„Betsafe–LKL“ reitingas: „Skycop“ skrydis ir „Dzūkijos“ nuosmukis
LKL / BNS nuotr.

„Betsafe–LKL“ reitingas: „Skycop“ skrydis ir „Dzūkijos“ nuosmukis

Autorius: Vaidas Čeponis (LKL.lt)
2019-01-16

Atgimsta Prienų „Skycop“ komanda, pergalių skonį pajuto „Šiauliai“ ir Kėdainių „Nevėžis“, bangavimų neišvengia Utenos „Juventus“, tuo tarpu Alytaus „Dzūkija“ grimzta vis giliau.

„Betsafe-LKL“ varžybų komentatorius Vaidas Čeponis toliau sudarinėja lygos ekipų reitingą. Jame atsižvelgiama į pastarojo meto klubų rezultatus.

Pirmoje straipsnio dalyje – apie 6-10 pozicijose esančias komandas, kita dalis apie 1-5 vietas užimančias komandas bus išplatinta ketvirtadienį.

6 (ankstesnė vieta 8). „Skycop“

Po penkių nesėkmių iš eilės dabar prieniškiai nuskynė tris pergales iš keturių galimų ir sykį sužaidė lygiosiomis – šiemet Prienų klubas dar nepralaimėjo.

Šiemet išvykoje nukaltas „Lietkabelis“, namie – „Dzūkija“, o Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse lygiosiomis sužaista su ‚Neptūnu“.

Didelė netektis – į Rusiją išvykęs Mike‘as Bruesewitzas, bet po traumos grįžo Mindaugas Lukauskis. Atrodo, į naudą išeis Žygimanto Janavičiaus atėjimas. Jis per dvejas rungtynes vidutiniškai atliko po 9 rezultatyvius perdavimus!

Vaizdo negadina ir neseniai Prienų klubą papildęs aukštaūgis Anthony Lee.

Panašu, kad ėmė gerėti ekipos gynyba. Per du pastaruosius „Betsafe–LKL“ mačus praleista tik po 72,5 taško. Prieniškiai puikiai dalijasi kamuoliu – pagal rezultatyvius perdavimus jie yra lygos lyderiai (vid. 21,2).

Ir toliau savo puolimą „Skycop“ grindžia tritaškiais. Jie per dvikovą atlieka net 29,6 tolimų metimų ir tik 30,6 dvitaškių.

Sekmadienį „Skycop“ pasiekė sezono rekordą – įmetė 17 tritaškių į „Dzūkijos“ krepšį. Iš 8 šio sezono rekordų pataikytų tritaškių kategorijoje Prienų klubui priklauso net 6 pozicijos!

7 (5). „Juventus“

Uteniškių žaidimas ir toliau banguoja. Jie sugeba nugalėti „Neptūną“, bet įsigudrina pralaimėti „Nevėžiui“.

„Juventus“ laimėjo tik vieną iš pastarųjų penkių dvikovų. Tiesa, šiam klubui teko rungtyniauti ir su pirmaujančiomis komandomis.

Viena didžiausių bėdų – prarasti kamuoliai. Uteniškiai tapo dažniausiai klystančia lygos komanda (vid. 15,2). Išvykus Alexui Hamiltonui, pagerėjo „mikroklimatas“, bet suprastėjo tritaškių pataikymas. Tarkim, Karolis Guščikas iš toli atakuoja vos 14 proc. taiklumu (2/14). Praėjusį sezoną tritaškius jis metė 54 proc. taiklumu (17/31)!

Kita vertus, sparnus užsiaugino Martinas Gebenas, Gytis Radzevičius. Pirmasis per 7 pastarąsias rungtynes renka 14,4 taško ir 9,4 atkovoto kamuolio vidurkius. Pagal atkovojamus kamuolius M. Gebenas (vid. 7,2) pirmas lygoje.

O G. Radzevičius per pirmuosius savo šešis mačus surinko iš viso tik 6 taškus, o per pastaruosius penkis – net 46. Maža to, tritaškius mesdamas 50 proc. taiklumu jis po dviejų čempionato ratų užėmė pirmą vietą ir iškovojo bilietą į „Snaiperio“ konkursą – jis vyks vasario 17 d. per Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalinę dieną.

8 (9). „Nevėžis“

Dariui Dimavičiui pakeitus Ramūną Cvirką vyriausiojo trenerio poste reikalai ėmė gerėti. Laimėtos dvejos iš pastarųjų trejų rungtynių. Prieš tai kėdainiškiai buvo suklupę aštuonis kartus iš eilės.

Nors „Nevėžis“ vis dar nerezultatyviausia lygos komanda (vid. 72,2), bet akistata su „Juventus“ šiuo požiūriu nuteikė optimistiškai – varžovams atseikėti net 97 taškai.

Dabar ant bangos – Gabrielius Maldūnas, per ketverias rungtynes įmetęs 14,4 taško.

Iš letargo miego bunda Regimantas Miniotas. Trejose iš pastarųjų keturių dvikovų jo rezultatyvumas buvo dviženklis. Iki tol šis puolėjas nebuvo sužaidęs nė vieno tokio mačo šį sezoną.

9 (10). „Šiauliai“

Ekipa antrajame rate atrodė gerokai solidžiau nei pirmajame: paklupdyti „Skycop“, „Juventus“, „Dzūkija“, įnirtingai priešintasi „Neptūnui“, „Rytui“.

Šaukštas deguto – beviltiškai 61:104 pralaimėtos rungtynės KMT ketvirtfinalyje „Žalgiriui“.

Šiauliečiai patobulino puolimą – pagal pelnytus taškus pakilo į penktąją vietą (vid. 79,1). Puolimo vežimą smarkiausiai tempia per trumpą laiką neįtikėtinai patobulėjęs Ignas Vaitkus. Jis per paskutines dvejas lygos rungtynes rinko po 27,5 naudingumo balo. Tiesa, puolime jam dažnai stinga komandos draugų pagalbos.

Po pirmojo rato daug kas „Šiauliams“ skyrė paskutinę vietą po reguliariojo sezono, bet šiauliečiai bando paneigti šias prognozes.

Žinome, kad Antanas Sireika moka muštruoti jaunimą, todėl neatmestinas variantas, kad Saulės miesto ekipa pateks ir į atkrintamąsias varžybas.

10 (6). „Dzūkija“

Dzūkai išgyvena rimtą krizę. Jie laimėjo tik vieną iš paskutinių septynių lygos dvikovų. Išvykus įžaidėjui Kendrickui Brownui komanda susilpnėjo.

Trūksta ne tik šios pozicijos krepšininko, bet ir dar vieno vidurio puolėjo – vienas Egidijus Dimša ilgai nepatemps. Ir dabar jis jau kiek pristabdė arklius – pastarosiose dvejose rungtynėse sukrapštė tik po 5 taškus.

Dabar nesiseka ir veteranui Steponui Babrauskui. Trijuose iš paskutinių penkių čempionato mačų jo naudingumas buvo minusinis, per dvikovas su „Šiauliais“ ir „Skycop“ jis įmetė tik vieną tritaškį iš 10.

Alytaus klubas kiek netikėtai tvirtai pirmauja pagal atkovotus kamuolius (vid. 39,6), tačiau blogiausiai meta dvitaškius (48,4%).

„Dzūkija“ dviem pergalėmis lenkia „Nevėžį“ ir kol kas žengia atkrintamųjų varžybų link, tačiau dabartinė situacija optimistiškai Alytaus komandos likusiai sezono daliai nenuteikia.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris