Puikiai iš toli pataikęs Prienų klubas darkart smogė „Lietkabeliui“
Foto: BNS/LKL.lt

Puikiai iš toli pataikęs Prienų klubas darkart smogė „Lietkabeliui“

Autorius: LKL.lt
2021-01-06

Prienų „CBet“ (6/9) komanda „Betsafe-LKL“ namų rungtynėse parodė pavydėtiną tritaškių taiklumą ir šiuo ginklu 93:78 (26:24, 23:18, 24:20, 18:16) pražudė Panevėžio „Lietkabelį“ (8/4).

„CBet“ komanda ėmėsi darbo nuo susitikimo pradžios: surengė spurtą 10:0, atitrūko ir antrame kėlinyje startavusi tolimais metimais pirmavo 32:24. Skirtumas tarp komandų sparčiai augo (41:28), o šeimininkų puolimas įsibėgėjo, tiesa, spurtu atsakė ir varžovai, galiausiai priartėję – 36:41.

Nepaisant to, po ilgosios pertraukos „CBet“ vėl priminė apie save – triskart iš toli netrukus pataikė Marquisas Wrightas ir Dominykas Domarkas, atstatę persvarą (58:45), o šeimininkai jautėsi vis ramiau ir ramiau prieš lemiamas minutes.

Tritaškiai buvo „CBet“ varomoji jėga – jų pataikyta buvo jau 16, taip paliekant „Lietkabeliui“ vis mažiau vilčių – 82:68. Tą patį ginklą pasiteikti bandė Gytis Masiulis su Margiriu Normantu (74:83), bet laikas buvo šeimininkų sąjungininkas ir pergalės jie neprarado.

Iš viso Prienų komanda šiame mače pataikė 16 iš 27 tritaškių (59 proc.).

Pirmą tarpusavio mačą prieniškiai taip pat buvo laimėję – 87:84. Abi komandos darkart susitiks sausio 9 dieną.  

5 pataikyti Margirio Normanto tolimi metimai – jo asmeninis rekordas, 23 pelnyti taškai – taip pat. Tiek pat kartų iš toli pataikęs Mindaugas Sušinskas irgi užfiksavo aukščiausią asmeninį rodiklį.

„CBet“: Mindaugas Sušinskas 19 (5/6 trit.7 atk. kam.), Marquisas Wrightas 15 (7 rez. perd.), Tomas Digbeu ir Dominykas Domarkas (4/8 trit.) – po 14, Einaras Tubutis 11 (7 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Margiris Normantas 23 (5/7 trit.), Kyle’as Vinalesas 21, Gytis Masiulis 20 (11 atk. kam.), Džordže Dagičius 6.

„CBet“ treneris Mantas Šernius pasidžiaugė pergale, bet nepuoselėjo vilčių, kad kitas mačas bus toks pats sėkmingas.

„Kartais komanda būna on fire. Šiandien viskas sekėsi, viskas vyko, kaip norėjome. Aišku, buvo, kur klydome, bet viską atpirko susivienijimas. Kai Wrightas gavo trečią pražangą, supratome, kad neturime kur trauktis“, – pasakojo jis.

„Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas turėjo pretenzijų dėl praleistų taškų.

„Mūsų gynyba buvo problema. Tokių praleistų taškų skaičių kartais neturėjome ir Europos taurėje prieš gerokai stipresnes komandas. Turime darbą, kurį privalėsime atlikti po mačo, už viską prisiimu atsakomybę“, – sakė jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris