„Žalgiris“ nesulaikė K. Kanterio, bet parbloškė „Dzūkiją“ tritaškiais
LKL/BNS nuotr.

„Žalgiris“ nesulaikė K. Kanterio, bet parbloškė „Dzūkiją“ tritaškiais

Autorius: LKL.lt
2019-02-10

Sezono tritaškių rekordą pagerinęs Kauno „Žalgiris“ (20-2) iškovojo penktąją pergalę iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate. Tris kėlinius vargę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai svečiuose 90:75 (25:23, 27:20, 17:18, 21:14) įveikė Alytaus „Dzūkijos“ (7-14) krepšininkus.

Nugalėtojus į priekį vedė Leo Westermannas, pataikęs 6 tritaškius iš 7 bei surinkęs 20 taškų. Pralaimėtojų gretose žibėjo Keremas Kanteris, pelnęs 31 tašką ir taip pagerinęs lygos sezono rezultatyvumo rekordą. Net 23 taškus turkas surinko pirmojoje rungtynių pusėje.

Vos antras rungtynes Lietuvoje žaidęs „Dzūkijos“ naujokas žibėjo ne tik rezultatyvumu. Jis dar ir atkovojo 8 kamuolius, 3 kamuolius perėmė bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Puolėjo pasirodymas įvertintas net 40 naudingumo balų. Tai taip pat yra sezono rekordas – spalį tiek pat naudingumo balų surinko Klaipėdos „Neptūno“ įžaidėjas Lorenzo Williamsas.

Varžovų lyderio ilgai sustabdyti negalėjusi Kauno ekipa antroje susitikimo pusėje alytiškius skandino tritaškiais. Neįprastai dažnai iš toli atakavę šalies čempionai šiame mače įmetė 13 tritaškių iš 24 (54 proc. taiklumas). Tiek tolimų metimų „Žalgiris“ nebuvo pataikęs nei šiame, nei praėjusiame sezone.

Nuo pirmųjų minučių į atlapus žalgiriečiams kibę šeimininkai antrajame kėlinyje kiek paleido juos į priekį (29:43), tačiau trečiojo ketvirčio pabaigoje Steponas Babrauskas po K. Kanterio perdavimų smeigė du tritaškius iš eilės, vieną tolimą metimą pridėjo Paulius Danisevičius ir „Dzūkija“ prisivijo 61:66.

Vis dėlto ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ vėl įjungė aukštesnę pavarą ir pradėjo bėgti pergalės link. L. Westermanno ir Edgaro Ulanovo tritaškių dėka svečiai spurtavo 13:2 bei atitrūkę 82:66 nepaliko Andrejaus Urlepo kariaunai vilčių išsigelbėti.

Šiame susitikime „Žalgiris“ vertėsi be Mariaus Grigonio, Brandono Davieso ir Nate'o Wolterso, kuriems buvo leista pailsėti. „Dzūkijai“ nepadėjo traumuoti Matas Jogėla ir Gediminas Žalalis.

„Visą laiką svarbu pataikyti iš toli. Tai tikrai padeda krepšiniui. Mes žinojome, kad jie daug kur rizikuos, slėps savo silpnybes, bet labai smagu, kad pavyksta taip nubausti. Gerai, kad žaidėjai, kurie turėjo žaisti daug minučių, šiandien žaidė. Buvo gerų momentų. Manau, kad nesužaidėme gerai gynyboje“, – mačą apibendrino Š. Jasikevičius. 

„Keremas yra labai naudingas žaidėjas puolime, bet jam dar reikia daug ko išmokti. Deja, aš nesu burtininkas, kuris pasakytų, o jis padarytų. Tam reikia laiko. Gerai, kad dabar turėsime kelias laisvas savaites. Panaudosime šį laiką treniruotėms. Tikiuosi, kad patobulėsime“, – po pralaimėjimo kalbėjo A. Urlepas.

„Dzūkija“: Keremas Kanteris 31 (8 atk. kam., 40 n.b.), Elijah Brownas 12, Dominykas Domarkas 10.

„Žalgiris“: Leo Westermannas 20 (6/7 trit., 22 n.b.), Edgaras Ulanovas 15, Aaronas White'as 12, Artūras Milaknis 10.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris