„Neptūnas“ per anksti atsipalaidavo Panevėžyje, tačiau palaužė traumų išretintą „Lietkabelį“
LKL/BNS nuotr.

„Neptūnas“ per anksti atsipalaidavo Panevėžyje, tačiau palaužė traumų išretintą „Lietkabelį“

Autorius: H. Augustynas
2019-04-22

17 taškų pranašumą ketvirtajame kėlinyje susikrovęs ir jį iššvaistęs Klaipėdos „Neptūnas“ tik po atkaklios kovos sugebėjo palaužti Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą. Kiek per anksti atsipalaidavęs „Neptūnas“ iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės ir išsaugojo antrąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Tolimąją varžovų artileriją išjungęs „Neptūnas“ 73:69 (15:19, 23:12, 21:14, 14:24) išvargo pergalę prieš „Lietkabelį“, kuris pataikė vos 4 tritaškius iš 22 (18 proc.).

Lemiamo kėlinio pradžioje „Lietkabelis“ sumažino savo deficitą iki 12 taškų (49:61), tačiau po Lorenzo Williamso tritaškio svečiai iš Klaipėdos turėjo jau 17 taškų pranašumą (66:49).

Vis dėlto „Lietkabelis“ surengė įspūdingą spurtą 19:2 ir sugebėjo išlyginti rezultatą – 68:68. Į fantastišką „Lietkabelio“ atkarpą, likus žaisti 49 sekundes, atsakė Laimonas Kisielius, kuris tolimu metimu išvedė svečius į priekį (71:68).

Po minutės pertraukėlės Saulius Kulvietis prametė jau septintąjį savo tritaškį, o antrojo šanso neišnaudojo ir Donatas Tarolis, kurio metimas buvo blokuotas. Nors likus 10 sekundžių Džiugas Slavinskas prametė tolimą metimą, Gytis Masiulis atkovojo kamuolį puolime, o Tomas Delininkaitis baudų metimais įtvirtino „Neptūno“ pergalę (73:68).

„Neptūną“ į pergalę šiose rungtynėse vedė Tomas Delininkaitis ir Deividas Gailius, kurie atitinkamai pelnė 16 ir 14 taškų.

„Lietkabelio“ gretose lyderio vaidmens ėmėsi Paulius Valinskas, kuris surinko 15 taškų. 13 pridėjo katastrofiškai iš toli atakavęs S. Kulvietis (0/7 trit.).

„Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas šiose rungtynėse naudojo vos aštuonių žaidėjų rotaciją. Panevėžiečiams negalėjo šiame susitikime padėti Simas Jasaitis bei Jamaras Wilsonas. Negana to, trečiojo ketvirčio pabaigoje čiurną susižeidė nesėkmingai ant parketo nusileidęs Stefanas Sinovecas, kuris į aikštę daugiau nebegrįžo.

„Neptūnas“ per beveik penkias pirmas rungtynių minutes pataikė vos vieną metimą iš aštuonių iš žaidimo, o tuo pasinaudojęs „Lietkabelis“ išsiveržė į priekį 8:2. Vis dėlto „Neptūnas“ vėliau surengė galingą spurtą 20:4 ir perėmė rungtynių iniciatyvą – 29:21.

Klaipėdiečiai antrąją rungtynių dalį pradėjo sėkminga atkarpa 10:1 ir tokiu būdu susikrovė 16 taškų pranašumą (48:32). Persvarą iššvaistę klaipėdiečiai susikūrė dar problemų, tačiau pergalės varžovams neatidavė.

Prastą pataikymą „Lietkabelis“ sugebėjo kompensuoti įspūdinga kova po krepšiais. Panevėžiečiai po varžovų krepšiu atkovojo net 22 kamuolius ir kovą po krepšiais laimėjo 47:36.

„Deguto šaukštas buvo tai, kad praradome iniciatyvą ketvirtajame kėlinyje ir pralaimėjome atkarpą 2:19, – teigė klaipėdiečių strategas Kazys Maksvytis. – Tuo momentu nepadėjo nei minutės pertraukėlė, nei keitimai. Varžovai vis keitė gynybos sistemas, pradėjo keistis ginamaisiais. Tai buvo geros rungtynės ir tikiuosi, kad iš jų gausime naudos.“

„Mokame kainą dėl traumuotų žaidėjų. Mes net negalime treniruotis penki prieš penkis, – po susitikimo atskleidė N. Čanakas. – Vėliau dar praradome ir Sinovecą, tačiau ir toliau kovojome. Vis dėlto, keli prasti sprendimai gynyboje nulėmė rungtynes.“

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 15 (7/17 met.), Saulius Kulvietis 13 (7 atk. kam., 0/7 trit.), Marko Čakarevičius 10 (10 atk. kam., 4 per. kam.), Mindaugas Kupšas (6 atk. kam.) ir Ikenna Iroegbu (0/10 met., 8/10 baud.) po 8.

„Neptūnas“: Tomas Delininkaitis 16, Deividas Gailius 14, Lorenzo Williamss 11, Jerai Grantas 9, Laimonas Kisielius 7.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris