Karjeros rungtynes „Pieno žvaigždžių“ gretose sužaidęs Ž. Skučas – savaitės MVP
LKL/BNS nuotr.

Karjeros rungtynes „Pieno žvaigždžių“ gretose sužaidęs Ž. Skučas – savaitės MVP

Autorius: LKL.LT
2019-01-21

Grįžęs į Pasvalį Žygimantas Skučas jaučiasi vis geriau, o tai puikiai iliustruoja ir skaičiai.

Krašto puolėjas prie „Pieno žvaigždžių“ prisijungė tik gruodžio pradžioje, tačiau ten greitai rado savo vietą ir jau antrą kartą per septynias savaites tapo naudingiausiu „Betsafe–LKL“ savaitės krepšininku.

26-erių kaunietis pratęsimo pareikalavusioje dvikovoje su Alytaus „Dzūkija“ per 30 minučių įmetė 25 taškus (8/9 dvit.), atkovojo 7 kamuolius ir surinko net 32 naudingumo balus. Alytiškius tose rungtynėse pavyko įveikti per pratęsimą 110:107.

Tai buvo naudingiausios jo rungtynės vilkint Pasvalio komandos marškinėlius. Šiame klube Ž. Skučas jau rungtyniavo ir 2014-2016 metais.

Šios savaitės naudingiausiųjų penketukas – neįprastas ir labai pajėgus. Penketuką sudaro tik vienas gynėjas ir trys puolėjai. Nė vienas į jį patekęs žaidėjas nesurinko mažiau nei 30 naudingumo balų.

Be Ž. Skučo, penketuke yra Chauncey Collinsas („Nevėžis“), Simas Jasaitis („Lietkabelis“), Artūras Jomantas ir Paulius Petrilevičius (abu „Dzūkija“).

Antrą kartą iš eilės tarp naudingiausių patenka Kėdainiuose rungtyniaujantis Ch. Collinsas. Šį kartą amerikietis tempė savo komandą kovoje su Kauno „Žalgiriu“, kur per 33 minutes pelnė net 29 taškus (asmeninis sezono rekordas) bei surinko 30 naudingumo balų.

Nors iki sensacijos trūko nedaug, tačiau „Nevėžis“ tą mačą visgi pralaimėjo 79:82.

Penketuke vietą užsitarnavo ir Vilniuje puikias rungtynes prieš buvusią savo komandą sužaidęs Simas Jasaitis.

36-erių krašto puolėjas į „Ryto“ krepšį įmetė 18 taškų (3/4 trit.), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 30 naudingumo balų. Tai buvo naudingiausios veterano rungtynės atstovaujant Panevėžio komandai.

Toks pasirodymas leido svečiams nugalėti vilniečius 96:75.

Jaunystę prisiminė ir kitas lygos mohikanas A. Jomantas. Šis rungtynėse su „Pieno žvaigždėmis“ surinko 24 taškus, atkovojo 7 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir išprokavo net 11 pražangų, iš viso surinkdamas net 37 naudingumo balus.

Tai buvo geriausios mažeikiškio rungtynės LKL nuo 2003-ųjų lapkričio. 

Monstrišką pasirodymą surengė ir kitas „Dzūkijos“ atstovas Paulius Petrilevičius. Centro pozicijoje žaidęs P. Petrilevičius tose pačiose rungtynėse pelnė net 30 taškų (11/13 dvit.), atkovojo 9 kamuolius ir išprovokavo 8 oponentų pražangas bei viso surinko 39 naudingumo balus. 

Tai buvo efektyviausios krepšininko karjeros rungtynės ir antras geriausias asmeninis pasirodymas šiame sezone visoje lygoje.

Nors abu alytiškiai surinko didesnius naudingumo balų skaičius, savaitės titulo jie neiškovojo, nes jų komanda patyrė nesėkmę.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris