Tritaškiais „Neptūną“ baudęs S. Kulvietis „Lietkabeliui“ nuskynė „Kidy Tour“ KMT bronzos medalius
LKL/BNS nuotr.

Tritaškiais „Neptūną“ baudęs S. Kulvietis „Lietkabeliui“ nuskynė „Kidy Tour“ KMT bronzos medalius

Autorius: H. Augustynas
2019-02-17

Penkis tritaškius smeigęs ir karjeros rekordą pakartojęs Saulius Kulvietis padėjo Panevėžio „Lietkabelio“ ekipai iškovoti „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės bronzos medalius.

Visų rungtynių metu situaciją kontroliavę panevėžiečiai 94:67 (29:17, 19:19, 21:22, 25:9) pervažiavo Klaipėdos „Neptūną“ ir finalinį ketvertą užbaigė pergalingai.

24 taškus pelnęs S. Kulvietis pakartojo ne tik asmeninį tritaškių rekordą. 32 naudingumo balus surinkęs snaiperis pagerino „Kidy Tour“ KMT finalinio ketverto efektyvumo rekordą. 

Klaipėdiečių gretose rezultatyviausiai žaidė Gytis Masiulis, kurio sąskaitoje – 15 taškų. 

Klaipėdiečiai į kovą su „Lietkabeliu“ stojo panašiomis nuotaikomis kokiomis užbaigė pusfinalio rungtynes, kai patyrė triuškinamą pralaimėjimą prieš Vilniaus „Rytą“. Puikiai rungtynes pradėjęs „Lietkabelis“ jau pirmajame kėlinyje pirmavo 27:11 ir pasiuntė „Neptūną“ į nokdauną.

Klaipėdiečiai antrajame kėlinyje sugebėjo surengti spurtą 16:6 ir sumažinti atsilikimą iki 10 taškų (36:46).

Po ilgosios pertraukos „Neptūnas“ įsijungė dar aukštesnę pavarą ir po atkarpos 14:2 prie varžovų priartėjo iki 3 taškų (47:50). Vis dėlto „Lietkabelis“ į tokį varžovų išsišokimą atsakė spurtu 12:2 ir susigrąžino dviženklį pranašumą (62:49).

Lemiamo ketvirčio metu „Neptūno“ puolimas tiesiog užstrigo, o panevėžiečiai pradėjo triuškinti varžovus.

Šiose rungtynėse abi ekipos buvo priverstos žaisti be itin svarbių aukštaūgių. „Lietkabeliui“ negalėjo padėti Žiga Dimecas, o „Neptūnui“ – Jerai Grantas.

Po rungtynių nugalėtojų treneris Nenadas Čanakas džiaugėsi savo auklėtinių žaidimu po vakarykščio smūgio.

„Po prasto vakar dienos pasirodymo svarbiausia buvo parodyti charakterį. Didžiuojuosi savo vyrais, kad jie sugebėjo tai padaryti ir pamiršo vakarykštį mačą. Gerai pradėjome gindamiesi, žaidėme su puikia energija ir motyvacija. Galbūt kiek netenkino kova dėl kamuolių gynyboje, bet svarbiausia pergalė ir bronzos apdovanojimai.

Kalbant apie Žigos Dimeco netektį, tai šiuo metu jo koja atrodo tikrai blogai. Ryt jis turi išvykti į savo nacionalinę rinktinę, tačiau artėjančiame FIBA atrankos lange turbūt nežais. Stefanas Sinovecas žinojo, kokią riziką prisiima žaisdamas, tačiau tikrai labai padėjo komandai.“

Tuo tarpu klaipėdiečių strategas Kazys Maksvytis apgailestavo dėl tokio pasirodymo ir palygino šį savaitgalį su nenusisekusia medžiokle.

„Likome vienintele komanda, kuri iš turnyro grįš nuleistomis galvomis. Turėjome ambicijų, tačiau pasitaikė dvejos tragiškiausios rungtynės, tragiškiausias savaitgalis šiame sezone. Mes buvome tarsi tas medžiotojas, kuris pirma nori didelio grobio, kaip šernas ar stirna, vėliau tikėjomės sugauti bent mažą kiškį.

Toks pasirodymas ateityje gali atsiliepti dvejopai: tai gali arba numušti mūsų ambicijas ir ūpą, bet tikri vyrai nusišluosto ašaras ir juda toliau. Tikiuosi, kad mūsų atveju suveiks tas antrasis scenarijus.“ 

„Lietkabelis“: Saulius Kulvietis 24 (5/8 trit., 32 n.b.), Jamaras Wilsonas 15, Stefanas Sinovecas 14, Donatas Tarolis 11.

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 15, Laimonas Kisielius 10, Kyle'as Weaveris (7 atk. kam.) ir Osvaldas Olisevičius (11 atk. kam.) po 9.

Rungtynių komentarai: 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris