„Ryto“ retro marškinėlius įvertinęs R. Šiškauskas: „Su šiomis aprangomis jie laimės viską“
Foto: BNS

„Ryto“ retro marškinėlius įvertinęs R. Šiškauskas: „Su šiomis aprangomis jie laimės viską“

Autorius: LKL.LT
2019-02-20

„Superinis finalas“, – tinklalapiui LKL.LT trumpai „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą apibrėžė buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas, o dabar trenerio Dainiaus Adomaičio asistentas Ramūnas Šiškauskas.

Vilniaus „Rytas“ dramatiškame mače dvikovos pabaigoje 70:67 palaužė Kauno „Žalgirį“ bei po dvejų metų pauzės susigrąžino KMT titulą.

Simboliška, kad sostinės ekipa praėjusį savaitgalį rungtyniavo ir trofėjų iškovojo vilkėdama senojo dizaino marškinėlius. Tuos pačius, kuriuos R. Šiškausko atstovaujamas „Lietuvos rytas“ dėvėjo 1999–2000 metų sezone, kuomet vilniečiai iškovojo istorinį, pirmąjį LKL titulą.

„Tegul ir toliau žaidžia su šiomis aprangomis, nes viską laimės (juokiasi). Žinoma, juokauju, tačiau buvo tikrai smagu ir malonu jas prisiminti“, – sakė šešerius metus „Lietuvos ryte“ rungtyniavęs puolėjas.

Savaitgalį triumfavęs „Rytas“ iškovojo vos antrąjį titulą nuo 2010-ųjų metų. Kaip teigė R. Šiškauskas, atkakliame finale svarbų vaidmenį suvaidino didžiulis vilniečių parodytas noras ir emocijos.

Ketvirtojo kėlinio viduryje „Žalgiris“ dar turėjo 9 taškų persvarą (62:53), tačiau Vilniaus komandos įžaidėjo Roko Stipčevičiaus tolimi metimai aikštelės šeimininkus užkūrė kovai, o rungtynių pabaigoje mačo svyruoklė pakrypo „Ryto“ naudai.

„Tokios pabaigos gali pasisukti į bet kurią pusę, tačiau emocijos ir psichologija lemia labai daug, – dėstė ne vieną finalą per karjerą sužaidęs R. Šiškauskas. – „Rytas“ parodė norą ir charakterį net ir atsilikdamas.

Žinoma, skirtumas nebuvo didelis, bet kai laikas senka, svarbu, kad komanda nesugriūna ir tiki, kad gali kažką pakeisti. R. Stipčevičiaus metimai užvedė „Rytą“. Nėra paslaptis, kad didelis noras kartais apžaidžia talentą.

Žinoma, nekalbu apie ryškų komandų lygių skirtumą. Finale komandos buvo apylygės, „Žalgiris“ kažkiek buvo favoritas.“

Finalo MVP apdovanojimą atsiėmė „Ryto“ vidurio puolėjas Arciomas Parachouskis.

Aukštaūgis prie sostinės komandos prisijungė vos prieš du mėnesius, tačiau jau spėjo įnešti svarų indėlį tiek KMT turnyre, tiek ir Europos taurės „Top 16” etape, tapęs naudingiausiu žaidėju.

Lemiamame „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės mače centras žaidė 31 minutę, pelnė 14 taškų, atkovojo 11 kamuolių, blokavo 3 metimus bei surinko 21 naudingumo balą.

Baltarusio šešėlyje liko abu „Žalgirio“ vidurio puolėjai. Brandonas Daviesas ir Antananas Kavaliauskas bendrai aikštėje praleido 21 minutę, kartu pelnė 3 taškus bei surinko vos 2 naudingumo balus.

„Nenoriu sakyti, kad „Žalgirio“ aukštaūgiai nesužaidė dėl A. Parachouskio, bet kad jis atėjęs į „Rytą“ davė komandai tikrai daug, tai yra faktas.

Vilniaus komandai reikėjo stipraus vidurio puolėjo, kuris gali pasistumdyti ir atstovėti baudos aikštelėje. Martynas Echodas yra kitokio stiliaus – lengvesnis, vikresnis, tad Arciomas pridėjo tikrai daug“, – mintimis dalijosi R. Šiškauskas.

Dukart LKL čempionu bei naudingiausiu sezono krepšininku tapęs R. Šiškauskas nesiryžta spėti, ar „Rytas“ gali nuversti „Žalgirį“ „Betsafe–LKL“ atkrintamųjų serijoje.

„Nesakau, kad „Rytas“ negali to padaryti. Tai ne ta komanda, kuri anksčiau laiko sudėtų ginklus. Jie bandys laimėti, tačiau favoritas kažkiek yra „Žalgiris“. Vis dėlto būna ir taip, kad kartais favoritai krenta.

Sunku kalbėti, kai atkrintamosios dar už kelių mėnesių, taip pat nesinori nuvertinti ir kitų komandų. Serijų nugalėtoją lemia daug faktorių: aikštelės pranašumas, žaidėjų traumos, komandų formos“, – dėstė legendinis šalies krepšininkas.

R. Šiškauskas džiaugiasi augančiu šalies pirmenybių lygiu. 2014-aisiais į LKL finalus prasimušęs Klaipėdos „Neptūnas“ nutraukė nusistovėjusią tvarką, kuomet šalies čempionų finale 15 metų iš eilės žaidė tik „Žalgiris“ ir „Rytas“.

Per pastaruosius trejus metus savo šansų kėsintis nuversti „Žalgirį“ iš sosto sulaukė trys klubai: be „Ryto“, pagrindinėje sezono serijoje žaidė ir „Neptūnas“, ir Panevėžio „Lietkabelis“.

„Intriga yra įdomi daugeliui, – sakė R. Šiškauskas. – Juk įdomiau stebėti čempionatą, kuomet jis gali visaip pasisukti, o ne vienas aiškus favoritas ir visi žino, kas laimės.

Kada yra intriga, tuomet visiems geriau: žiūrovams, žaidėjams, pačiai lygai. Manau, kad žiūrovai jautė didelį malonumą stebėdami tokį KMT finalą.

Pastarieji metai rodo, kad kyla kitų „Betsafe–LKL“ komandų lygis, o favoritams nebėra lengva. Dėl to labai smagu.“

Dabar stipriausią šalies lygą sustabdė rinktinių pertrauka, o „Betsafe–LKL“ kovos sugrįš vasario 28-ąją, kuomet Kėdainių „Nevėžis“ namuose priims „Lietkabelį“ – šios rungtynės kitą ketvirtadienį bus transliuojamos per BTV.

Iškart po pertraukos, kovo 3 d., „Žalgiris“ vyks į uostamiestį, kur pirmą kartą šį sezoną bandys pranokti „Neptūną“. Pirmose dvejose tarpusavio rungtynėse pergalę šventė Kazio Maksvyčio auklėtiniai.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris