Geriausią karjeros savaitę sužaidęs G. Masiulis – savaitės MVP
BC Neptūnas nuotr.

Geriausią karjeros savaitę sužaidęs G. Masiulis – savaitės MVP

Autorius: LKL.LT
2019-04-29

Klaipėdos „Neptūnas“ praėjusią savaitę iškovojo dvi pergales ir dar labiau priartėjo prie antrosios vietos reguliariajame sezone, o esmine abiejų laimėjimų figūra tapo ekipos puolėjas Gytis Masiulis.

Karjeros rekordus gerinęs ir klaipėdiečius traukęs krašto puolėjas tapo naudingiausiu „Betsafe-LKL“ savaitės krepšininku – tai pirmas toks pripažinimas G. Masiulio karjeroje.

Savaitės vidurio rungtynėse su Utenos „Juventus“ G. Masiulis surinko 21 tašką, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 29 naudingumo balus, tokiu būdu pasiekdamas geriausią asmeninį sezono rezultatą. Klaipėdiečiai tą mačą namuose laimėjo 101:87.

Tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, tai dar nebuvo geriausias krepšininko savaitės pasirodymas, mat po kelių dienų buvo pagerintas ne tik sezono, bet ir karjeros asmeninis rezultatas.

Sekmadienio mače su Kėdainių „Nevėžiu“ G. Masiulis pasižymėjo 23 taškais (asmeninis karjeros rekordas), atkovojo 10 kamuolių, išprovokavo 5 varžovų pražangas ir surinko 36 naudingumo balus, pasiekdamas karjeros rekordą. Rungtynėse prieš kėdainiečius „Neptūnas“ triumfavo 86:76.

Per dvejas rungtynes rinkęs po 32,5 naudingumo balo G. Masiulis pagal šį rodiklį buvo nepralenkiamas ir užsitarnavo naudingiausio savaitės krepšininko vardą.

Be jo, į simbolinį savaitės penketuką pateko Žygimantas Janavičius („Skycop“), Paulius Valinskas („Lietkabelis“), Arnas Butkevičius („Rytas“) ir Paulius Petrilevičius („Dzūkija“).

Ž. Janavičiui vietą penketuke garantavo rezultatyviausios jo sezono rungtynės. Išvykos mače su Utenos „Juventus“ gynėjas pelnė 23 taškus, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 24 naudingumo balus.

Jo atstovaujama komanda ketvirtajame kėlinyje išbarstė dviženklį pranašumą, tačiau mačo pabaigoje atsilaikė ir iškovojo pergalę 90:89.

Kitas gynėjas penketuke – panevėžiečių atstovas P. Valinskas, taip pat sužaidęs geriausias karjeros „Betsafe-LKL“ rungtynes.

Kaunietis sekmadienio akistatoje su Vilniaus „Rytu“ surinko 20 taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o vos septynių žaidėjų rotaciją naudojęs „Lietkabelis“ namuose vilniečius įveikė 83:74.

Abu gynėjai praėjusią savaitę žaidė po vienas rungtynes – pirmadienį (antrą Velykų dieną) vykę susitikimai buvo įtraukiami į prieš tai vykusią savaitę.

Be G. Masiulio, tarp geriausių puolėjų pateko dvejas rungtynes žaidęs „Ryto“ atstovas A. Butkevičius.

Sekmadienį jis nesėkmingose rungtynėse Panevėžyje įmetė 17 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų.

Sėkmingiau A. Butkevičiui susiklostė savaitės viduryje vykusios rungtynės su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, kur krašto puolėjas sužaidė geriausią sezono mačą – tai įvyko kitą dieną po sūnaus gimimo.

Krašto puolėjas į pasvaliečių krepšį įmetė 19 taškų (rezultatyviausias sezono pasirodymas), atkovojo 11 kamuolių (geriausias asmeninis sezono rezultatas) ir sukaupė 31 naudingumo balą.

Tą mačą „Rytas“ laimėjo 80:74.

A. Butkevičius į penketuką pateko per dvejas rungtynes rinkdamas po 25,5 naudingumo balo.

Penketuką šią savaitę užbaigia „Dzūkijos“ aukštaūgis Paulius Petrilevičius.

Rungtynėse su „Šiauliais“ puolėjas surinko 14 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir 4 kartus sėkmingai asistavo komandos draugams, iš viso surinkdamas 21 naudingumo balą ir padėdamas alytiškiams dvikovą namuose laimėti 100:84.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris