„Nevėžio“ krepšininkas A. Einikis save atranda ir virtualioje krepšinio aikštėje
LKL / BNS nuotr.

„Nevėžio“ krepšininkas A. Einikis save atranda ir virtualioje krepšinio aikštėje

Autorius: LKF
2019-03-21

Jau šeštadienį, kovo 23 d., pirmą kartą istorijoje susitiks Lietuvos ir Latvijos krepšinio eSporto rinktinės. Tai pirmos tokios rungtynės ne tik Lietuvos krepšinio rinktinės istorijoje, o visame pasaulyje, kai susitinka dviejų šalių krepšinio eSporto komandos.

Susitikimą nuo 12 val. bus galima tiesiogiai stebėti Lietuvos krepšinio federacijos „TWITCH“ kanale.

Penki lietuviai ir penki latviai valdys savo sukurtus virtualius žaidėjus NBA 2K žaidime, o rungtynės vyks penki prieš penkis, iki 2 pergalių.

Lietuvos rinktinę sudarys Paulius Narauskas, Edvardas Vaitkevičius, Osvaldas Mosejūkas, Karolis Paulikas, Andrius Sejonas ir Kėdainių „Nevėžio“ klubo krepšininkas Aidas Einikis.

„Rungtynėse su latviais norime pasiekti tik pergalę, – šypsodamasis sakė olimpinio prizininko Gintaro Einikio sūnus, šį sezoną krepšinio aikštelėje neberungtyniaujantis dėl sunkios traumos. – O jeigu kalbėčiau rimčiau, tai visi tikėmės labai gerai praleisti laiką.“

– Kaip manai, ar reikalingas toks virtualus krepšinis Lietuvoje?, – krepsinionamai.lt paklausė A. Einikio.
– Tikrai reikia. Visame pasaulyje sparčiai populiarėja kompiuteriniai žaidimai ir visas eSportas. Būtų labai smagu, kad ir Lietuva nenuleistų ir neatsiliktume nuo viso šito bumo. Džiugu, kad dviejų šalių federacijos suorganizavo tokias varžybas, parodysime, kad eSportas labai stipriai populiarėja. Galime būti ne tik tikro, tačiau ir virtualaus krepšinio šalimi. Žinoma, Lietuvoje labai trūksta oficialios eSporto krepšinio lygos, kur galėtų pasirodyti visi žaidėjai ir patys geriausi būtų atrinkti į rinktinę.

– Aidai, esi buvęs įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių narys, o dabar eSporto rinktinės narys. Kur smagiau?
– Aišku, čia nėra net ką kalbėti, krepšiniui aš atiduotu visą save, todėl tikras krepšinis yra mano kraujyje. Kompiuteriniai žaidimai tik pramoga ir juo užsiimu laisvu laiku.

– Ko tikiesi iš rungtynių su latviais?
– Tik pergalės. O jeigu kalbėčiau rimčiau, tai visi tikėmės labai gerai praleisti laiką

– Kokia tavo pažintis su kompiuteriniais žaidimais?
– Mano aistra kompiuteriniams žaidimams prasidėjo vaikystėje, kai dar buvau mažas. Kartu su tėčiu turėdavome visas „PlayStation“ konsoles ir žaisdavom viską - nuo lenktynių iki futbolo. Taip nuo vaikystės ir tapo mano pomėgiu. Aš pats labai didelės patirties NBA 2K žaidimuose neturiu. Daugiausiai laiko žaisdavau futbolą, ir tik prieš pusę metų NBA tapo itin dažnu mano palydovu.

– Kaip pasidalina treniruotės aikštėje ir eSporto arenose?
– Kiekvieną dieną aš turiu po dvi krepšinio treniruotes, taip pat turiu skirti laiko ir poilsiui, atsistatymui. O dieną prieš rungtynes ir rungtynių dieną net nejungiu žaidimų kompiuterio. Toks mano įsitikinimas. Kitu laiku prisėdu ir prie eSporto reikalų. Tačiau ilgiau nei dviejų valandų per dieną tam neskiriu, aišku, nebent būna laisva diena, tada jau ilgiau pasėdžiu (juokiasi, - red. past.)

– Tu ir pats organizuoji eSporto turnyrus?
– Su draugais įkūrėme „NZL NBA2k” lygą, kur renkasi NBA žaidimo žaidėjai. Jau gaunasi tokia bendruomenė, visi ja rūpinamės ir tobuliname.

– Ar daug krepšininkų žaidžia kompiuterinius žaidimus?
– Tikrai labai daug profesionalų savo laisvalaikį leidžia su kompiuteriniais žaidimais. Mes su Gyčiu Masiuliu ir Džiugu Slavinsku (Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjai, - red. past.) susiskambiname ir einame pažaisti NBA arba pasišaudyti Apex žaidime. Tikrai labai smagu žaisti su draugais.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris