Sensacija Vilniuje: „Nevėžis“ dramatiškai sudavė antausį „Rytui“
LKL/BNS nuotr.

Sensacija Vilniuje: „Nevėžis“ dramatiškai sudavė antausį „Rytui“

Autorius: LKL.lt
2019-04-17

Kėdainių „Nevėžis“ (5-26) sensacingai nutraukė dvylikos pralaimėjimų seriją „Betsafe-LKL“ čempionate – Dariaus Dimavičiaus auklėtiniai svečiuose 70:68 (13:18, 21:10, 15:23, 21:17) patiesė Vilniaus „Rytą“ (23-8).

Į netikėtą pergalę pirmenybių autsaiderius vedė 18 taškų pelnęs ir 9 kamuolius atkovojęs Gabrielius Maldūnas, jis surinko 26 naudingumo balus bei dar atliko ir pergalingą bloką Einarui Tubučiui. 12 taškų pridėjo Zaidas Hearstas.

Pralaimėtojams 15 taškų surinko D.J. Seeley, 11 – Arnas Butkevičius, 10 – Martynas Echodas.

Vilniečiai didžiąją rungtynių dalį vertėsi be Artiomo Parachovskio. Vos 6 minutes sužaidęs ir per jas 4 taškus pelnęs baltarusis pirmajame kėlinyje patyrė nugaros traumą ir rungtynių tęsti negalėjo.

Vidurio puolėjo minutes teko dalintis Martynui Echodui ir E. Tubučiui. Pirmasis ketvirtojo kėlinio pabaigoje užsidirbo penktąją pražangą puolime, todėl Dainiui Adomaičiui beliko pasikliauti dvidešimtmečiu.

 

Svečiai iš Kėdainių metė favoritams itin rimtą iššūkį nuo pirmųjų minučių bei pirmavo dažniau nei atsilikinėjo. Rungtynių viduryje „Nevėžis“ laimėjo atkarpą 19:5 bei išsiveržė į priekį 36:28.

Sostinės klubas pabandė perlaužti rungtynes trečiojo ketvirčio pabaigoje, kai spurtavo 13:2 bei persvėrė rezultatą savo naudai 51:47, bet „Nevėžis“ nesutriko ir kovojo iki galo.

Ketvirtajame kėlinyje Kėdainių klubas spurtavo 10:2 bei vėl išsiveržė į priekį 59:55. Negana to, Dariaus Dimavičiaus auklėtiniai 67:62 pirmavo ir likus žaisti vos kiek daugiau nei 2 minutes.

Tuomet „Rytas“ spurtavo 6:0 ir persvėrė rezultatą (68:67), bet prasidėjus paskutinei minutei Martinas Junakovičius pataikė ypatingos svarbos dvitaškį – 69:68.

D.J. Seeley ir Regimanto Minioto tritaškiai netrukus skriejo pro šalį, o likus žaisti 10 sekundžių kamuolį apmaudžiai savo aikštelės pusėje prarado E. Tubutis.

Martynas Varnas tuomet įmetė vieną baudos metimą iš dviejų, o G. Maldūnas paskutinę sekundę blokavo E. Tubučio metimą iš toli, todėl nuskambėjus finalinei sirenai itin saldžią pergalę šventė svečiai.

D. Dimavičiaus kariauna triumfavo pirmą kartą nuo sausio 13-osios.

„Ilgai laukta pergalė. Džiaugiuosi, kad galų gale žaidėme kaip komanda. Žaidėme iš po krepšio ir tai pasiteisino. Sensacija yra sensacija“, – pergale džiaugėsi D. Dimavičius.

K  ėdainiškiai laimėjo nepataikę nė vieno tritaškio (0/9), o nuo baudų metimo linijos atakuodami tik 60 proc. tikslumu (12/20). Jie rečiau klydo (16:18) ir dominavo pagal taškus iš po krepšio (52:36).

„Išėjome į rungtynes ir neatlikome savo darbo. Charakteris ir nusiteikimas. To nebuvo. Tai yra mano kaltė. Kad ir kas žaistų, jie turi jausti atsakomybę ir arti aikštelėje“, – po mačo sakė D. Adomaitis.

„Rytas“: D.J. Seeley 15, Arnas Butkevičius 11 (8 atk. kam.), Martynas Echodas 10, Einaras Tubutis 8.

„Nevėžis“: Gabrielius Maldūnas 18 (9 atk. kam.), Zaidas Hearstas 12, Martinas Junakovičius 11, Gintautas Matulis 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris