Pasvaliečius į dar vieną pergalę atvedęs T. Lekūnas – savaitės MVP
LKL/BNS nuotr.

Pasvaliečius į dar vieną pergalę atvedęs T. Lekūnas – savaitės MVP

Autorius: LKL.LT
2019-01-28

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda tęsia įspūdingą seriją – laimėjo dar vienas rungtynes, o šios komandos narys antrą savaitę paeiliui tapo naudingiausiu žaidėju.

Iš Žygimanto Skučo estafetę perėmė kitas „Pieno žvaigždžių“ puolėjas Tomas Lekūnas. Jis daugiausia prisidėjo, kad Pasvalio komanda savaitgalį 91:82 nugalėtų Prienų „Skycop“.

Tai buvo jau septinta „Pieno žvaigždžių“ pergalė per 8 pastarąsias rungtynes. Neabejotinai karščiausia lygos komanda per šią seriją pralaimėjo tik Vilniaus „Rytui“ – 7 taškų skirtumu.

T. Lekūnas rungtynėse su „Skycop“ per 31 minutę surinko 22 taškus, atkovojo 9 kamuolius, išprovokavo 6 varžovų pražangas ir gavo 30 naudingumo balų.

Tai buvo geriausios biržiečio rungtynės šiame sezone, taip pat pakartotas ir karjeros naudingumo rekordas. T. Lekūnas 30 naudingumo balų buvo surinkęs ir 2016-2017 metų sezone, kai atstovaudamas „Šiaulių“ komandai padėjo įveikti „Pieno žvaigždes“.

Be T. Lekūno, šią savaitę į naudingiausiųjų penketuką pateko Evaldas Šaulys („Šiauliai“), Gytis Masiulis („Neptūnas“) bei Thomasas Walkupas ir Deonas Thompsonas (abu – „Žalgiris“).

Šią savaitę „Betsafe–LKL“ čempionate vyko tik trejos rungtynės, tad į naudingiausiųjų penketuką pretendavo tik 6 komandų atstovai.

Geriausias savo rungtynes Lietuvoje sužaidė Kauno „Žalgirio“ gynėjas Th. Walkupas.

Amerikietis mače su Utenos „Juventus“ buvo išbandytas ir įžaidėjo pozicijoje, o su savo užduotimis susitvarkė pagirtinai – surinko 14 taškų (asmeninis sezono rekordas) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus (taip pat asmeninis sezono rekordas). Šie rodikliai padėjo surinkti 24 naudingumo balus, o kauniečiai rungtynes laimėjo 98:80.

Kitą gynėjo poziciją penketuke užėmė „Šiaulių“ snaiperis E. Šiaulys.

Šis įtemptame mače su Klaipėdos „Neptūnu“ surinko 22 taškus (3/3 tritaškiai) ir atkovojo 5 kamuolius, iš viso surinkdamas 24 naudingumo balus. 

Saulės miesto atstovai rimtai kibo varžovams į atlapus, tačiau po pratęsimo buvo priversti pripažinti jų pranašumą 103:106.

Tose rungtynėse savo lyderį rado ir klaipėdiečiai – juo tapo iš „Žalgirio“ išnuomotas G. Masiulis, irgi užsitarnavęs vietą naudingiausiųjų penketuke.

Krašto puolėjas įmetė 21 tašką (geriausias sezono rodiklis), taip pat atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 6 oponentų pražangas, sukaupdamas 27 naudingumo balus.

Penketuką užbaigia „Žalgirio“ naujokas D. Thompsonas. Aukštaūgis mače Utenoje taip pat sužaidė geriausias savo trumpos karjeros Lietuvoje rungtynes.

Amerikietis pelnė 16 taškų (5/6 dvitaškiai) ir atkovojo 5 kamuolius. Šie skaičiai garantavo D. Thompsonui 22 naudingumo balus.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris