Nokdauną rungtynių pradžioje patyrusį „Rytą“ išgelbėjo sezono rungtynes sužaidęs A. Butkevičius
LKL/BNS nuotr.

Nokdauną rungtynių pradžioje patyrusį „Rytą“ išgelbėjo sezono rungtynes sužaidęs A. Butkevičius

Autorius: H. Augustynas
2019-04-24

Vilniaus „Ryto“ (24/8) ekipai teko gerokai pavargti, kad reabilituotųsi po netikėto pralaimėjimo Kėdainių „Nevėžiui“. Jau pirmajame kėlinyje dviženklį deficitą turėję vilniečiai atsigavo ir palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (16/17), kurioms tai buvo šeštoji nesėkmė iš eilės.

Geriausias sezono rungtynes sužaidęs Arnas Butkevičius atvedė vilniečius į pergalę 80:74 (15:27, 22:12, 20:13, 23:22) prieš pasvaliečius, kurie buvo priversti antroje rungtynių dalyje žaisti be Žygimanto Skučo.

Rungtynių išvakarėse tėčiu tapęs A. Butkevičius pelnė 19 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir surinko 31 naudingumo balą. Pastarieji du rodikliai – geriausi puolėjo šiame sezone.

„Tai matėsi, – paklaustas ar A. Butkevičius buvo pagrindinis žaidėjas aikštėje, teigė vilniečių strategas Dainius Adomaitis. – Tokie dalykai kiekvienam yra ypatingi, ypač kai gimsta pirmagimis. Visi labai džiaugiamės dėl Arno ir jo šeimos. Džiugu, kad jam pasisekė ne tik ligoninėje, bet ir aikštėje.“

Tuo metu Ž. Skučas antrojo ketvirčio pradžioje stabdydamas greitą varžovų ataką užsidirbo nesportinę pražangą, o kėlinio pabaigoje už perdėtą reakciją po pražangos gavo ir techninę nuobaudą, po kurios buvo išvarytas iš aikštės.

Negana to, pasvaliečiai taip pat buvo priversti verstis be kirkšnies traumą patyrusio Gyčio Sirutavičiaus bei nugaros skausmus jaučiančio Tomo Galecko.

Likus žaisti pusketvirtos minutės, po keturių iš eilės A. Butkevičiaus taškų vilniečiai įgijo keturių taškų persvarą (71:67). Vis dėlto, po Vytauto Šulskio tolimo metimo, likus žaisti mažiau negu dvi minutes, „Ryto“ pranašumas ištirpo iki minimumo – 73:72.

Po to komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis, o Arciomas Parachouskis, likus minutei iki susitikimo pabaigos, pelnė du taškus su pražanga ir sugrąžino „Ryto“ turėtą pranašumą (78:74).

Pasvaliečiai savo atakos metu suklydo ir nors Eimantas Bendžius prametė iš toli, A. Butkevičius atkovojo kamuolį puolime, o D.J. Seeley dvitaškiu nužudė „Pieno žvaigždžių“ viltis iškovoti pergalę.

34 minutes rungtyniavusiam A. Butkevičiui puikiai talkino po 13 taškų surinkę E. Bendžius ir A. Parachouskis.

„Pieno žvaigždžių gretose su 17 taškų išsiskyrė Jay Threattas ir 13 surinkęs Yannickas Franke.

„Pieno žvaigždės“ pirmajame kėlinyje surengė spurtą 10:0 ir įgijo devynių taškų persvarą (16:7). Pasvaliečiai po pirmojo kėlinio turėjo dviženklį pranašumą, o antrojo ketvirčio pabaigoje skirtumas tarp komandų išaugo iki 14 taškų – 29:15.

Nepasimetęs „Rytas“ atsakė į tai pelnydamas 11 tašų paeiliui ir sumažindamas atsilikimą iki trijų taškų (26:29).

Po ilgosios pertraukos aikštėje vyko atkakli kova, o prieš lemiamą ketvirtį nė vienai ekipai nepavyko pabėgti. Likus žaisti 10 minučių „Rytas“ turėjo penkių taškų persvarą (57:52).

„Kovėmės ir susitikimo pabaigoje atrodė, kad rungtynės gali pasisukti į abi puses, – po susitikimo kalbėjo „Pieno žvaigždžių“ treneris Gediminas Petrauskas. – Deja, bet varžovai šį kartą buvo stipresni, kurie priėmė geresnius sprendimus, išnaudojo Parachouskį po krepšiu pabaigoje, o mes neišnaudojome turimų pražangų.“

„Rytas“: Arnas Butkevičius 19 (6/7 dvit., 11 atk. kam., 31 n.b.),Eimantas Bendžius (2/8 trit.) ir Arciomas Prachouskis (9 atk. kam.) po 13, Derekas Needhamas (8 rez. perd.) ir D.J. Seeley (2/7 trit.) po 11.

„Pieno žvaigždės“: Jay Threattas 17 (3/12 dvit.), Yannickas Franke 13 (7 atk. kam.), Vytautas Šulskis 11, Tomas Lekūnas 10 (2/10 met.), Yancy Gatesas 7.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris