Mėnesio išsišokėliai iš Pasvalio: kelias į sėkmę prasideda rūbinėje
LKL/BNS nuotr.

Mėnesio išsišokėliai iš Pasvalio: kelias į sėkmę prasideda rūbinėje

Autorius: LKL TV
2019-03-06

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda pastaruoju metu sulaukia nemažai pagiriamųjų žodžių.

Ir visa tai – neveltui.

Iki praėjusio šeštadienio pasvaliečiai buvo karščiausia lygos ekipa, laimėjusi devynerias rungtynes iš paskutinių dešimties. Pirmąjį pralaimėjimą lygoje 2019–aisiais Pasvalio krepšininkai patyrė tik šį šeštadienį, kai namuose neprilygo Vilniaus „Rytui“.

„Pieno žvaigždžių“ kelias aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje prasidėjo 2011–aisiais, kai buvo laimėtos NKL pirmenybės ir sportiniu principu iškovota teisė varžytis su geriausiais šalies klubais.

Klubo prezidentas Rimantas Endrijaitis pamena, jog prieš debiutinį sezoną LKL kandidatų į komandą buvo tikrai nemažai.

„Pamenu, jog į bendrą stovyklą sukvietėme talentingus, įvairaus amžiaus krepšininkus, kurie norėjo save parodyti LKL, – sakė R. Endrijaitis. – Kai kuriuos iš jų pasirinkome ir subūrėme komandą, galinčią rungtyniauti aukščiausioje lygoje.“

O dabartinis komandos treneris Gediminas Petrauskas teigia, jog geri rezultatai prasideda nuo klubo vidaus.

„Tam tikros smulkmenos ateina iš viršaus, o bendras tikslas vienija visus. Gera atmosfera rūbinėje, tarp trenerių, tad bandome iš viso to lipdyti savo komandą“ – sakė strategas.

Jam pritarė ir R. Endrijaitis, sakydamas, jog klubas dėmesį skiria ir kveiečiamų žaidėjų asmeninėms savybėms.

„Pastaruoju metu labai žiūrime į žaidėjų drausmę, jų motyvaciją, nes suprantame, jog į Pasvalį turi atvykti žaidėjai, siekiantys ateityje pretenduoti į geresnį kontraktą, – neslėpė klubo prezidentas. – Žinome, kad šiemet pas mus atvyko tikrai motyvuoti žaidėjai, o tai duoda ir matomą rezultatą.“

Ne tokius gerus rezultatus komanda demonstravo čia dar žaidžiant buvusiam naudingiausiam lygos krepšininkui Emmanueliui Omogbo.

Ekipos treneris G. Petrauskas pripažino – žaidėjas labiau rūpinosi savo asmenine statistika.

„Mums tikrai netiko ta situacija, kad jis rezultatyviausias žaidėjas, tačiau komanda pralaimi. Mes komandos rezultatą visada statome aukščiau individualių pasirodymų, tad galbūt čia mūsų požiūriai ir išsiskyrė, – neslėpė Pasvalio ekipos strategas. – Kartais jis bandė prie mūsų taikytis ir kai tai pavykdavo – geresni buvo ir komandos rezultatai, tačiau supratome, jog jam vis tiek svarbesnė bus jo asmeninė statistika.“

Prie gerų komandos rezultatų prisidėjo ir vienu jos ramsčių tapęs Tomas Lekūnas bei jau sezonui įsibėgėjus į Pasvalį atvykę Yannickas Franke ir Jay Threattas.

Krepšininkai LKL TV kūrybinei grupei pripažino – atmosfera komandoje šiuo metu tikrai yra labai gera, tačiau atsipalaiduoti nevalia, mat sezone dar liko daug svarbių kovų.

Jiems pritarė ir treneris.

„Nenoriu, kad labai džiaugtumėmės tuo, ką esame padarę, mat tai yra tik reguliarusis sezonas, vienas laikinas tarpsnis. Mums svarbiausia tą ritmą išlaikyti ir su juo ateiti į atkrintamąsias“, – pernelyg emocijoms nepasidavė G. Petrauskas.

Pilnas LKL TV siužetas su prezidento, trenerio ir krepšininkų mintimis – jūsų dėmesiui žemiau:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris