Lyderio pastangų nepakako: uostamiestyje triumfavęs „Lietkabelis“ pasiekė pusfinalį
LKL/BNS nuotr.

Lyderio pastangų nepakako: uostamiestyje triumfavęs „Lietkabelis“ pasiekė pusfinalį

Autorius: LKL.lt
2021-05-16

„Betsafe-LKL“ ketvirtfinaliuose favoritai ir toliau tvarkosi užtikrintai. Panevėžio „Lietkabelis“ tapo trečiuoju pusfinalio dalyviu.

Nenado Čanako auklėtiniai išvykoje 94:78 (24:26, 21:20, 22:10, 25:22) įveikė Klaipėdos „Neptūną“ ir laimėjo seriją „sausai“ – 2:0.

Primename, kad „Lietkabelis“ reguliariajame sezone finišavo trečias, o „Neptūnas“ – šeštas. Pusfinalyje panevėžiečiai varžysis su Vilniaus „Ryto“ ir „Šiaulių“ poros nugalėtoju.

Bilietus geriausiųjų ketveriukėje jau turi Kauno „Žalgiris“ ir Utenos „Juventus“.

„Neptūno“ negelbėjo ir puikus Deivido Gailiaus pasirodymas. Veteranas pelnė 25 taškus ir sumetė 6 tritaškius. Pagal pastarąjį rodiklį jis pakartojo sezono rekordą.

„Lietkabelio“ gretose lyderiavo 20 taškų pelnęs Paulius Valinskas ir 17 pridėjęs Vytenis Lipkevičius.

Kaip ir Panevėžyje, taip ir Klaipėdoje dominavo puolimas. Nepaisant geros gynybos, abiejų ekipų žaidė šveitė tikslius metimus.

„Lietkabelį“ į priekį vedė gynėjų Pauliaus Valinsko ir Margirio Normanto duetas, o „Neptūną“ ant savo pečių traukė Deividas Gailius.

Pastarasis vien per pirmąją pusę suvertė 15 taškų, o jo ekipa per ilgąją pertrauką minimaliai pirmavo (45:46).

Po pertraukos „Neptūnas“ pirmavo neilgai. Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai įklimpo solidžioje varžovų gynyboje ir per kėlinį sukrapštė vos 10 taškų.

Svečiai perėmė iniciatyvą spurtu 12:0, kuris leido pirmą kartą rungtynėse įgyti dviženklį pranašumą (67:56).

Įsivažiavęs „Lietkabelis“ neplanavo mažinti apsukų ir ketvirtajame kėlinyje. Tik Deivido Gailiaus pastangomis „Neptūnui“ pavyko laikytis ties pasiekiamu atstumu (74:63).

Laikas ir toliau tiksėjo, tačiau visi klaipėdiečių bandymai sugrįžti būdavo slopinami užtikrintai žaidusių „Lietkabelio“ gynėjų. Galiausiai likus trims minutėms savitvardą prarado Deividas Gailius – techninė pražanga ir viltys išsigelbėti buvo nubrauktos.

„Pirmąjį ir antrąjį kėlinį sužaidėme lygiai, bet trečiasis nulėmė rungtynių eigą. Prieš juos panaikinti deficitą labai sunku, jie labai fiziški, gerai ginasi“, – kalbėjo klaipėdiečių strategas Tomas Gaidamavičius.

„Visų pirma, esu labai laimingas, kad pasiekėme pusfinalį, nes tai yra svarbiausia sezono stadija. Visi užmirštų mūsų reguliariojo sezono pasirodymą, jei blogai sužaistume ketvirtfinalio seriją“, – džiaugėsi „Lietkabelio“ vyr. treneris Nenadas Čanakas.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 25 (6/9 trit., 1/1 dvit., 5/6 baud. met., 29 naud. bal.), Martynas Mažeika ir Simas Galdikas po 12 taškų.

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 20 (4/7 trit., 5 rez. perd.), Vytenis Lipkevičius 17 (11 atk. kam., 30 naud. bal.), Margiris Normantas 16, Gytis Masiulis 14 taškų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris