LKL studento dienoraštis. Nėra to, ko neįveiktų LKL akademikų komanda
Foto: LKL

LKL studento dienoraštis. Nėra to, ko neįveiktų LKL akademikų komanda

Autorius: Živilė Antanaitytė (LKL akademija)
2019-02-08

Esu Živilė Antanaitytė, Lietuvos sporto universiteto sportinės rekreacijos ir turizmo studijų programos studentė. Galiu drąsiai teigti, kad sportas mano gyvenime užima svarbią vietą. Galbūt taip nutiko dėl to, kad būtent šitaip mane auklėjo šeima, visada raginanti siekti užsibrėžtų svajonių, tikslų ir rezultatų.

Stebėdama sporto renginius supratau, jog man labai įdomu ne tik sportuoti, bet ir matyti vykstantį procesą „iš vidaus“: kaip žmonės tiesiog pametę galvas bėgioja po užkulisius, kažko ieško, kažką vis pasižymi užrašuose. Baigusi mokyklą nedvejodama pasirinkau sporto vadybos sritį, kurios didžioji dalis susijusi su renginių organizavimu.

Noras dirbti sporto srityje paskatino mane įsitraukti į LKL akademijos projektą. Šiuo metu čia dirbu kartu su dar 12 komandos bendražygių.

Per tris projekto mėnesius mes patyrėme daug išbandymų. Taip sakydama nė kiek neperdedu, nes mums buvo patikėta devynios galybės atsakingų užduočių. Visas sėkmes ir nusivylimus išgyvename išvien su komanda, kartu stiprėjame, drąsėjame ir bręstame, jau spėjome įsitikinti, kad vienas lauke esi ne karys.

Šį sezoną LKL akademija startavo su Instagram paskyra, kurią kuruoja akademikas Vaidas Jukavičius. Be Vaido neįsivaizduoju mūsų akademijos laidos. Nėra tokių veiklų, kuriomis jis neužsiimtų. Jis viskam sako „taip“, kiekvieno susitikimo, kiekvieno renginio metu vis kartoja: „Teorija, praktika, galimybės.“

LKL akademijos Instagram paskyroje @lklakademija galima pamatyti, kokių teorinių ir praktinių galimybių mes turėjom dalyvaudami projekte, sužinoti apie jau nuveiktus.

LKL administracija man patikėjo „Svajonių diena – saugi diena“ renginio koordinavimą. Pirmiausia reikėjo nugalėti savo baimę, nes jaučiau atsakomybę ir LKL, ir lygos rėmėjams, visiems renginio dalyviams.

Iš pradžių renginys atrodė lyg didžiulė dėlionė, kuri niekaip nesusidėlios, bet bėgant laikui paveiksliukas pats pamažu ėmė pildytis. Svarbiausia buvo suvokti šio renginio tikslą ir išsikelti tinkamus uždavinius. Galiu drąsiai sakyti, kad renginys pavyko, nes mes sugebėjome suburti šeimas, sukurti nuostabią atmosferą, atkreipti dėmesį į kokybišką vaiko ugdymą.

Džiaugiuosi savo kolege Kamile Mykolaityte – jai šis renginys buvo jos debiutas, o užduotis skirta atsakinga: gauti interviu iš trenerio Antano Sireikos, krepšininkų, šventės dalyvių. Kamilė sakė bijojusi, kad tik svarbiausią akimirką neužsikirstų ar klausimų nepamirštų. Tačiau LKL akademijos komandos draugų buvimas šalia Kamilę nuramino ir suteikė pasitikėjimo. Tik kartu su šaunia komanda galima nuversti net ir kalnus!

Vienas iš svarbiausių renginių – tai šventinės rungtynės Kėdainiuose, pareikalavusios labai daug laiko ir visos komandos susitelkimo.

Dabar jau didžiuojamės savo pastangomis prisidėję prie šio renginio sėkmės. Drąsiai galime teigti, jog Kėdainių miestui sukūrėme kalėdinį stebuklą priminančią šventę.

Plačiau apie šias LKL akademijos organizuotas rungtynes skaitykite čia.

LKL akademijoje galimybės tiesiog „krenta iš dangaus“. Vieną iš jų pagavo ir su LKL krepšinio televizijos virtuve susipažino Paulius Lučinskas.

Jam teko užduotis – parengti trumpą reportažą apie krepšininką Deividą Sirvydį. Atrodytų, kas čia tokio parengti reportažą – bet! Jei nori, kad reportažas atsidurtų TV ekrane, reikia gerokai paplušėti.

„Reportažo idėja, vizija, scenarijus, interviu buvo mano užduotis. Reikėjo suderinti laiką ir galimybes su klubu, pašnekovais ir operatoriais. Gerai, kad krepšinio klubas „Rytas“ ir LKL TV nariai labai pagelbėjo su patarimais. Iš arti pamačiau klubo ir LKL TV virtuvę. Buvo nedrąsu pačiam sėsti į žurnalisto kėdę, bet meilė krepšiniui, išskirtinė proga ir puikūs pašnekovai padėjo įsivažiuoti ir atsikratyti jaudulio“, – sakė Paulius.

Projektas „Gyvenimas krepšinio ritmu“ taip pat patikėtas LKL akademijai. Už projekto įgyvendinimą buvo atsakinga Gintarė Žiukaitė.

Kartu su LKL partneriais dovanojome dovanas tiems, kuriems labiausiai jų reikia: „Kai tau reikia pasiruošti tokiam atsakingam renginiui, sunku nupasakoti, ką jauti ir išgyveni: baimę, jog kažko nespėsi, kažką pamirši, jaudulį, azartą, sumaištį viduje – visko po truputį“, – tikino Gintarė.

Apie šį projektą plačiau skaitykite paspaudę čia.

Sunku patikėti, kad per tokį trumpą laiką, 3 mėnesius, esame patyrę tiek daug. Dar nekalbėjome apie kitus mūsų darbus, – juos galite pamatyti LKL akademijos Instagram paskyroje.

Mes, akademikai, esame visi skirtingi, todėl kartais pykstamės, kartais džiaugiamės, juokiamės ir liūdime, bet visada viską darome siekdami geriausio rezultato. 

Sekite mūsų darbus @lklakademija Instagram paskyroje!

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris