„Žalgirio“ kelyje – ugningosios „Pieno žvaigždės“
LKL / BNS nuotr.

„Žalgirio“ kelyje – ugningosios „Pieno žvaigždės“

Autorius: LKL.lt
2019-03-16

Kauno „Žalgiris“ per pirmus du „Betsafe–LKL“ ratus pranoko Pasvalio „Pieno žvaigždes“ vidutine 39 taškų persvara, tačiau šį vakarą galima laukti atkaklesnės kovos.

Po „Pieno žvaigždžių“ pralaimėjimo „Žalgiriui“ 41 taško skirtumu praėjusių metų lapkritį prasidėjo Pasvalio klubo pakilimas – per 12 rungtynių „Betsafe–LKL“ čempionate laimėjo net 10 sykių.

Šį vakarą Kaune viešės vieną geriausių laikotarpių klubo istorijoje išgyvenanti „Pieno žvaigždžių“ komanda, kuri pamiršo pirmus du skaudžius pralaimėjimus „Žalgiriui“.

„Važiuojame į Kauną su mintimi, kad reikia kautis ir negalima nuleisti rankų prieš kovą, – LKL.lt sakė „Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas. – Turime puikią galimybę pasitikrinti savo lygmenį prieš Eurolygos komandą.

Praėjusių rezultatų nesureikšminame, taip pat nesureikšminame ir savo serijos. Nauja diena – nauja istorija.“

„Žalgiris“ ir „Pieno žvaigždės“ šį vakarą žais „Žalgirio“ arenoje, susitikimą nuo 17 val. transliuos BTV ir LKL.lt, rungtynės užsienyje bus matomos Fanseat.com platformoje.

„Pieno žvaigždžių“ rezultatai stebina. Per beveik keturis mėnesius šalies čempionate „Pieno žvaigždės“ pralaimėjo tik dukart, abu sykius – Vilniaus „Rytui“.

Po pastarosios nesėkmės „Žalgiriui“ gerokai pasikeitė „Pieno žvaigždžių“ sudėtis. Jay Threattas ir Dagoberto Pena buvo ką tik atvykę į klubą, vėliau prisijungė komandos lyderiu tapęs Žygimantas Skučas, o praėjusią savaitę – ir Lukas Aukštikalnis.

Galiausiai „Pieno žvaigždės“ užkamšė spragą baudos aikštelėje – šią savaitę komandą papildė 29 metų 206 cm centras Yancy Gatesas, žaidęs Pasvalyje prieš 6 metus.

„Neturėjome pamainos Karoliui Petrukoniui, – aiškino G. Petrauskas. – Kai centro pozicijoje žaisdavo Skučas ir Lekūnas, mūsų žaidimas būdavo greitesnis, bet nukentėdavo kova po krepšiais. Tikimės, kad neprarasdami vieno pranašumo įgausime kitą.

Ieškojome aukštaūgio nuo sezono pradžios, bet rinkoje nebuvo įperkamų žaidėjų ar tokių, kokių norėjome. Pasirinkome Pasvalyje žaidusį krepšininką, kuris žino gyvenimo čia subtilybes. Nemanau, kad jis Kaune jau rodys stebuklus, nes treniravosi su mumis tik kelis kartus, bet tikimės iš jo naudos.“

Šį vakarą susitiks vienos rezultatyviausių lygos komandų: „Žalgiris“ (vid. 86 tšk.) – antras, „Pieno žvaigždės“ (84,5) – trečios.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris