J. Threattas – LKL vertinantis amerikietis, kurį į Lietuvą atvedė buvęs „Ryto“ žaidėjas
LKL / BNS nuotr.

J. Threattas – LKL vertinantis amerikietis, kurį į Lietuvą atvedė buvęs „Ryto“ žaidėjas

Autorius: Martynas Žiūrys (LKL akademija)
2019-03-20

Jay Threattas – viena priežasčių, kodėl Pasvalio „Pieno žvaigždės“ dar praėjusią savaitę palypėjo iki ketvirtosios „Betsafe–LKL“ čempionato pozicijos.

Įsibėgėjus sezonui prie „Pieno žvaigždžių“ prisijungęs 29-erių J. Threattas spėjo tapti viena ryškiausių figūrų lygoje – jis ketvirtas pagal rezultatyvumą ir antras pagal rezultatyvius perdavimus.

Su vienu naudingiausių lygos krepšininkų bendravo LKL akademijos studentas Martynas Žiūrys.

„Esu patenkintas atsidūręs Lietuvoje ir šioje komandoje, – pabrėžė lapkritį į Pasvalį atvykęs J. Threattas. – Pradžia buvo kiek sunkoka, nes atvykau savaitės viduryje, turėjau tik vieną dieną pasiruošti rungtynėms prieš „Lietkabelį“ ir mažiau nei savaitę prieš „Žalgirį“.

Dabar jau jaučiuosi apsipratęs, bet vis tiek dar yra vietų, kurias reikia tobulinti komandiniame žaidime. Džiaugiuosi, kad treneriai man leidžia mėgautis krepšiniu.“

29 metų atakų organizatorius prisipažino, kad buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkas Tyrese‘as Rice‘as, Lietuvoje žaidęs 2011-2012 m., įtikino J. Threattą pasirašyti sutartį su Pasvalio komanda.

„Tyrese‘as yra senas mano bičiulis, todėl tuo metu stebėjau jo žaidimą LKL. Galiu pripažinti, kad tai atletiška lyga, kurioje žaidimas yra greitas. Jaučiasi kitoks žaidimo stilius palyginus su lygomis, kuriose rungtyniavau anksčiau.“

J. Threattas per savo profesionalaus krepšininko karjerą, apie kurią pradėjo svajoti nuo 16 metų, yra išbandęs savo jėgas Islandijos, Vokietijos, Suomijos, Rumunijos ir Prancūzijos krepšinio lygose.

Tačiau LKL, jo nuomone, pranoksta visas šias pirmenybes.

„Kiekviena Europos šalis, kurią aplankiau yra labai skirtinga. Kiekvienas iš Europos miestų padėjo man patobulėti kaip žaidėjui ir atsidurti čia – Lietuvoje. LKL – tai geriausia lyga, kurioje man teko iki šiol žaisti. Tai nėra pirmas kartas, kai atsiduriu Rytų Europoje. Šaltis ir maži miesteliai, kuriuose gyvena mažai gyventojų, manęs jau nebestebina.

Praėjusiais metais Prancūzijoje buvau traumuotas. Norėjau įrodyti aplinkiniams, kad esu sveikas ir galiu grįžti į aukščiausią lygą. Kai gavau kvietimą iš Pasvalio, supratau, kad tai yra puiki proga atvykti ir parodyti savo fizinę formą aukščiausiame lygyje.“

Įžaidėjas patyrė traumą ir atstovaudamas Pasvalio ekipai. Dėl sužeistos rankos krepšininkas turėjo praleisti praėjusio savaitgalio rungtynes prieš Kauno „Žalgirį“, kuriose „Pieno žvaigždės“ be savo lyderio nusileido 18 taškų skirtumu.

Artimiausios „Pieno žvaigždžių“ rungtynės „Betsafe–LKL“
Data Varžovas Transliacija
(LT)
Transliacija
(už LT ribų)
Šeštadienis
17 val.
Utenos „Juventus“
Kovo 30 d.
16.30 val.
Kėdainių „Nevėžis“
Balandžio 6 d.
17.20 val.
Klaipėdos „Neptūnas“
Balandžio 10 d.
17.45 val.
Prienų „Skycop“

J. Threattas per 14 rungtynių šį sezoną rinko 12,7 taško, 5,9 perdavimo ir 13,8 naudingumo balo statistikos vidurkius ir padėjo komandai iškovoti net 10 pergalių.

Šio amerikiečio vertybės – priešingos nei buvusio komandos draugo Emmanuelio Omogbo, kuris vasarį paliko „Pieno žvaigždžių“ klubą.

„Aikštelėje esu žaidėjas su laimėtojo mentalitetu. Visada stengiuosi padaryti viską, kad laimėtume rungtynes. Nesu savanaudis, mūsų komanda nuostabiai dalinasi kamuoliu, todėl puikiai sutariame ir už aikštės ribų. Bendravimas su komandos draugais duoda teigiamų rezultatų ir rungtynių metu.“

Kaip pats J. Threattas teigia, protingesniu žaidėju jam padėjo tapti apmaudžios traumos karjeros pradžioje.

„Atstovaudamas koledžo komandai patyriau daug traumų. Turėjau atsisakyti jaunatviško požiūrio, sulėtinti savo žaidimą ir pradėti protingiau skaityti situacijas.

Paskutiniais studijavimo metais man plyšo raiščiai. Gydžiausi traumą visus metus. Žaidžiant paskutiniąsias sezono rungtynes Delavero koledžo komandoje lūžo koja. Nebegalėjau sportuoti visą vasarą. Tuo metu supratau, kad nebeturiu jokių galimybių pretenduoti į NBA. Tiesiog stengiausi greičiau pasveikti ir pradėti savo karjerą Europoje.“

Nors Alleno Iversono gerbėjui ir nepavyko patekti į stipriausią pasaulio lygą, tačiau J. Threattas šiame sezone per pakankamai trumpą laiką greitai prisitaikė prie „Pieno žvaigždžių“ žaidimo stiliaus ir atmosferos rūbinėje.

„Pasvalio žaidėjai jaučiasi laisvi. Mes nejaučiame spaudimo. Komanda išėjusi į aikštelę mėgaujasi krepšiniu ir užstoja vieni kitus.

„Pieno žvaigždės“ turi daug ginklų. Jeigu man tą dieną nekris metimai, atsiras kiti komandos draugai, kurie imsis iniciatyvos. Mūsų komandoje net penki žaidėjai per rungtynes surenka po dviženklį taškų skaičių. Tai daug ką pasako apie komandą. Mes nesame priklausomi nuo vieno ar dviejų žmonių.“

Paklaustas apie asmeninius sezono tikslus „Pieno žvaigždžių“ įžaidėjas nedvejodamas atsakė: „Vienintelis tikslas yra laimėti su komanda kiek įmanoma daugiau rungtynių. Aš žinau, kad galiu žaisti šioje lygoje. Žiūrovai jau matė keletą gražių akimirkų iš mano žaidimo. Darysiu viską, kad laimėčiau.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris