„Žalgiris“ rungtynių pradžioje susitvarkė su „Pieno žvaigždėmis“
LKL/BNS nuotr.

„Žalgiris“ rungtynių pradžioje susitvarkė su „Pieno žvaigždėmis“

Autorius: LKL.lt
2019-03-16

Po krepšiais dominavęs ir gerokai taikliau iš toli atakavęs Kauno „Žalgiris“ (22-3) pratęsė pergalingą žygį. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namie 88:70 (23:7, 20:21, 29:19, 17:23) nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (14-11).

Dvi savaites tiek Eurolygoje, tiek „Betsafe-LKL“ neklumpantį „Žalgirį“ į priekį vedė Deonas Thompsonas, pelnęs 13 taškų. 12 taškų prie pergalės pridėjo Edgaras Ulanovas, 11 – Rokas Jokubaitis.

Pastaruoju metu žibėjusių ir vos trečią pralaimėjimą per trylika rungtynių patyrusių „Pieno žvaigždžių“ gretose išsiskyrė 20 taškų įmetęs Yannickas Franke. Be jo dviženklį taškų skaičių pasiekė tik 13 taškų pelnęs Tomas Lekūnas.

Žalgiriečiai visas problemas išsprendė jau pirmajame kėlinyje, kurį laimėjo 23:7. Negana to, antrąjį ketvirtį šeimininkai pradėjo spurtu 9:2 bei nutolo nuo bedantį puolimą demonstravusių varžovų net 32:9.

Kovą dėl atšokusių kamuolių 48:32 laimėję ir iš toli 44 proc. taiklumu (13/29) atakavę kauniečiai nemažino apsukų ir antroje susitikimo pusėje bei išsaugoję solidžią persvarą iki finalinės sirenos šventė nesudėtingą pergalę.

„Betsafe-LKL“ čempionai ir pirmenybių lyderiai šiame mače vertėsi be traumas besigydančių Pauliaus Jankūno ir Antano Kavaliausko. Svečiams nepadėjo Jay Threattas, o Pasvalio klubo gretose debiutavęs Yancy Gatesas pelnė 9 taškus.

 

„Graži pergalė. Malonu, kad kontroliavome rungtynes nuo pat pradžių. Manau, kad pradėjome su geru mentalitetu, – po pergalės kalbėjo „Žalgirio“ strategas Š. Jasikevičius, – Momentais jautėsi, kad kažkiek esame pavargę po ketvirtadienio rungtynių, bet visumoje – tiek žaidėjų pastangos, tiek mentalitetas turėtų džiuginti.“

„Daug turbūt aiškinti nereikia. Pralaimėjome visais aspektais – tiek procentais, tiek kamuoliais, – sakė „Pieno žvaigždžių“ vairininkas Gediminas Petrauskas, – Tikrai labai slogi nuotaika po šių rungtynių. Neatpažinau savo komandos, visa komanda atrodė tragiškai. Kai išeini ir nežinai, į kurią pusę namai, tai pasako daug. Psichologija.“

„Žalgiris“: Deonas Thompsonas 13 (4 blk.), Edgaras Ulanovas 12, Rokas Jokubaitis 11, Aaronas White'as 10, Lukas Uleckas, Thomasas Walkupas ir Leo Westermannas po 8.

„Pieno žvaigždės“: Yannickas Frake 20, Tomas Lekūnas 13, Yancy Gatesas 9, Žygimantas Skučas ir Vytautas Šulskis po 6. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris