Spyrį į užpakalį gavęs „Rytas“ šį vakarą žada parodyti kitokį veidą
LKL / BNS nuotr.

Spyrį į užpakalį gavęs „Rytas“ šį vakarą žada parodyti kitokį veidą

Autorius: LKL.lt
2019-04-24

Ir Vilniaus „Rytas“, ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“ Velykas sutiko ne pačiomis geriausiomis nuotaikomis.

Viena iš šių komandų šį vakarą sugrįš į pergalių kelią – „Rytas“ namie priims „Pieno žvaigždes“, rungtynės nuo 19 val. bus tiesiogiai transliuojamos LKL.lt svetainėje.

„Gavome gerą spyrį į užpakalį, kuris mums beldėsi jau kelintas rungtynes“, – prieš artėjančias šio vakaro rungtynes pareiškė Eimantas Bendžius.

Vakar 29-ąjį gimtadienį minėjęs puolėjas prieš savaitę su komandos draugais 68:70 pralaimėjo lygos autsaideriui Kėdainių „Nevėžiui“ ir prarado antrą poziciją „Betsafe–LKL“ reguliariajame sezone.

Paskutinės 5 rungtynės „Betsafe–LKL“
„Rytas“ „Pieno žvaigždės“
„Nevėžis“ -2 „Dzūkija“ -5
„Juventus“ +5 „Juventus“ -35
„Neptūnas“ -15 „Šiauliai“ -14
„Dzūkija“ +23 „Skycop“ -12
„Neptūnas“ +18 „Neptūnas“ -10

Po rungtynių „Ryto“ žaidėjai išklausė trenerių komentarų, susibūrimą turėjo ir patys žaidėjai.

„Pasakėme vieni kitiems, kas ką galvojame, – LKL.lt sakė E. Bendžius. – Tokie susirinkimai būna dažni: ir po pergalių, ir po pralaimėjimų. Sutarėme, kad kiekvienas turime pradėti nuo savęs, nesižvalgyti į kitus, nekaltinti dėl klaidų.

Kiekvienas turime pagalvoti, ką galime duoti komandai ir ką galime daryti geriau.“

Lietuvos rinktinės puolėjas įsitikinęs – šį vakarą „Rytas“ žaisdamas su „Pieno žvaigždėmis“ bus kitoks nei praėjusią savaitę su „Nevėžiu“. Traumą tuomet patyręs aukštaūgis Arciomas Parachouskis pasirengęs grįžti į aikštę. Neaišku tik dėl Arno Butkevičiaus, kuris dėl šeimyninių aplinkybių praleido pastarąsias treniruotes.

Ne geriausiomis nuotaikomis rungtynes pasitinka ir „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai. Pastaraisiais mėnesiais stebinę pergalėmis ir pakilę iki ketvirtosios vietos, pasvaliečiai balandį žaidžia košmariškai – pralaimėjo visas 5 rungtynes.

„Komandoje kalbame, kad geriau duobelė dabar nei atėjus atkrintamosioms varžyboms, – pozityvumą stengėsi įžvelgti Vytautas Šulskis, „Pieno žvaigždžių“ puolėjas. – Kasdien treniruojamės, koncentruojamės ir stengiamės nekartoti klaidų.“

„Nevėžio“ pergalė prieš „Rytą“ praėjusią savaitę suteikė papildomo optimizmo V. Šulskiui ir „Pieno žvaigždėms“.

„Kaip neseniai sakė Žydrūnas Urbonas, LKL šiemet yra stipriausia istorijoje, – „Juventus“ trenerio mintį pakartojo V. Šulskis. – Nėra nė vienų rungtynių, kuriose gali būti garantuotas dėl pergalės. Nesvarbu, esi TOP-3 ar TOP-5 komanda.

Žinome, kad galime kovoti dėl pergalės, važiuojame to siekti.

Mums liko ketverios rungtynės reguliariajame sezone, galime laimėti bet kurias iš jų ir tas spaudimas po pralaimėjimų dings.“

Kai „Pieno žvaigždės“ pastarąjį kartą viešėjo Vilniuje, vyko atkakli kova. Gruodžio pabaigoje „Rytas“ atitrūko tik ketvirtajame kėlinyje ir laimėjo 7 taškų persvara.

Pergalė „Rytui“ būtina siekiant antrosios vietos reguliariajame sezone. „Pieno žvaigždės“ jau susitaikė, kad nebepakils iki ketvirtosios pozicijos, tačiau dar gali prarasti ir penktąją – „Juventus“ atsilieka 2 pergalėmis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris