Ž. Skučas: „Prognozuoju, kad finale kovos „Žalgiris“ ir „Neptūnas“
LKL / BNS nuotr.

Ž. Skučas: „Prognozuoju, kad finale kovos „Žalgiris“ ir „Neptūnas“

Autorius: LKL.lt
2019-02-15

Žygimantas Skučas dukart su Panevėžio „Lietkabeliu“ liko ant „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyro nugalėtojų pakylos, tačiau šiemet lemiamas kovas stebės iš šono.

Puolėjas su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ neįveikė ketvirtfinalio barjero ir šį savaitgalį gali skirti poilsiui.

„Nepamenu, kada būčiau taip graužęsis kaip dabar“, – apmaudo neslėpė Ž. Skučas, esantis vienas iš nedaugelio Lietuvos krepšininkų, nebijančių atvirai išsakyti savo nuomonę.

Oficiali LKL svetainė internete pakalbino „Pieno žvaigždžių“ puolėją apie „Kidy Tour“ KMT turnyrą ir laukiančias intrigas finalo ketverte.

Apie „Lietkabelio“ galimybes pusfinalyje prieš „Žalgirį“. Negaliu išskirti nė vienos komandos Lietuvoje, kuri būtų apylygė su „Žalgiriu“. Nepaisant to, kad „Rytas“ kyla, o „Žalgiris“ turi kiek prastesnį sezoną, įveikti Kauno komandą – mažas stebuklas. Jei „Lietkabelis“ žais taip, kaip „Siemens“ arenoje dukart šį sezoną žaidė prieš „Rytą“ – „drausmingai ir atsipalaidavę – bus žymiai paprasčiau, nes „Lietkabelis“ nejaus spaudimo. Ir nelabai bus kažkoks susikaustymas. „Neptūnas“ yra nugalėjęs „Žalgirį“, „Rytas“ visada nori nugalėti „Žalgirį“, bet žaidėjai jaučia spaudimą. „Lietkabelis“ – ne. Labiau „Žalgiris“ turi ruoštis pusfinalio rungtynėms su „Lietkabeliu“ nei „Lietkabelis“ ruoštis „Žalgiriui“.

„Kidy Tour“ KMT finalo ketverto programa
Laikas Įvykis
Vasario 16 d. (šeštadienis)
12.30 val. „Karalienės taurės“ finalas
15.10 val. Pirmas pusfinalis: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“
17.30 val. Antras pusfinalis: „Rytas“ – „Neptūnas“
Vasario 17 d. (sekmadienis)
11 val. „LKL ateities taurės“ finalas
14 val. Rungtynės dėl 3 vietos
16.15 val. „LKL snaiperis 2019“
17.40 val. Finalas (pertraukėlėse – metimai dėl 100 tūkst. eurų 
ir dėl naujo „Mercedes-Benz“)
Bilietus į renginį platina TIKETA

Apie kito pusfinalio „Rytas“ – „Neptūnas“ porą. Manau, ir finalas bus įdomus. Bet „Rytas“ su „Neptūnu“ turėtų būti turbūt įdomiausios turnyro rungtynės. Sirgsiu už „Neptūną“, man patinka Kazio Maksvyčio sistema, bet manau, kad bus įnirtinga kova.

Apie namų aikštės pranašumą „Rytui“. Kai vienos rungtynės, namų arena nelabai lemia. Kai atvažiuoja varžovas dieną prieš, gyvena tame pačiame viešbutyje, nemanau, kad namų arena turi didelės reikšmės. Kai atvažiuoji į rungtynes tą pačią dieną, gal ir skiriasi. Galbūt Panevėžys neturės tiek palaikymo, kiek turės „Neptūnas“ ir „Žalgiris“, bet „Rytui“ tikrai bus sunku apginti tvirtovę. Namų arena šiuo atveju lemia nedaug.

Apie „Ryto“ galimybes pakartoti 2016-ųjų sėkmę. Galimybės tokios pat, kaip ir buvo tada. Tuomet „Žalgiris“ irgi buvo stipresnis už „Rytą“, bet per vienas rungtynes ne visada stiprumas viską lemia. „Rytas“ būdavo komanda, kuri demonstruoja fizinį krepšinį, bet turi mažiau talento nei „Žalgiris“. Jei „Rytas“ kibs į atlapus ir „Žalgiris“ pasimes (jei finale žais „Žalgiris“ ir „Rytas“), „Rytas“ laimės. Vis dėlto visuomet viskas – stipresnės komandos rankose.

Apie „Neptūno“ galimybes. Manau, kad „Neptūnas“ rimtesnis varžovas „Žalgiriui“ nei „Rytas“. „Ryto“ biudžetas ir žaidėjai gal ir aukštesnio lygio, bet visi matome, kad komanda turi vidinių problemų ir vidinių demonų, jai niekaip nepavyksta būti ta antra stipria komanda.

Apie prognozes finalui. Mano noras būtų, kad „Neptūnas“ laimėtų taurę, bet prognozuoju, kad finale kovos „Žalgiris“ prieš „Neptūną“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris