„Kidy Tour“ KMT simboliniame penketuke – visų finalo ketverto dalyvių atstovai
LKL/BNS nuotr.

„Kidy Tour“ KMT simboliniame penketuke – visų finalo ketverto dalyvių atstovai

Autorius: LKL.LT
2019-02-18

Praėjusį savaitgalį prabėgęs ketvirtasis „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyras pateikė atsakymus į didžiąją dalį klausimų. Buvo išdalintos taurės, įteikti medalių komplektai bei išaiškinti individualių nominacijų laimėtojai, o paskutinis likęs akcentas – naudingiausiųjų finalo ketverto žaidėjų penketukas.

Skirtingai nuo praeitų metų, kai savo žaidėjus penketuke turėjo tik trys iš keturių dalyvavusių komandų, šiemet kiekviena ekipa turėjo ryškesnius lyderius, kurie ir pateko tarp naudingiausiųjų.

„KIDY TOUR“ KMT SIMBOLINIS PENKETUKAS
Poz. Žaidėjas Komanda
PG Chrisas Krameris „Rytas“
SG Marius Grigonis „Žalgiris“
SF Kyle'as Weaveris „Neptūnas“
PF Saulius Kulvietis „Lietkabelis“
C Arciomas Parachouskis „Rytas“

Naujoji taurės laimėtoja Vilniaus „Ryto“ komanda vienintelė penketuke turi du atstovus. 

Geriausiu turnyro įžaidėju pripažintas vilniečių kapitonas Chrisas Krameris, savaitgalio rungtynių metu ne kartą varžovus baudęs tritaškiais.

Pusfinalio mače Ch. Krameris surinko 20 taškų (5/7 tritaškių) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, iš viso surinkdamas 20 naudingumo balų. Ne ką prasčiau amerikiečiui susiklostė ir pergalingas finalas – 15 taškų (3/6 tritaškių), 6 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 17 naudingumo balų.

Į penketuką taip pat pateko ir kitas vilniečių vedlys, sezono viduryje prie komandos prisijungęs ir naudingiausiu finalo ketverto žaidėju pripažintas Arciomas Parachouskis.

Jei mače su „Neptūnu“ didesnio baltarusio indėlio neprireikė (7 taškai, 4 rez. perdavimai ir 13 naud. balų), tai finale šis sužibėjo gražiausiomis spalvomis ir buvo pagrindinis turnyro šeimininkų vedlys.

Lemiamame mače jis surinko 14 taškų, 11 kartų atkovojo kamuolį ir išprovokavo 4 varžovų pražangas. Centras pagirtinai tvarkėsi su Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjais ir buvo tikras savo ekipos lyderis.

Savo atstovą turi ir ką tik minėti finale suklupę kauniečiai – juo tapo komandos gynėjas Marius Grigonis. 

Kaunietis buvo neabejotinas žalgiriečių lyderis laimėtame pusfinalio mače su Panevėžio „Lietkabeliu“ – 19 taškų (3/5 tritaškių), 4 rezultatyvūs perdavimai ir 27 naudingumo balai. 

Individualiai neblogos rungtynės M. Grigoniui buvo ir finale – čia jis surinko 15 taškų ir 18 naudingumo balų, tačiau pergalės iškovoti tai nepadėjo.

Krašto puolėjų pozicijas penketuke užima du mažojo finalo dalyviai iš skirtingų barikadų pusių.

Bronzos medalininkus iš Panevėžio penketuke reprezentuoja Saulius Kulvietis. Nors pusfinalio akistatoje su „Žalgiriu“ rungtynės jam, kaip ir visai komandai, nesusiklostė gerai (5 taškai ir 4 atkovoti kamuoliai), S. Kulvietis buvo pagrindinis komandos vedlys sekmadienio kovoje dėl trečios vietos.

Čia jis į „Neptūno“ krepšį įmetė 24 taškus (5/8 tritaškių), atkovojo 4 kamuolius ir išprokavo 5 varžovų pražangas. Tokie rodikliai jam garantavo net 32 naudingumo balus – tai buvo geriausias asmeninis pasirodymas viso turnyro metu.

Paskutinis penketuko narys – „Neptūno“ atstovas Kyle'as Weaveris. 

Nors uostamiesčio komandai turnyras buvo itin blankus, tačiau K. Weaveris buvo vienas iš retų komandos šviesulių. Pusfinalio mače su „Rytu“ jis surinko 10 taškų ir 4 kartus asistavo komandos draugams, surinkdamas 15 naudingumo balų.

Mažajame finale jis sukaupė 9 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir išprovokavo 5 oponentų pražangas. Tokie rodikliai jam garantavo 13 naudingumo balų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris