„Lietkabelio“ dalininku liko tik S. Gailiūnas
Foto: kklietkabelis.lt

„Lietkabelio“ dalininku liko tik S. Gailiūnas

Autorius: kklietkabelis.lt
2019-07-17

Panevėžio „Lietkabelio“ klube įvyko dalininkų susirinkimas, kurio metu buvo priimtas esminis pokytis.

Nuo šiol vieninteliu akcininku liko panevėžietis Sigitas Gailiūnas, kadangi iš dalininkų gretų buvo pašalintas Mantas Ignatavičius, Irmantas Aukštikalnis ir Rokas Mickevičius.

LKL.lt perspausdina „Lietkabelio“ svetainėje internete pateiktą pranešimą.

Klubo dalininkas Mantas Ignatavičius, po jo atšaukimo iš klubo direktoriaus pareigų, nuosekliai ir sistemingai ėmė įvairiais būdais kenkti „Lietkabeliui“, sąmoningai nevykdė savo prievolės perduoti naujam direktoriui klubo dokumentus ir turtą, klubo atžvilgiu teismui pateikė nepagrįstus didelės vertės ieškinius, taikė laikinąsias apsaugos priemones, kas paralyžiavo „Lietkabelio“ veiklą. Taip pat viešai, per visuomenės informavimo priemones kritikavo klubą, įžeidinėjo jo administracijos darbuotojus, rėmėjus ar su jais susijusius asmenis.

Nustatytos aplinkybės sudaro pagrindą manyti, kad dalininkas M.Ignatavičius, būdamas „Lietkabelio“ direktoriumi, sudarė itin nenaudingus sandorius, ko pasekoje klubas neteko, o M.Ignatavičius ir/ar jo artima aplinka įgijo didelės vertės pinigines lėšas. Taip pat jis aplaidžiai ar apgaulingai organizavo klubo buhalterinę apskaitą. Tokiuose M.Ignatavičiaus veiksmuose yra nusikalstamos veikos požymių, dėl ko pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Klubo įsitikinimu, M.Ignatavičius klubą naudoja kaip svertą savo ambicijoms patenkinti ir sąskaitoms suvesti.  Kenkėjiška M.Ignatavičiaus veikla daro tiek turtinę, tiek neturtinę žalą klubui, todėl, vadovaujantis klubo įstatais, buvo priimtas sprendimas M.Ignatavičių pašalinti iš dalininkų.

Kiti du dalininkai, Irmantas Aukštikalnis ir Rokas Mickevičius, palaiko ir remia M.Ignatavičiaus kenkėjišką veiklą, tą viešai deklaruoja, savo buvimu klube kelia įtampą ir destrukciją, su M.Ignatavičiumi derina savo sprendimus, prie „Lietkabelio“ veiklos neprisideda jokiu indėliu. R.Mickevičius savo tikslus realizuoja kitame krepšinio klube, kas vertinant jo tapimo dalininku prielaidas ir sąlygas, laikytina lojalumo ir veikimo klubo naudai ir interesais pažeidimu.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris