Dviženklį deficitą panaikinusios „Pieno žvaigždės“ palaužė „Neptūną“
LKL/BNS nuotr.

Dviženklį deficitą panaikinusios „Pieno žvaigždės“ palaužė „Neptūną“

Autorius: LKL.LT
2019-01-12

Kone visas rungtynes atsilikusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (9/9) panaikino dviženklį deficitą ir „Betsafe–LKL“ išvykos rungtynėse 80:77 (15:18, 17:21, 17:17, 31:21) sugebėjo palaužti Klaipėdos „Neptūną“ (14/4).

Tomui Lekūnui, likus kiek daugiau nei 2 minutėms, pavyko išlyginti rezultatą (67:67) ir nors Tomas Delininkaitis tritaškiais bandė gelbėti „Neptūną“, svarbų tolimą metimą pataikė Yannickas Franke. T. Lekūnas pirmąsyk nuo mačo pradžios persvėrė rezultatą (74:73), o Y. Franke netrukus sumetė ir baudas, bet Emmanuelis Omogbo suteikė Lorenzo Williamsui progą išlyginti rezultatą trimis baudos metimais.

Šis pataikė du (75:76), o liko tik 7 sekundės. Po greitos pražangos E. Omogbo abu baudos metimus pataikė, Paulius Dambrauskas atsakė tuo pačiu, Jay’aus Threatto nervai taip pat iššūkį atlaikė, o Gytis Masiulis abukart metė pro šalį – 77:80.

„Pieno žvaigždėms“ pirmauti „Neptūnas“ leido tik pačioje rungtynių pradžioje: vėliau iniciatyvą klaipėdiečiai perėmė ir antrajame kėlinyje po atkarpos 14:2 jau buvo priekyje 32:20. Nors „Neptūnas“ ilgą laiką gana stabiliai pirmavo, prabėgus pusei ketvirto kėlinio svečiai ėmė mažinti 10 taškų deficitą – šį spurtą iniciavo Ž. Skučas su E. Omogbo – 62:65.

21 tašką pelnęs T. Delininkaitis sužaidė rezultatyviausią sezono mačą „Betsafe–LKL“.

„Neptūnas“: Tomas Delininkaitis 21 (5/9 trit.), Jerai Grantas 14, Paulius Dambrauskas 12 (5 atk. kam.), Osvaldas Olisevičius 9, Simas Galdikas 8.

„Pieno žvaigždės“: Yannickas Franke 16, Emmanuelis Omogbo ir Jay’us Threattas (7 rez. perd.) – po 14, Žygimantas Skučas 11 (6 atk. kam., 5 išpr. praž., 20 n.b.), Tomas Lekūnas 9.

„Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis sakė, kad jo komanda šiuo metu yra duobėje.

„Laimėjo ta komanda, kuri kovėsi iki pat galo. Didžiąją dalį kontroliavome rungtynes, bet antroje pusėje pradėjome gauti taškus greitame puolime, ankstyvose situacijose ir antrais šansais.

Esame labai nusivylę ir jaučiamės šiokioje tokioje duobėje. Esant joje pergalė prieš „Žalgirį“ lyg mus šiek tiek apgavo, bet reikia pripažinti, jog nesame geriausioje formoje“, – kalbėjo jis.

„Pieno žvaigždes“ treniruojantis Gediminas Petrauskas pasidžiaugė, kad pergalę iškovoti leido ir klubo vadovybės sudarytos galimybės į tolimą Klaipėdą atvykti iš vakaro.

„Džiugino antroje pusėje atliktos tik dvi klaidos, taip pat gerai dalijomės kamuoliu, gerai įsijungė Franke, kurio metimai buvo svarbūs. Pirmoje pusėje daug prametėme baudos metimų, o gale juos pataikėme.

Turime pripažinti, kad „Neptūno“ krūvis yra didelis, todėl norėjome palaikyti tempą. To nepadarėme pirmoje pusėje – nesurinkome taškų iš greitų atakų. Vėliau tempas buvo didelis ir jis tapo vienu iš raktų į pergalę“, – kalbėjo jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris