Ketvirtajame kėlinyje spurtavę „Ryto“ krepšininkai susitvarkė su „Pieno žvaigždėmis“
LKL/BNS nuotr.

Ketvirtajame kėlinyje spurtavę „Ryto“ krepšininkai susitvarkė su „Pieno žvaigždėmis“

Autorius: LKL.LT
2018-12-29

Dar vieną pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate iškovojo Vilniaus „Ryto“ (12/4) krepšininkai. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai savo namų arenoje tik po atkaklios kovos 89:82 (23:21, 23:27, 23:15, 20:19) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (7/9) ekipą.

Vilniečiams tai buvo trečioji pergalė paeiliui, tuo tarpu svečiai suklupo pirmą kartą po trijų iš eilės pasiektų laimėjimų.

Šiose rungtynėse aikštelėje jau pasirodė pasvaliečių lyderis Emmanuelis Omogbo. Legionierius iš Nigerijos dėl traumos nerungtyniavo nuo lapkričio vidurio. Vidurio puolėjas pelnė 4 taškus ir sugriebė 2 atšokusius kamuolius.

Abi komandos atrado savo lyderius atakuojant iš toli. Vilniaus komandoje tai sėkmingiausiai darė Rokas Stipčevičius (4/6, 66 proc.), „Pieno žvaigždžių“ gretose išsiskyrė Dagoberto Pena (5/8, 62 proc.).

Lemiamas rungtynių lūžis įvyko paskutinio kėlinio pradžioje – visų rungtynių metu netoli buvusius pasvaliečius tritaškiu nubaudė DJ Seeley, du taškus su pražanga pridėjo Arnas Butkevičius ir vilniečiai po ilgos pertraukos susigrąžino dviženklį pranašumą – 76:65. Vėliau komandos ir toliau keitėsi taikliais metimais, tačiau skirtumas ryškiai nesikeitė ir šeimininkai iškovojo pergalę 89:82.

„Pirmoje pusėje mūsų gynybinis mentalitetas buvo visiškai ne ten, kur reikia, nepadarėme nieko, kam ruošėmės. Jie pelnė net 17 taškų greitame puolime su savo stiprybėmis. Po pertraukos vyrai šauniai sureagavo. Pasikeitimai, individualūs veiksmai ir ypatingai gynyba buvo daug geresnė“ – komandos pasirodymu po pertraukos džiaugėsi nugalėtojų vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

„Manau, kad prastai sužaistas trečias kėlinys mums sutrukdė mačo pabaigoje, kai nebeturėjome nei daug galimybių, nei jėgų. Tačiau manau, kad pirmus du kėlinius neblogai puolėme, turėjome gerus ginklus. Žinojome, kad po pertraukos „Rytas“ išeis labai agresyvūs, o mes nepasinaudojome savo agresyvumu. Trečiame kėlinyje iniciatyvą atidavėme varžovams ir ketvirtame kėlinyje juos sustabdyti buvo labai sunku“ – kalbėjo pasvaliečių strategas Gediminas Petrauskas.

„Rytas“: Rokas Stipčevičius – 16 (5 rez. perd., 4/6 tritaškiai), Martynas Echodas ir DJ Seeley – po 14, Arnas Butkevičius – 13 (6 atk. kam.), Artsiomas Parakhouskis – 12;

„Pieno žvaigždės“: Jay'us Threattas – 21, Dagoberto Pena – 17 (5/8 tritaškiai), Tomas Lekūnas – 16, Yannickas Franke'as – 10.

Vilniečiai galingai pradėjo rungtynes ir netruko susikrauti dviženklio pranašumo (15:5). Tačiau svečių tai iš vėžių neišmušė, jie čia pat surengė atkarpą 7:0 ir priartėjo (15:12). Antroje kėlinio pusėje pasvaliečiai šeimininkams įgauti pagreičio neleido ir po pirmojo ketvirčio vilniečių persvara siekė tik 2 taškus – 23:21.

Antrame kėlinyje „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai ir toliau sėkmingai rinko taškus tiek iš po krepšio, tiek ir iš trijų taškų zonos, o tai netrukus leido jiems po ilgos pertraukos išsiveržti į priekį – 30:29. Čia pat du tritaškius pridėjo ir Dagoberto Pena ir svečių pranašumas šoktelėjo iki 7 taškų – 36:30. „Rytas“ sugebėjo panaikinti deficitą ir net išsiveržė į priekį, tačiau kėlinio finiše sėkmingiau sužaidė pasvaliečiai išsaugojo nedidelį pranašumą – 48:46.

Po pertraukos vilniečiai netruko panaikinti turimo deficito ir greitai susikrovė 7 taškų persvarą – 57:50. Tiesa, pasvaliečiai daugiausiai Tomo Lekūno pastangomis vėl atsitiesė – 57:57. Antroje kėlinio dalyje daugiausiai Roko Stipčevičiaus ir DJ Seeley pastangomis šeimininkai kiek nutolo ir po trijų kėlinių pirmavo 69:63.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris