„Betsafe–LKL“ debiutavęs „Žalgirio“ dubleris: apie „Skycop“ kvietimą ir jausmą pelnius pirmuosius taškus
Foto: BC Skycop

„Betsafe–LKL“ debiutavęs „Žalgirio“ dubleris: apie „Skycop“ kvietimą ir jausmą pelnius pirmuosius taškus

Autorius: Martynas Žiūrys (LKL.lt)
2019-04-09

Vitalijus Kozys prieš tris savaites buvo įsitikinęs, kad jo sezonas pasibaigė. Kauno „Žalgirio“ dubleriai tuomet pralaimėjo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) rungtynes ir pasirodymą baigė turnyro aštuntfinalyje.

19-metis net nesitikėjo, kad didžiausia sezono galimybė tik prasideda.

Netrukus jis sulaukė agento skambučio ir išgirdo žinią, kad jį kviečia Prienų „Skycop“ klubas.

„Kvietimas į Prienų ekipą buvo netikėtas, – bendraudamas su LKL.lt sakė 201 cm ūgio puolėjas. – Gavus pasiūlymą beliko tik sutikti. „Skycop“ ekipos veteranai labai šiltai priėmė mane į komandą. Per treniruotes sulaukiu daug patarimų, kartais ir velnių gaunu atlikęs, ką nors ne taip.“

„Skycop“ treneris Virginijus Šeškus neslėpė, kad mėnesio pabaigoje 20-ąjį gimtadienį švęsiantį V. Kozį pasikvietė daugiausia dėl treniruočių.

Tačiau praėjusį savaitgalį puolėjas buvo mestas į „Betsafe–LKL“ batalijas.

Kai sekmadienį „Skycop“ išvykoje žaidė itin svarbias rungtynes Kėdainiuose su „Nevėžiu“, V. Kozys ant atsarginių suolo praleido pusę rungtynių ir jau nebesitikėjo žaisti. Juolab kad didžiausias atotrūkis tarp abiejų komandų tebuvo 7 taškai.

„Prieš rungtynes atsirado jaudulys, nes iš pradžių tikėjausi debiutuoti šiose varžybose. Iš rikiuotės iškritus Kšištofui Lavrinovičiui žinojau, kad galiu sulaukti savo šanso. Bet du kėlinius sėdėdamas ant suolo spėjau nusiraminti, nes galvojau, kad nebeišbėgsiu į aikštelę“, – sakė V. Kozys, šį sezoną NKL rinkęs po 9,5 taško ir 8,1 atkovoto kamuolio.

Tačiau įtemptose rungtynėse norėdamas patausoti savo veteranus V. Šeškus trečiajame kėlinyje pasikvietė būtent V. Kozį ir davė paskutinius nurodymus prieš jam žengiant į aikštę.

„Turiu pagelbėti komandai tokiose situacijose, duodamas pailsėti vyresniems žaidėjams, įnešti energijos į aikštę, apsiginti prieš vyrus ir išnaudoti savo progas puolime“, – savo užduotimis aikštelėje dalinosi „Skycop“ naujokas.

Pirmose „Betsafe-LKL“ rungtynėse V. Kozys per 7 minutes perėmė vieną kamuolį ir po netaiklaus metimo iš po krepšio spėjo atrišti LKL tinklelį, pataikydamas du baudos metimus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First points in @betsafelkl for @vitalijuskozys! 

A post shared by BC Prienai - Skycop (@bcprienai) on

„Geras jausmas yra įmesti pirmuosius LKL taškus, bet pirmasis metimas – nepataikyti taškai iš po krepšio – nepridėjo pasitikėjimo. Po netaiklaus metimo atsistojus prie baudų metimų linijos sumesti dvi baudas nėra taip psichologiškai lengva. Tuo labiau, kad tai debiutas – rankos dreba, o prametęs baudas žinai, kad iš komandos draugų gausi spaudimo.“

V. Kozys balandį ir gegužę turėjo leisti ilsėdamasis po praėjusio sezono ir rengdamasis vasarai. Dabar jam tenka lieti prakaitą komandoje, kuri suteikė jam galimybę debiutuoti elitinėje lygoje.

„Stengsiuosi semtis iš jų patirties ir tobulėti, – pabrėžė V. Kozys. – Nors LKL greičiai didesni, vyrai žaidžia su didesne fizine jėga ir skiriasi komandų lygis palyginus su NKL, tačiau sieksiu įrodyti, kad galiu žaisti aukščiausiame Lietuvos krepšinio lygyje.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris