Dramatiškame trileryje „Rytas“ atėmė iš „Žalgirio“ Karaliaus Mindaugo taurę
LKL/BNS nuotr.

Dramatiškame trileryje „Rytas“ atėmė iš „Žalgirio“ Karaliaus Mindaugo taurę

Autorius: LKL.lt
2019-02-17

Leo Westermannas paskutinėmis rungtynių sekundėmis meistriškai išprovokavo pražangą mesdamas iš toli, tačiau pataikęs tik du baudų metimus iš trijų padovanojo Karaliaus Mindaugo taurę Vilniaus „Rytui“.

Lemiamu metu prisikėlę Dainiaus Adomaičio auklėtiniai finale 70:67 (13:11, 17:24, 13:16, 27:16) pranoko Kauno „Žalgirio“ krepšininkus bei triumfavo turnyre po trejų metų pertraukos.

Namuose žaidusiam sostinės klubui pirmaujant 68:65, L. Westermannas išprovokavo Artsiomo Parakhouskio pražangą ir likus žaisti 5 sekundes galėjo išlyginti rezultatą bei išplėšti pratęsimą.

Vis dėlto prancūzas pataikė tik pirmuosius du baudų metimus, bet prametė trečiąjį ir taip padovanojo dramatišką pergalę „Rytui“. 

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 15 taškų pelnęs Chrisas Krameris. Finalo naudingiausiu žaidėju pripažintas 14 taškų pelnęs ir 21 naudingumo balą surinkęs A. Parakhouskis. 

„Norėjau žaisti geriausias savo rungtynes ir manau, kad tai pavyko. Šiandien visas 40 minučių išlikome komanda. Esame tarsi šeima, einame teisingu keliu ir tikimės tai išlaikyti“, – sakė kalbėjo MVP apdavonojimą atsiėmęs baltarusis.

Po pertraukos į priekį bėgti pradėję žalgiriečiai ketvirtojo kėlinio pradžioje įgijo rekordinę persvarą 52:43, tačiau „Rytas“ nepasidavė ir sugrįžo į rungtynes. 

Rokas Stipčevičius likus žaisti tris minutes pataikė du tolimus metimus iš eilės ir sumažino šeimininkų atsilikimą iki minimumo – 61:62. 

Nors trečiasis kroato bandymas skriejo pro šalį, priešpaskutinę minutę rezultatą persvėrė D.J. Seeley, o netrukus itin svarbų tritaškį smeigė Eimantas Bendžius – 66:62.

Po Šarūno Jasikevičiaus paprašytos minutės pertraukėlės tritaškį pataikė ir Artūras Milaknis (65:66), R. Stipčevičius atsakė dvitaškiu (68:65), o po dviejų taiklių L. Westermanno baudų metimų vilniečių pergalę įtvirtino Chrisas Krameris.

„Esu laimingas dėl vyrų ir viso personalo, kuris įdėjo pastangas, kad būtume čia, kur esame. Visą laiką tikėjome. Rungtynės trunka 40 minučių, ilgą laiką buvo sunku, bet nepalūžome“, – pergale džiaugėsi D. Adomaitis.

„Kontroliavome rungtynes 37 minutes, bet dėl disciplinos nenuėjome į dviženklį pranašumą ir jei varžovų komandai duodi žaisti, ji grįš. Nebuvo lyderio, kuris galėtų patempti, todėl gavosi tokios rungtynės“, – po nesėkmės sakė Š. Jasikevičius.

Pralaimėtojų gretose nerungtyniavo Rokas Jokubaitis ir Deonas Thompsonas. Tik 5 minutes aikštelėje praleido mačą starto penkete pradėjęs Antanas Kavaliauskas.

Šiame mače buvo užfiksuotas visų laikų KMT lankomumo rekordas. Finalą „Siemens“ arenoje stebėjo 9350 žiūrovų. 

Susitikimui teisėjavo italas Luigi Lamonica, Tomas Jasevičius ir Jurgis Laurinavičius.

„Rytas“: Chrisas Krameris 15 (6 atk. kam., 6 kld.), Artsiomas Parakhouskis 14 (11 atk. kam., 21 n.b.), Rokas Stipčevičius 13, D.J. Seeley 11, Arnas Butkevičius 10. 

„Žalgiris“: Marius Grigonis 15, Leo Westermannas (5 rez. perd.) ir Aaronas White‘as (6 atk. kam.) po 11, Artūras Milaknis 10, Paulius Jankūnas 8.

Prieš rungtynes masažuotojui Juozui Petkevičiui ir žinomai žurnalistei Reginai Mundrytei buvo įteikti apdovanojimai už nuopelnus Lietuvos krepšinio lygai. 

Pusfinalyje „Rytas“ 86:72 pranoko Klaipėdos „Neptūną“, o „Žalgiris“ 89:58 sutalžė Panevėžio „Lietkabelį“.

Kauno ekipa Karaliaus Mindaugo taurę laimėjo praėjusius du sezonus. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris