Rungtynės dėl LKL ateities taurės: komandų sudėtyse – ir LKL krepšininkai
LKL/BNS nuotr.

Rungtynės dėl LKL ateities taurės: komandų sudėtyse – ir LKL krepšininkai

Autorius: LKL.LT
2019-02-15

Dviejų Lietuvos krepšinio milžinų – Vilniaus „Ryto“ bei Kauno „Žalgirio“ – jaunimo mokyklos gali būti laikomos vienomis geriausių Europoje. Tai įrodo ir rezultatai – dar praėjusį savaitgalį abi komandos Kaune susirungė jaunimo Eurolygos atrankos turnyro finale, kur savo pranšumą įrodė kauniečiai, iškovoję kelialapį į pagrindines varžybas.

Tačiau sekmadienį jaunieji Vilniaus krepšininkai turės progą revanšui. 

Jau antrus metus paeiliui „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės metu į aikštelę išbėgs ir finalinėms turnyro kovoms žiūrovus paruoš dėl LKL ateities taurės kovosiantys Vilniaus ir Kauno komandų jaunieji krepšininkai.

„Kidy Tour“ KMT finalo ketverto programa
Laikas Įvykis
Vasario 16 d. (šeštadienis)
12.30 val. „Karalienės taurės“ finalas
15.10 val. Pirmas pusfinalis: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“
17.30 val. Antras pusfinalis: „Rytas“ – „Neptūnas“
Vasario 17 d. (sekmadienis)
11 val. „LKL ateities taurės“ finalas
14 val. Rungtynės dėl 3 vietos
16.15 val. „LKL snaiperis 2019“
17.40 val. Finalas (pertraukėlėse – metimai dėl 100 tūkst. eurų 
ir dėl naujo „Mercedes-Benz“)
Bilietus į renginį platina TIKETA

Pernai Klaipėdoje vykusią akistatą 76:68 laimėjo dabartinio pagrindinės Kauno komandos trenerio asistento Tomo Masiulio vadovauti kauniečiai.

Tačiau tiek trenerių, tiek ir žaidėjų bei sirgalių atmintyse šviežesni prisiminimai likę iš praėjusio jaunimo atrankos turnyro, kurio finale „Žalgirio“ jaunimas įveikė „Rytą“ 92:79.

Tąkart turnyro šeimininkus į pergalę vedė turnyro MVP tapęs estas Kerras Kriisa, finale pelnęs 27 taškus ir surinkęs net 32 naudingumo balus.

Tačiau sekmadienį jis komandai padėti negalės, nes kartu su Modestu Kancleriu yra išvykę į Jungtines Amerikos Valstijas.

Bet komandos sudėtyje yra krepšininkų, kurie bandys sėkmingai juos pakeisti – į komandos paraišką rungtynėms yra įtraukti su pirma komanda plušantys Lukas Uleckas ir Erikas Venskus. 

Prieš rungtynes dėl taurės jaunųjų žalgiriečių vyriausiasis treneris Mantas Šernius pripažino, jog jo komanda šiuo metu nėra geriausioje situacijoje.

„Du mūsų žaidėjai šiuo metu yra išvykę, dar keli traumuoti ar serga – vakar treniruotėje turėjome vos 8 krepšininkus. Negana to, iki tol dar turėsime sužaisti dvejas rungtynes NKL pirmenybėse, tad matysime, kaip jausimės sekmadienį.“

Tuo tarpu vilniečių strategas Arvydas Gronskis sakė, jog prieš tokias rungtynes žaidėjų papildomai motyvuoti nereikia.

„Žinoma, tai bus tarsi derbis. Krepšininkai vieni prieš kitus žaidžia jau nuo mažumės, dar nuo moksleivių lygos, vieni kitus pažįsta ir sieks tik laimėti. Praėjusį savaitgalį „Žalgiriui“ nusileidome jaunimo Eurolygos atrankos turnyre, tad aišku, kad norėsime revanšuotis ir sieksime apginti savo tvirtovę.“

Tiesa, kalbėdamas apie tvirtovę, treneris labiau akcentavo savo miestą, o ne konkrečią areną. Pasak A. Gronskio – „Siemens“ arena bus naujas iššūkis ir nominaliems mačo šeiminikams.

„Reikia pasakyti, jog mūsų vaikinai ir patys dar nė karto nėra žaidė „Siemens“ arenoje, tad didelės mūsų persvaros tame nėra. Žinoma, galbūt į naudą išeis tai, jog miegosime savo namuose, o ne viešbutyje, tačiau didesnių pliusų ieškoti nereikėtų.“ 

Vilniaus komandoje į dvikovos paraišką įtraukti šie krepšininkai: Tadas Vaičiūnas, Robertas Keliačius, Mykolas Astrauskas, Adas Šimonis, Ąžuolas Tubelis, Simas Jarumbauskas, Ernestas Naruševičius, Matas Mačijauskas, Augustas Marčiulionis, Erikas Jermolajevas, Einaras Tubutis, Domantas Vilys.

Jiems kauniečiai iššūkį mes tokia sudėtimi: Arnas Adomavičius, Lukas Uleckas, Gabrielius Čelka, Nedas Kancleris, Marius Valinskas, Vitalijus Kozys, Laurynas Vaištaras, Erikas Venskus, Martynas Arlauskas, Giedrius Bergaudas.

Rungtynės Siemens arenoje startuos sekmadienį 11 valandą, o į jas galės patekti žiūrovai, įsigiję bilietus į „Kidy Tour“ KMT finalinę dieną. Bilietus į renginį platina TIKETA

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris