Kauno „Žalgiris“ iškovojo nesunkią pergalę Kėdainiuose
LKL/BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ iškovojo nesunkią pergalę Kėdainiuose

Autorius: LKL.LT
2019-04-10

Dar vieną pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse iškovojo Eurolygos atkrintamosioms varžyboms besiruošiantis Kauno „Žalgiris“ (26-3), išvykos rungtynėse užtikrintai susitvarkęs su Kėdainių „Nevėžiu“ (4-25).

Pirmąją vietą lentelėje užimantys Šarūno Jasikevičiaus dešimtoje pozicijoje esančius šeimininkus nesunkiai nugalėjo 102:70 (23:17, 28:20, 23:17, 28:16).

Tai buvo paskutinės „Žalgirio“ rungtynės prieš startą Eurolygos atkrintamosiose – ten kauniečiai pirmąjį mačą sužais jau balandžio 16-ąją.

„Nevėžio“ krepšininkams tai buvo jau vienuoliktoji nesėkmė lygoje paeiliui.

Didesnė intriga rungtynėse laikėsi pusę pirmojo kėlinio, kol Kėdainių krepšininkai kurį laiką buvo priekyje (12:10). Tačiau vėliau žalgiriečiai perėmė iniciatyvą ir dar iki didžiosios pertraukos pabėgo dviženkliu skirtumu (51:37).

Trečiajame ketvirtyje svečių pranašumas perlipo dvidešimt taškų (73:52), o paskutinis ketvirtis buvo tik formalumas. Komandos čia dar pasikeitė tiksliomis atakomis, žalgiriečiai dar labiau padidino savo persvarą, o galutinis teisėjo švilpukas užfiksavo svečių pergalę 102:70.

Vienas pagrindinių laimėjimo kalvių buvo geriausias sezono rungtynes lygoje sužaidęs Antanas Kavaliauskas. Šis įmetė 17 taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 24 naudingumo balus.

Tai buvo antrasis mačas paeiliui, kai kauniečiai pelno šimtą ar daugiau taškų – prieš kelias dienas į „Šiaulių“ krepšį žalgiriečiai buvo įmetę 109 taškus.

„Nevėžis“: Gabrielius Maldūnas 19, Regimantas Miniotas 15 (8 atk. kam.), Zaidas Hearstas 13, Adonte Parkeris 8; 

„Žalgiris“: A. Kavaliauskas ir Edgaras Ulanovas po 17, Nate`as Woltersas 12, Thomasas Walkupas 11, Brandonas Daviesas 9;

„Kontroliavome rungtynes nuo pat pradžių, tik kiek nemalonu, kad ne iš gynybinės pusės, – kalbėjo žalgiriečių strategas Š. Jasikevičius. – Puolime žaidėme tikrai geras, o gynyboje – prastas rungtynes. Gal buvome kiek atsipalaidavę, bet šiuo metu svarbiausia pergales, o puolime žaidžiame tikrai gerai.“

Tuo tarpu Kėdainių komandos strategas Darius Dimavičius nevengė ir pajuokauti.

„Laikėmės, bet „Žalgiris“ yra „Žalgiris“. Galėjome gintis pilna jėga, bet esame Lietuvos patriotai, nenorėjome sutraumuoti. Aukštesnio kalibro komanda, galėjome juos įveikti Kaune, daugiau to šanso greitu metu gal ir nebus. Planas buvo vienoks, bet mačo eigoje buvome priversti tuos gynybos planus keisti, bet tokia komanda greitai prisitaiko“, – kalbėjo treneris.

„Nevėžio“ krepšininkai varžovų iš Kauno neišsigando – nors pastarieji ir buvo išsiveržę į priekį, tačiau šeimininkai netrukus sugebėjo ne tik išlyginti, bet ir persverti rezultatą – 12:10. Nepaisant to, antroje kėlinio dalyje po krepšiu užtikrintai žaidę kauniečiai vertė vieną metimą po kito ir po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje 23:17.

Antrajame kėlinyje „Žalgirį“ keliais metimais į priekį patraukė Antanas Kavaliauskas, o kauniečiai dar labiau padidino savo pranašumą – 31:22. „Nevėžis“ puolime toliau strigo, o svečiai atakose sprendimus rasdavo nesunkiai ir nuosekliai tolo – 39:24. Kėlinį taikliu dvitaškiu su sirena baigė G. Maldūnas, o komandos ilsėtis išėjo kauniečiams ir toliau pirmaujant dviženkle persvara – 51:37.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris