Tarpsezoniu plušantį T. Lekūną į „Lietkabelį“ atviliojo pokalbis su N. Čanaku
Foto: LKL / BNS

Tarpsezoniu plušantį T. Lekūną į „Lietkabelį“ atviliojo pokalbis su N. Čanaku

Autorius: LKL.LT
2019-06-27

Tomui Lekūnui užteko vieno pokalbio su „Lietkabelio“ treneriu Nenadu Čanaku, kad jis priimtų sprendimą iš dvejus metus namais laikyto Pasvalio keltis į už 40 kilometrų įsikūrusį Panevėžį.

„Pieno žvaigždžių“ ekipoje blizgėjęs 26-erių puolėjas su „Lietkabeliu“ sudarė dvejų metų kontraktą pagal formulę „1+1“, o didžiausias motyvas keltis į Aukštaitijos sostinės klubą – trenerio iš Serbijos parodytas dėmesys.

„Tai gera organizacija, kuris žais tarptautiniame turnyre, tačiau vienas pagrindinių faktorių – treneris, – tinklalapiui LKL.LT teigė T. Lekūnas. – Jis išreiškė pasitikėjimą, o man tai yra labai svarbu. Man patiko, kad N. Čanakas labai aiškiai pasakė, ko jis nori ir ką reiks daryti.

Jei tau parodo dėmesį ir tavimi pasitiki, tai faktas, kad tu dar stipriau nori pasiruošti sezonui. Tą aš dabar ir darau.“

T. Lekūnas laisvų dieną neturi, krepšininkas iš esmės pakeitė požiūrį į darbą, o tai leido jam sužaisti geriausią sezoną karjeroje.

26-erių 198 cm ūgio puolėjas praėjusį sezoną „Betsafe–LKL“ čempionate per 26 minutes vidutiniškai pelnydavo po 11,3 taško, atkovodavo po 3,3 bei perimdavo po 1,7 kamuolio, atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo, rinkdavo po 11,3 naudingumo balo.

„Pieno žvaigždžių“ sezonas pasibaigė šalies pirmenybių ketvirtfinalyje, kuomet Pasvalio ekipa serijoje iki dviejų pergalių 0-2 nusileido „Lietkabeliui“.

Vis dėlto pasibaigus sezonui T. Lekūnas atostogų neturėjo. Pirmiausia – reabilitacija sanatorijoje ir smulkių traumų gydymas, o tuomet – vėl aktyvus sportas bei ruošimasis naujam bei po kol kas didžiausiam karjeros iššūkiui Panevėžyje.

„Mano darbo etika dabar yra visai kitokia, ji skiriasi kaip diena nuo nakties, – apie solidaus praėjusio sezono priežastis kalbėjo „Lietkabelio“ naujokas. – Tai viską pakeitė. Kai dirbi palaipsniui ir sistemingai, manau, kad ir rezultatai ateina. Aš nesu nustebęs, nes žinau kiek į tai įdėjau darbo.“

Sezonui besiruošiantis puolėjas dirba tiek ties savo silpnosiomis pusėmis, tiek gerina stiprybes. „Silpnąsias pakoreguoji, o stipriąsias dar labiau ryškini, kad jos dar labiau dominuotų tavo žaidime“, – teigė T. Lekūnas.

Nors „Lietkabelio“ ekipoje šiuo metu yra keturi žaidėjai – be T. Lekūno sutartis su Panevėžio ekipa dar turi Marius Valinskas, Stefanas Sinovecas bei Vytenis Lipkevičius, tačiau ekipos naujokas tiki komandos galimybėmis siekti medalių šalies pirmenybėse.

„Laukia tik dar didesnis darbas, negu buvo, – žvelgdamas į būsimą sezoną kalbėjo T. Lekūnas. – Noriu laimėti medalį, tai pagrindinis mano tikslas.

Teko žaisti „Šiauliuose“, o tai buvo sunkiausias sezonas gyvenime, nes pralaimėdavome viską ir visiems. Dabar turiu šansą būti laiminčioje komandoje. Norisi būti svarbia jos dalimi, o ne tik palaikyti iš šono. Geriausi žaidėjai yra tie, kurie laimi.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris