D.Gagičiaus traumos išgąsdintas „Lietkabelis“ palaužė „Dzūkijos“ pasipriešinimą
Foto: BNS/LKL.lt

D.Gagičiaus traumos išgąsdintas „Lietkabelis“ palaužė „Dzūkijos“ pasipriešinimą

Autorius: LKL.lt
2021-02-24

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) Panevėžio „Lietkabelio“ (13/6) komanda iškovojo pergalę, nors ją apkartino Džordže Gagičiaus kelio ir čiurnos traumos.

Namuose 93:85 (22:16, 23:22, 29:18, 19:29) buvo įveikta pabaigoje pasipriešinti sugebėjusi Alytaus „Dzūkija“ (6/11).

Pirmąją tarpusavio akistatą, vykusią neseniai – vasario 3 dieną – laimėję buvo alytiškiai 86:70.

„Lietkabelis“ savo pranašumą įrodinėti pradėjo jau pirmoje mačo dalyje, tiesa, tą daryti sekėsi nelengvai ir tik į antro ketvirčio pabaigą pavyko pabėgti labiau. Kyle’as Vinalesas, Erikas Venskus ir Gabrielius Maldūnas skirtumą vertė dviženkliu (45:35), o po didžiosios pertraukos panevėžiečiai ėmė dominuoti.

Kėliniui įpusėjus komandas skyrė jau 20 taškų (64:44), „Lietkabelis“ naudojosi varžovų klaidomis, o dzūkai priartėdavo tik epizodiškai. Tą padaryti leido Simo Jasaičio baudos ir Kristupo Žemaičio gera atkarpa – 58:70.

Ketvirtame kėlinyje „Lietkabelis“ laikėsi priekyje, tiesa, nuotaikas apkartino Džordže Gagičiaus kojos traumą – kentėdamas kelios ir čiurnos skausmą jis paliko aikštę ketvirčio viduryje. Jo traumos rimtumas paaiškės vėliau.

D.Gagičius iki tol sužaidė 17 minučių, per kurias pelnė 6 taškus, atkovojo 3 kamuolius, provokavo 4 pražangas ir surinko 11 naudingumo balų.

„Dzūkija“ tuo metu spurtavo ir artėjo (69:79), S.Jasaitis pridėjo svarbius metimus, vėliau pataikė ir Paulius Danisevičius – ekipas skyrė jau vos 6 taškai – 77:83. Vis tik Gytis Masiulis ir Margiris Normantas svečių viltis skandino (88:79), o „Dzūkija“ taip pat neišvengė netekties, tiesa, smulkesnės – gavęs smūgį į tarpukojį aikštę paliko P.Danisevičius. Per likusį laiką pergalės panevėžiečiai nepaleido.

Veteranui S.Jasaičiui, pelniusiam 23 taškus, tai antras rezultatyviausias sezono mačas.  

Dzūkams tolimus metimus rinko tik trys žmonės: S.Jasaitis (5/9), P.Danisevičius (2/2) ir T.Rinkūnas (2/2).

„Lietkabelis“: Kyle’as Vinalesas 26 (5 rez. perd.), Margiris Normantas 14 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Vytenis Lipkevičius ir Gabrielius Maldūnas (9 atk. kam.) – po 10, Erikas Venskus 8, Gytis Masiulis 7.

„Dzūkija“: Simas Jasaitis 23 (5/9 trit.), Paulius Danisevičius 13, Tadas Rinkūnas ir Kristupas Žemaitis (7 atk. kam., 7 rez. perd.) – po 12.

„Prisimename, kaip pralaimėjome Alytuje, bet šiandien nesu patenkintas kaip žaidėme, nes nebuvome ritme. Kai turėjome šansą uždaryti rungtynes, to nepadarėme. Jei „Dzūkija“ per paskutinį kėlinį pelno 29 taškus, negalime pasiekti savo tikslų“, – kalbėjo „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas.

Patenkintas neliko ir emocingai reiškęsis „Dzūkijos“ strategas Nikola Vasilevas.

„Rungtynes pradėjome lėtokai, gal su tuo susijusi ir pertrauka, bet pasiteisinimų neieškome. Vėliau pradėjome agresyviau gintis, sugrįžome, bet varžovai pelnė 29 taškus po mūsų klaidų. Taip laimėti neįmanoma. Nors gerai tai, kad kovojome iki pabaigos“, – sakė jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris