M. Kupšas išplėšė „Lietkabeliui“ dramatišką pergalę prieš „Neptūną“
LKL/BNS nuotr.

M. Kupšas išplėšė „Lietkabeliui“ dramatišką pergalę prieš „Neptūną“

Autorius: LKL.lt
2019-03-17

Mindaugas Kupšas paskutinėmis sekundėmis įmetė lemtingą dvitaškį, netrukus pridėjo ne ką mažiau svarbų bloką, o Panevėžio „Lietkabelis“ (15-10) svečiuose šventė pergalę 74:72 (22:22, 19:21, 19:16, 14:13) prieš Klaipėdos „Neptūną“ (19-6).

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavęs M. Kupšas pelnė 14 taškų (5/7 dvit., 4/5 baud.) ir atkovojo 10 kamuolių. Rezultatą persvėrusį (73:72) pergalingą dvitaškį po Jamaro Wilsono perdavimo centras įmetė likus žaisti 11 sekundžių.

Likus žaisti 6 sekundes M. Kupšas dar ir sustabdė lemiamą Deivido Gailiaus prasiveržimą bloku, o J. Wilsono baudos metimas įtvirtino panevėžiečių pergalę, nutraukusią dviejų pralaimėjimų seriją.

Visų rungtynių metu komandos kovėsi taškas į tašką, o šią kovą antrajame kėlinyje trumpam buvo nutraukęs įsibrovėlis. Aikštelėje netikėtai pradėjo bėgioti mažametis vaikas, kurį į rankas paėmė ir tėvams atidavė teisėjas Andžejus Urbanovičius.

 Abi komandos netaikliai atakavo iš toli: „Neptūnas“ įmetė 4 tritaškius iš 20 (20 proc. taikl.), o „Lietkabelis“ – 7 iš 28 (25 proc. taikl.).

Kazio Maksvyčio auklėtiniams tai buvo pirmoji nesėkmė po trijų pergalių iš eilės.

Po mėnesio pertraukos į aikštelę grįžęs Simas Jasaitis per 25 minutes prie pergalės pridėjo 9 taškus ir 7 atkovotus kamuolius.

„Labai svarbi pergalė. Pagaliau buvome sveiki, turėjome pilną sudėtį, – po rungtynių kalbėjo nugalėtojų strategas Nenadas Čanakas, – Žinoma, pasinaudojome tuo, jog šią savaitę „Neptūnas“ žaidė su Jeruzalės „Hapoel“ bei neturėjo pakankamai laiko pasiruošti šiam susitikimui. Mes buvome labai energingi, gynyboje padarėme šiek tiek klaidų, bet išgyvenome didelės energijos dėka.“

„Lygios rungtynės, gaila, kad jų gale teko pralaimėti, – sakė K. Maksvytis, – Varžovai galbūt turėjo pranašumą, nes jie ilsėjosi ir ruošėsi šioms rungtynėms. Mes turėjome mažiau laiko. Man nepatiko, kad mes pralaimėjome fiziškumą, kontaktus, kovą dėl kamuolių. Tai kainavo ir taškus. Aišku, ne pirmas rungtynes mūsų tritaškių pataikymas buvo prastas. Kiekvienas greitas puolimas mums davė klaidą arba nepelnytus taškus.“ 

Panevėžio klubas šį sezoną laimėjo abi komandų tarpusavio akistatas Klaipėdoje. Tiesa, „Neptūnas“ yra įveikęs „Lietkabelio“ krepšininkus Panevėžyje.

„Neptūnas“: Kyle'as Weaveris 15, Deividas Gailius 9, Jerai Grantas ir Paulius Dambrauskas po 8.

„Lietkabelis“: Mindaugas Kupšas 14 (10 atk. kam.), Simas Jasaitis, Paulius Valinskas, Saulius Kulvietis ir Jamaras Wilsonas po 9.

  

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris