Įspūdingą seriją tęsiantis M. Gebenas – savaitės MVP
LKL/BNS nuotr.

Įspūdingą seriją tęsiantis M. Gebenas – savaitės MVP

Autorius: LKL.LT
2019-04-23

Pastaroji savaitė Utenos „Juventus“ krepšininkams buvo ypatingai sėkminga – iškovotos dvi pergalės triuškinamais skirtumais bei išsaugotos viltys reguliaraus sezono finiše pakovoti dėl penktosios vietos lentelėje.

Vienas pagrindinių galingos atkarpos iniciatorių buvo uteniškių aukštaūgis Martinas Gebenas. Naudingiausias kovo mėnesio lygos krepšininkas surengė du solidžius pasirodymus ir tapo savaitės MVP.

Tokio pripažinimo M. Gebenas sulaukė pirmą kartą šį sezoną.

Trečiadienio rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ vidurio puolėjas pelnė 13 taškų ir atkovojo tiek pat kamuolių, iš viso surinkdamas 23 naudingumo balus („Juventus“ laimėjo 107:72).

Šeštadienio akistatoje su Kėdainių „Nevėžiu“ aukštaūgis sužaidė ne ką prasčiau – pelnė 11 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir iš viso sukaupė 22 naudingumo balus. Dvikovą išvykoje Žydrūno Urbono auklėtiniai laimėjo 87:55.

Per dvejas rungtynes rinkęs po 22,5 naudingumo balo aukštaūgis tapo naudingiausiu savaitės krepšininku. 

M. Gebenas apskritai yra vienas stabiliausių žaidėjų tiek savo komandoje, tiek ir visoje lygoje, mat dviženklius naudingumo balų skaičius renka jau 22-ose rungtynėse iš eilės (nuo praėjusių metų lapkričio).

Kartu su M. Gebenu į penketuką šį kartą pateko jo bendraklubis Tomas Dimša bei trys krepšininkai, praėjusią savaitę žaidę tik po kartą: Prienų „Skycop“ atstovai Martynas Gecevičius ir Darjušas Lavrinovičius bei Vilniaus „Ryto“ krašto puolėjas Arnas Butkevičius.

Į praėjusios savaitės rungtynes įtraukti ir du balandžio 22 d. susitikimai, kurie dėl Velykų vyko ne sekmadienį, o pirmadienį.

Sėkmingą atkarpą praėjusią savaitę sužaidė T. Dimša. Rungtynėse su Pasvalio krepšininkais jis surinko 14 taškų ir 15 naudingumo balų, o savaitgalio dvikovoje su „Nevėžiu“ surengė geriausią asmeninį sezono pasirodymą, kai pelnė 23 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 29 naudingumo balus.

Per dvejas rungtynes rinkęs po 22 naudingumo balus T. Dimša taip pat užsitarnavo vietą penketuke.

Įsimintinus pasirodymus mače su „Šiauliais“ pademonstavo ir geriausius laikus prisiminė du „Skycop“ vedliai M. Gecevičius ir D. Lavrinovičius. Vis dėlto jų pastangų nepakako – Prienų klubas pralaimėjo, todėl nė vienas jų nepretendavo į geriausio savaitės žaidėjo apdovanojimą.

Gynėjas buvo netoli trigubo dublio, kai pelnė 14 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų, iš viso surinkdamas 31 naudingumo balą.

D. Lavrinovičius į šiauliečių krepšį įmetė 22 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir blokavo 4 varžovų metimus, pakartodamas geriausią sezono lygos ir asmeninį rezultatą, savo pasirodymą vainikavęs 30 naudingumo balų.

Paskutinis žaidėjas penketuke – „Ryto“ krašto puolėjas A. Butkevičius. Šis praėjusios savaitės mače su „Nevėžiu“ surinko 11 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 16 naudingumo balų.

Tačiau toks žaidėjo pasirodymas neišgelbėjo komandos nuo sensacingos nesėkmės – vilniečiai rungtynes namuose pralaimėjo 68:70.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris