Po ilgosios pertraukos pabėgusi „Juventus“ ekipa išsivežė pergalę iš Šiaulių
LKL/BNS nuotr.

Po ilgosios pertraukos pabėgusi „Juventus“ ekipa išsivežė pergalę iš Šiaulių

Autorius: H. Augustynas
2019-04-10

Utenos „Juventus“ (12/17) ekipa Šiauliuose iškovojo svarbią pergalę kovoje dėl šeštosios vietos „Betsafe–LKL“ reguliariajame sezone. Puikiai rungtynių pradžioje iš toli pataikę uteniškiai susitvarkė su „Šiaulių“ ekipa (5/24).

„Šiaulius“ 91:77 (24:25, 24:18, 23:17, 20:17) įveikę uteniškiai išlaikė turėtą vienos pergalės persvarą nuo septintoje vietoje esančios Prienų „Skycop“ (11/18).

„Juventus“ ekipą į pergalę vedė Marius Runkauskas, kuris pataikė keturis tritaškius ir surinko 17 taškų. Problemų su asmeninėmis pražangomis turėjęs Martinas Gebenas per 16 minučių surinko 16 taškų.

„Šiaulių“ gretose išsiskyrė 12 baudų metimų iš 14 realizavęs Evaldas Šaulys, kuris surinko 16 taškų ir tritaškiais prapliupęs Karolis Lukošiūnas, surinkęs 13. Pastarasis į „Juventus“ krepšį įmetė keturis tritaškius, kai visa „Šiaulių“ ekipa – penkis.

„Juventus“ per pirmas 13 žaidimo minučių pataikė net 8 tritaškius iš 12 bandymų (66 proc.) ir įgijo šešių taškų persvarą – 37:31.

Kiek geriau trečiąjį ketvirtį pradėję uteniškiai greit įgijo ir devynių taškų pranašumą – 52:43. Apsukų nemažinę svečiai vėliau surengė spurtą 12:3 ir pabėgo nuo „Šiaulių“ – 68:51.

Vis dėlto, „Šiauliai“ pelnė devynis taškus be atsako ir greit sumažino savo atsilikimą iki vienženklio (60:68). Nors „Šiauliai“ dar bandė kabintis lemiamo ketvirčio metu, tačiau didelis klaidų skaičius leido „Juventus“ ekipai pabėgti nepavejamai – 86:71.  

„Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas po rungtynių teigė, kad tinkama sudėtis padėjo išlaikyti turimą persvarą, kai „Šiauliai“ mėgino sugrįžti į rungtynes.

„Šiandien aikštėje mušėmės. Manau, kad „Šiauliai“ šiandien žaidė nešvariai. Stūmė į nugarą kovojant dėl kamuolio, trenkė, užtvaros buvo agresyvios, stumiančios. Vyko nešvarūs dalykai, o teisėjai nutarė to netraktuoti, todėl mes turėjome atsakyti tuo pačiu. Atsakėme fizine kova. Tuo metu žaidėjai buvo tinkami ir todėl sustabdėme jų bandymą sugrįžti į rungtynes“, – kalbėjo Ž. Urbonas.

Vienu „Šiaulių“ lyderių tapęs Sethas Allenas į uteniškių krepšį per 23 minutes įmetė tik 4 taškus, kai iki šio susitikimo rinko po 15,3 taško, o jam pastabų turėjo ir ekipos strategas Antanas Sireika.

„Šiandien mes jį išleidome į startinį penketą, bet jis bandė žaisti kitokį krepšinį negu aš noriu. Man reikia, kad žaidėjai suprastų vienas kitą puolime ir gynyboje. Viskas turi būti atlikta laiku. Būna laisvas žmogus, o jis vėluoja su perdavimu, perlaiko kamuolį. Jam labai daug ko trūksta“, – kritikos  amerikiečiui negailėjo  A. Sireika.

„Šiaulių“ gretose šiame susitikime debiutavo 18-metis Šarūnas Valunta. Vos minutę rungtyniavęs krepšininkas spėjo pramesti vieną metimą iš po krepšio.

„Šiauliai“: Evaldas Šaulys 16 (12/14 baud.), Karolis Lukošiūnas 13 (4/9 trit.), Benas Griciūnas 11, Kristupas Žemaitis 10, Ignas Vaitkus 9.

„Juventus“: Marius Runkauskas 17 (4/8 trit.), Martinas Gebenas 16 (16 min., 6 atk. kam.), Kenny Gainesas 13, Arvydas Šikšnius 12, Dovis Bičkauskis (8 atk. kam., 4 per. kam.) ir Aleksandras Zacharovas po 10.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris