Specialus siužetas. M. Gebenas – „kukurūznikas“, virtęs boingu
LKL / BNS nuotr.

Specialus siužetas. M. Gebenas – „kukurūznikas“, virtęs boingu

Autorius: LKL.lt
2019-05-20

„Esu pasiruošęs debiutui ir nekantrauju, kada prasidės sezonas“, – praėjusių metų vasarą kalbėjo Martinas Gebenas, kuris buvo tik ką padėjęs parašą ant sutarties su Kauno „Žalgiriu“.

Tačiau čempionų marškinėlių oficialiose rungtynėse M. Gebenas neapsivilko. Studijas JAV baigusį aukštaūgį „Žalgiris“ paskolino Utenos „Juventus“ klubui – kad turėtų progų atsiskleisti ir prisitaikyti prie europietiško krepšinio.

„Jis atvažiavo „žalias“, – bendraudamas su LKL TV kūrybine komanda sakė „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. – Vaidas Čepukaitis sezono pradžioje dominavo. Martinas buvo kažkur po Vaido Čepukaičio.

Jis turėjo daug minusų, kuriuos reikėjo taisyti. Atvirai, galvojau, kad geriau pasiruošusį žmogų turėsime.“

Po studijų JAV į Lietuvą grįžęs M. Gebenas greitai tobulėjo. Jis perėmė pagrindinio centro poziciją iš komandos draugo V. Čepukaičio, o sezono pabaigoje sulaukė įvertinimo – tapo naudingiausiu „Betsafe–LKL“ reguliariojo sezono žaidėju.

„Jis labai gerai priima informaciją, jam du kartus kartoti nereikia, – savo auklėtinį gyrė Ž. Urbonas. – Pradžioje jis kaip „kukurūznikas“ buvo, o dabar jis kaip boingas. Iš nedidelio lėktuvėlio jis tapo viršgarsiniu. Labai smagu jį tokį matyti.“

„Apie MVP nesapnavau, – teigė M. Gebenas. – Šeima ir draugė labai džiaugiasi dėl manęs, seneliai labai daug stebi rungtynių, labai palaiko ir džiaugiasi dėl apdovanojimų. Sulaukiau daug sveikinimų, o pačiam tai reiškia pripažinimą Lietuvos krepšinio bendruomenėje, kad esu rimtas žaidėjas ir planuoju tobulėti ir įsitvirtinti profesionaliame krepšinyje.“

Nepaisant įvertinimo, M. Gebenas pasiruošęs šią vasarą dirbti daug.

„Jaučiu atsakomybę būdamas profesionaliu krepšininku ir uždirbdamas duoną iš šio nuostabaus sporto, kad negaliu atsipalaiduoti ir praleisti vasarą sėdėdamas ant sofos, – LKL TV komandai sakė sutartį su „Žalgiriu“ turintis centras. – Jaučiu atsakomybę sau ir šeimai, kad turiu dirbti ir užsidirbti tiek atlygį, tiek žaidimo laiką, tiek pasirodymus ir apdovanojimus.

Bandysiu vasarą pasiruošti ir kovoti dėl vietos po saule „Žalgirio“ sudėty.“

Specialus siužetas apie M. Gebeną – LKL TV kūrybinės grupės parengtame reportaže:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris