Visas rungtynes pirmavę „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai neturėjo vargo su „Nevėžiu“
LKL/BNS nuotr.

Visas rungtynes pirmavę „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai neturėjo vargo su „Nevėžiu“

Autorius: LKL.LT
2019-01-05

Emmanuelis Omogbo sužaidė naudingiausias rungtynes po traumos, Jay'us Threattas per pirmąją mačo pusę perėmė net 4 kamuolius, o šių žaidėjų vedamos Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (8/9) iškovojo ketvirtą pergalę per paskutines penkerias „Betsafe–LKL“ rungtynes.

Gedimino Petrausko auklėtiniai namuose be didesnių sunkumų 92:67 (26:17, 17:12, 33:25, 16:13) sutriuškino Kėdainių „Nevėžio“ (3/14) krepšininkus.

Nugalėtojų efektyvumą rodo ir skaičiai – net penki Pasvalio ekipos žaidėjai surinko dviženklį naudingumo balų skaičių.

Kėdainiečiai šiame mače nei karto nebuvo išsiveržę į priekį.

Šeimininkai jau antrame kėlinyje buvo susikrovę šešiolikos taškų (37:21) persvarą ir po pertraukos jos nebeiššvaistė. Priešingai – trečiame ketvirtyje jie demonstravo uraganinį puolimą, pelnė net 33 taškus ir likus žaisti dešimt minučių pirmavo 76:54.

Paskutiniame ketvirtyje tik sutvarkę formalumus „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai iškovojo pergalę 25 taškų skirtumu.

Pasvaliečiai užtikrintai atakavo iš toli – tikslą pasiekė 10 bandymų iš 21 (47 proc.).

„Pieno žvaigždės“: Gytis Sirutavičius – 16, Tomas Lekūnas – 15, Emmanuelis Omogbo – 13, Jay'us Threattas (9 rez. perd.) ir Vytautas Šulskis – po 10;

„Nevėžis“: Gintautas Matulis – 14, Valdas Vasylius – 9, Gabrielius Maldūnas – 8.

Po mačo nugalėtojų treneris Gediminas Petrauskas neslėpė džiaugsmo savo auklėtinių pasirodymu.

„Sveikinimai komandai, tikrai geras darbas, labai jautėme žaidėjų koncentraciją ne tik šiandien, bet ir per pasiruošimo dienas. Po praeitų rungtynių buvo toks neskanus jausmas, tad šiandien tikrai nejuokavome.

Varžovus vertinome labai rimtai, nesitikėjome lengvos kovos, analizavome jų kovas, kur jie rodė tikrai gerą žaidimą. Džiaugiamės, kad pavyko laimėti lengviau, visi gavo pažaisti, tad prieš kitas rungtynes nuotaika tikrai smagi.“

Tuo tarpu „Nevėžio“ strategui Dariui Dimavičiui liko tik pasveikinti varžovus.

„Šiandien jie tos pergalės norėjo labiau už mus, žaidė agresyviau. Mes kol kas nemokam, negalim žaisti prieš tokią agresyvią gynybą, kai mes, atiduodami pirmą perdavimą atakoje, praradome mažiausiai penkis kamuolius. 

Per pertrauką buvo kalbėta, kad reikia sureaguoti į tą agresyvumą, jei neatsakysime jiems tuo pačiu – mums baigsis blogai. Prieš mačą taip pat akcentavome jų greitą puolimą, tačiau nesusitvarkėme ir su tuo. Turime iš ko mokytis, o varžovai šiandien buvo stipresni.“

„Pieno žvaigždės“ rungtynėse startavo puikiai ir pirmame kėlinyje sužaidus kiek daugiau nei dvi minutes jau pirmavo 9:0. Per likusį kėlinio laiką svečiai kiek pagerino puolimą, tačiau nesustabdė ir pasvaliečių greito žaidimo. Būtent šeimininkai po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 26:17.

Antrame ketvirtyje G. Petrausko auklėtiniai ir toliau puolė efektyviai, sėkmingai stabdė varžovus ir netrukus jų persvara pasiekė naują rekordinę ribą – 36:21. Antroje kėlinio pusėje situacija iš esmės nesikeitė ir įpusėjus mačui pasvaliečiai užtikrintai pirmavo  43:29.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris