A. Guoga linki „Rytui“ sėkmės: „Milijonieriai gali būti nukalti Vilniuje“
LKL / BNS nuotr.

A. Guoga linki „Rytui“ sėkmės: „Milijonieriai gali būti nukalti Vilniuje“

Autorius: LKL.lt
2019-02-14

Vilniaus „Rytas“ privalo sugrąžinti „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurę į Vilnių – tokį tikslą kelia klubo prezidentas Antanas Guoga.

Verslininkas ir europarlamentaras visose srityse siekia aukščiausių tikslų, o šį savaitgalį sostinės „Siemens“ arenoje vyksiantis turnyras – ne išimtis.

„Be abejo, tikslas vienas – laimėti taurę. Kito tikslo negali būti“, – duodamas interviu LKL.lt sakė A. Guoga.

Kalbėdamas su oficialia lygos svetaine, „Ryto“ prezidentas pasidžiaugė ir į „Siemens“ areną sugrįžtančiais sirgaliais, kurie šį savaitgalį gali stumtelti komandą į priekį.

– Antanai, kaip jus džiugina „Ryto“ pergalė ketvirtfinalyje prieš „Juventus“?
– Kaip įprasta, tai buvo sunki pergalė. Bet smagu, kad pavyko laimėti – turbūt daugelis nori matyti „Rytą“ finalo ketverte, nes nuo to tik įdomiau. Reikia džiaugtis, kad vyrai laimėjo Utenoje – tai geros komandos ženklas. Dabar reikia laimėti kitas rungtynes.

„Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
Finalo ketvertas Vilniaus„Siemens“ arenoje
Šeštadienis 15.10 val. I pusfinalis: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“
Šeštadienis 17.30 val. II pusfinalis: „Rytas“ – „Neptūnas“
Sekmadienis 14 val. Rungtynės dėl 3 vietos
Sekmadienis 17.40 val. Finalas

– Koks tikslas komandai „Kidy Tour“ KMT finalo ketverte?
– Be abejo, tikslas vienas – laimėti taurę. Kito tikslo negali būti. Tuomet sezonas jau bus sėkmingas. Patekti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas jau yra didžiulis pasiekimas, o jei pavyktų laimėti taurę, tai būtų sėkmingas sezonas.

Visi klubai turi galimybių laimėti, o aplinkybės tam dabar labai geros. Žvelgiant į „Žalgirį“, dabar esame panašaus pajėgumo. Taigi viską lems nusiteikimas ir sėkmė.

– Ar jūsų nebaugina pastarieji rezultatai su „Nevėžiu“ ir „Juventus“?
Sunku, kai vyksta daug rungtynių. Ypatingai sunku žaisti praėjus kelioms dienoms po Europos turnyrų. Sunku buvo „Žalgiriui“, sunku ir „Rytui“, kai žaidi daug aukšto lygio rungtynių. Po europinių turnyrų pralaimėjome „Lietkabeliui“ ir kitoms komandoms. Bet kas buvo – reikia pamiršti. Klubas yra finaluose, dabar reikia laimėti svarbiausias rungtynes.

– Finalo ketvertas vyks „Ryto“ namų arenoje, ar tai gali tapti koziriu?
– Be abejo, tai suteikia pranašumo. Bus daug lengviau žaisti nei Kaune. Žalgiriečiams čia būtų sunkiau, jei tektų finale kovoti su jais.

– Pastarosios „Ryto“ rungtynės „Siemens“ arenoje buvo lankomiausios, jaučiate sugrįžtančius sirgalius?
– Labai džiugina sirgalių reakcija. Jaučiame didesnį susidomėjimą, augantį palaikymą. Visi mato stabilų klubą, požiūrį, stabilų trenerį – dabar nė vienas žaidėjas nėra aukščiau už klubą ar trenerį. Yra tam tikra drausmė ir tai svarbu, sirgaliai tai mato. Kad ir kas nutiktų, laikomės kartu.

– „Žalgiris“ – visų laikomas favoritas, kas turi nutikti, kad kauniečiai prarastų titulą?
– Aišku, „Žalgirio“ biudžetas daug didesnis. Bet kartais laimi ne pinigai. „Žalgirio“ milijonieriai gali būti nukalti Vilniuje. Norėtųsi, kad taip įvyktų. Bet „Žalgiris“ – puiki komanda ir ji turi pranašumų, ji favoritė. Vis dėlto ir autsaideriai kartais laimi. Vyrams linkiu sėkmės ir laimėti.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris