G. Masiulis pagerino 24 metų G. Einikio rekordą  ir atvedė „Neptūną“ į pergalę bronzinėje serijoje
LKL/BNS nuotr.

G. Masiulis pagerino 24 metų G. Einikio rekordą ir atvedė „Neptūną“ į pergalę bronzinėje serijoje

Autorius: H. Augustynas
2019-05-27

Visų laikų „Betsafe–LKL“ atkrintamųjų varžybų naudingumo rekordą pagerinęs Gytis Masiulis atvedė Klaipėdos „Neptūną“ į sudėtingą pergalę bronzinės serijos starte.

Be suspenduoto Simo Galdiko rungtyniavęs „Neptūnas“ 89:77 (25:17, 14:18, 25:20, 25:22) susitvarkė su Panevėžio „Lietkabeliu“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0. Antrosios serijos rungtynės bus žaidžiamos trečiadienį Panevėžyje.

Nuostabiai rungtyniavęs G. Masiulis pagerino iki šiol Gintarui Einikiui priklausiusį naudingumo rekordą atkrintamosiose varžybose, kurį legendinis krepšininkas užfiksavo 1995-aisiais, kai surinko 45 naudingumo balus.

Naudingiausi pasirodymai LKL atkrintamųjų istorijoje
Vt. Žaidėjas Komanda Naud. Metai
1. Gytis Masiulis „Neptūnas“ 46 2019
2. Gintaras Einikis „Žalgiris“ 45 1995
3. Gintaras Kadžiulis „Alita“ 44 2002
4. Timothy Brooks „Olimpas“ 43 1995
5. Brandon Davies „Žalgiris“ 42 2018

„Neptūno“ aukštaūgis prieš panevėžiečius surinko 33 taškus bei 46 naudingumo balus.  

„Jis šiandien turėjo žaisti per dvi pozicijas. Jis labai gerai išėjo į aikštelę ir buvo labai agresyvus. Jis rodė gerą energiją, agresiją ir buvo vienas mūsų lyderių“, – istorinį G. Masiulio pasirodymą komentavo Kazys Maksvytis.

„Lietkabelio“ ekipos neišgelbėjo rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Jamaras Wilsonas. Suomis per 35 minutes surinko 25 taškus.

„Neptūnas“ jau pirmojo ketvirčio metu buvo įgavęs 15 taškų pranašumą – 21:6. Vis dėlto, jau antrojo kėlinio pradžioje po Mariaus Valinsko tolimo metimo panevėžiečių pranašumas buvo sumažėjęs iki keturių taškų (21:25).

Dar viena sėkminga „Neptūno“ atkarpa 9:2 leido klaipėdiečiams susigrąžinti dviženklį pranašumą (34:23).

Ginklų nesudėję panevėžiečiai po ilgosios pertraukos sugebėjo persverti rezultatą savo naudai (46:45). Tačiau „Neptūnas“ atsakymą turėjo ir į tai, o lemiamo ketvirčio pradžioje sugebėjo nutolti nuo varžovų – 69:55.

Nors „Lietkabelis“ bandė dar sugrįžti į rungtynes, tačiau nesustabdomai rungtyniavęs G. Masiulis išsaugojo pergalę klaipėdiečiams.

„Sveikinimai „Neptūnui“ su pergale, kurios jie nusipelnė. Mes pradėjome rungtynes nesusikaupę, be energijos, o kai komanda taip pradeda rungtynes kovoje dėl medalių, žinoma, kad kaltas treneris. Privalome reaguoti į tai, o aš pats turiu geriau pasiruošti kitoms rungtynėms“, – atviravo Nenadas Čanakas.

Šiose rungtynėse „Lietkabelio“ gretose ant parketo sugrįžo traumas išsigydę Simas Jasaitis bei Stefanas Sinovecas, kurie atitinkamai pelnė 6 ir 4 taškus. Tuo metu po ligos pasveikęs Saulius Kulvietis pelnė 6 taškus, tačiau realizavo tik vieną tritaškį iš šešių.

„Lietkabeliui“ vis dar nepadėjo Ike‘as Iroegbu, kuriam yra plyšęs ramuo.

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 33 (8/11 met., 13/15 baud., 7 atk. kam., 46 n.b.), Deividas Gailius 15, Lorenzo Williamsas 12, Tomas Delininkaitis ir Laimonas Kisielius po 8.

„Lietkabelis“: Jamaras Wilsonas 25 (20 n.b.), Mindaugas Kupšas 14, Marko Čakarevičius 7, Saulius Kulvietis ir Simas Jasaitis po 6.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris