tarp „Šiaulių“ ir „Juventus“ vyko viso mačo metu. Likus 22 sekundėms iki susitikimo pabaigos šeimininkų persvara siekė 2 taškus (93:91), tačiau rungtynių baigtį nulėmė puolime kamuolį nusiėmęs ir 2 taškus su pražanga pelnęs Antanas Udras.

Puikią energiją demonstravęs vidurio puolėjas puolime iš viso atkovojo net 9 kamuolius bei užfiksavo šio sezono lygos rekordą.

„Iš A. Udro padarėme NBA žaidėją“, – savo aukštaūgių žaidimu nebuvo patenkintas „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas.

Drama Pasvalyje. „Pieno žvaigždės“ (5-8) namuose laimėjo dramatišką – 96:92 patiesta Prienų „Skycop“ (4-9) ekipa.

Yannicko Franke ir Tomo Lekūno vedini pasvaliečiai dvikovos pabaigoje turėjo 6 taškų persvarą (90:84), tačiau Martynas Gecevičius įmetė tritaškį, Ovidijus Varanauskas pridėjo du taškus su pražanga, o rezultatas tapo lygus.

Likus 19 sekundžių iki susitikimo pabaigos „Skycop“ vidurio puolėjas Anthony Lee pelnė dvitaškį su pražanga bei galėjo išvesti savo komandą į priekį, tačiau pakartojimą peržiūrėję arbitrai nusprendė amerikiečiui skirti nesportinę pražangą.

Dagoberto Pena pataikė baudų metimus, varžovų pražangą išprovokavęs Y. Franke pridėjo dar du baudų metimus, o „Pieno žvaigždės“ iškovojo pergalę.

Karaliaus Mindaugo taurė. „Skycop“ praėjusią savaitę nervingame mače išvykoje pranoko „Dzūkiją“ bei pateko į KMT ketvirtfinalį.

Ištraukus burtus paaiškėjo, kad Virginijaus Šeškaus diriguojamas klubas su Klaipėdos „Neptūnu“, titulą ginantis „Žalgiris“ testuos „Šiaulius“, „Rytas“ trečius metus paeiliui kausis su „Juventus“, o „Lietkabelis“ Aukštaitijos derbyje ginklais surems su „Pieno žvaigždėmis“.

Ketvirtfinalių susitikimai startuos sausio 2-ąją,o atsakomieji mačai vyks vasario 12-13 dienomis. Finalo ketvertas šiemet vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje vasario 16-17 dienomis.

Naujas „Ryto“ generalinis direktorius. Penktadienį sostinėje įvyko Vilniaus „Ryto“ dalininkų susirinkimas, kuriame oficialiai iš savo pareigų atsistatydino generalinis direktorius Darius Gudelis, o į jo pareigas paskirtas šiemet vykdančiojo direktoriaus pareigas ėjęs Julius Sarapinas.

J. Sarapinas Vilniaus „Ryte“ darbuojasi jau nuo 2012 metų, o per šį laiką ėjo marketingo, komandos vadovo bei vykdančiojo direktoriaus pareigas. 30-metis specialistas yra baigęs sporto vadybos ir rinkodaros magistro studijas Eurolygos rengiamoje programoje.

„Esu dėkingas už dalininkų išreikštą pasitikėjimą, tačiau į šią galimybę žvelgiu labai atsakingai. Laukia daug sunkaus darbo, bet esu pasiruošęs iššūkiams, o sukaupta patirtis turėtų padėti sėkmingai tęsti jau pradėtus darbus.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris