Po krepšiais dominavęs „Juventus“ pratęsė „Pieno žvaigždžių“ nesėkmių seriją
LKL/BNS nuotr.

Po krepšiais dominavęs „Juventus“ pratęsė „Pieno žvaigždžių“ nesėkmių seriją

Autorius: LKL.LT
2019-04-17

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (16-15) ir toliau neišlipa iš nesėkmių liūno – buvo patirta jau ketvirtoji nesėkmė „Betsafe-LKL“ pirmenybėse paeiliui, o šį kartą penktoje vietoje esančius pasvaliečius sudorojo lentelės kaimynai – laipteliu žemiau įsikūrę Utenos „Juventus“ (13-18) krepšininkai.

Žydrūno Urbono auklėtiniai rungtynes savo namų arenoje triuškinamai laimėjo 107:72 (22:21, 26:13, 31:17, 25:19).

Svečių situacijos nepagerino ir tas faktas, kad mačą turėjo praleisti trečias naudingiausias ekipos krepšininkas Žygimantas Skučas – jis rungtyniauti negalėjo dėl nugaros skausmų.

Aukštaūgio netektis atsispindėjo ir statistikoje – uteniškiai kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 43:23.

Tai buvo didžiausia uteniškių pergalė šiame sezone – prieš tai sausio mėnesį 29 taškų skirtumu buvo nugalėta „Šiaulių“ komanda.

Rungtynių baigtis iš esmės buvo nuspręsta antro kėlinio pabaigoje ir trečio pradžioje. Dar iki ilgosios pertraukos šeimininkai pabėgo dviženkliu pranašumu (48:34), po pertraukos kojos nuo akseleratoriaus nenukėlė ir daugiausiai Dovio Bičkauskio bei Martino Gebeno tandemo dėka tik didino savo pranašumą – netrukus jis pasiekė 20 taškų (61:39), o vėliau netruko šoktelti ir iki 30 (71:41). Paskutiniame ketvirtyje šeimininkų persvara padidėjo ir iki 40 (99:59).

Per likusį laiką aikštėje Pasvalio ekipa tik kiek aptirpdė varžovų pranašumą, tačiau namo vis tiek išvyko patyrę triuškinamą nesėkmę.

„Juventus“: Arvydas Šikšnius (7 rez. perd.) ir Tomas Dimša – po 14, M. Gebenas (13 atk. kam.) – 13, Karolis Guščikas, D. Bičkauskis (6 rez. perd.), Kenny Gainesas ir Gytis Radzevičius (6 atk. kam.) – po 12;

„Pieno žvaigždės“: Jay Threattas (8 rez. perd.) ir Dagoberto Pena – po 11, Vytautas Šulskis (8 atk. kam.) – 10, Karolis Petrukonis, Yannickas Franke ir Yancy Gatesas – po 8; 

„Tos didžiausios, geriausios, gražiausios pergalės man nėra įdomios, – akcentavo laimėtojų treneris Ž. Urbonas. – Prieš rungtynes kalbėjome ir labai gera matyti vyrus tokius susiklausiusius – jau gal 3 ar 4 rungtynes sužaidėme su gera koncentracija, susiklausymu gynyboje. Užpulti galime iš talento, bet pas mus problema visada buvo gynyboje. Smagu, kad artėjant atkrintamosioms mes gaudome tą koncentraciją gynyboje, tik su ja galime kažką pasiekti.

„Pieno žvaigždės“ turėjo individualiai pajėgesnių žaidėjų, bet mes juos išgaudėme labai gražiai. Sugebėjome Franke pastatyti į nepatogias padėtis, mane tas džiugina“.

Tuo tarpu pasvaliečių treneris Gediminas Petrauskas neslėpė apmaudo.

„Dar vienerios prastos rungtynės, ypač gynyboje. Duobė yra duobė, mūsų darbas yra iš jos išlipti. Kol kas tų sprendimų rasti nepavyksta, bet aš komanda neabejoju, tiesiog turime susitvarkyti tam tikrus dalykus ir tikrai grįšim į tą buvusią formą“, – sakė strategas.

Mačas Utenoje prasidėjo apylygiai, nei vienai komandai neturint ryškesnės persvaros. Šeimininkai aktyviau rungtyniavo baudos aikštelėje, tuo tarpu Pasvalio ekipa dažniau bandė laimę iš toli. Po pirmo kėlinio uteniškiai turėjo minimalią persvarą 22:21.

Antrajame kėlinyje Pasvalio komanda netruko perimti iniciatyvą ir išsiveržti į priekį – 29:24. Tačiau „Juventus“ gana greitai atsigavo ir netrukus vėl išsiveržė į priekį – 34:32. Per likusį laiką šeimininkai ir toliau dominavo aikštėje, vieną po kito rinkosi kamuolius po varžovų krepšiais ir po A. Šikšniaus tritaškio paskutinę kėlinio sekundę išėjo ilsėtis pirmaudami 48:34.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris