„Vytauto“ pergalės kalvis – „Betsafe–LKL“ savaitės MVP
Foto: Fotodiena/J. Elinskas

„Vytauto“ pergalės kalvis – „Betsafe–LKL“ savaitės MVP

Autorius: LKL.LT
2017-11-13

Prienų–Birštono „Vytautas“ išlipo iš pralaimėjimų liūno „Betsafe–LKL“ pirmenybėse, o vienu iš pergalės kalvių tapęs Martynas Linkevičius pripažintas naudingiausiu savaitės žaidėju.

Puolėjas sužaidė rezultatyviausias LKL rungtynes nuo 2015-ųjų kovo ir antrą kartą karjeroje pelnė savaitės žaidėjo pripažinimą.

M. Linkevičius prie pergalės prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ prisidėjo 22 taškais, pataikęs visus keturis tritaškius. Jis taip pat atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 27 naudingumo balus.

„Svarbiausia – kad pasiekėme pergalę, žinoma, malonu gauti ir asmeninį pripažinimą“, – teigė 31 metų M. Linkevičius, naudingiausiuoju išrenkamas antrą kartą karjeroje.

Martynas Linkevičius
Tikiuosi, ir toliau taip žaisime ir kilsime į viršų. Visuomet pritrūkdavo sėkmės ir tikiuosi, kad dabar ta sėkmė atėjo.

„Vytautas“ pranoko „Pieno žvaigždes“ 101:80 ir laimėjo pirmas „Betsafe–LKL“ rungtynes po 9 nesėkmių paeiliui.

„Pergalė suteikia daug motyvacijos, – teigė puolėjas, LKL rungtyniaujantis penktą sezoną. – Tikiuosi, ir toliau taip žaisime ir kilsime į viršų. Visuomet pritrūkdavo sėkmės ir tikiuosi, kad dabar ta sėkmė atėjo.“

M. Linkevičius sužaidė geriausias rungtynes nuo 2015-ųjų kovo, kai tuomet pelnė 31 tašką atstovaudamas tai pačiai Prienų komandai ir tapo naudingiausiu savaitės žaidėju.

Į savaitės geriausiųjų penketuką taip pat pateko gynėjai Jimmy Baronas ir Adas Juškevičius, puolėjas Viačeslavas Bobrovas ir centras Juanas Palaciosas.

8-os „Betsafe–LKL“ savaitės TOP5
Poz. Žaidėjas Komanda Eff
G J. Barron Lietuvos rytas 23
G A. Juškevičius Lietkabelis 21
F M. Linkevičius Vytautas 27
F V. Bobrov Pieno žvaigždės 29
C J. Palacios Neptūnas 26

V. Bobrovo naudingumas praėjusią savaitę buvo didžiausias – 29 balai, tačiau „Pieno žvaigždės“ patyrė nesėkmę Prienuose. Ukrainos rinktinės puolėjas pelnė 22 taškus ir atkovojo 8 kamuolius.

J. Palaciosas padėjo „Neptūnui“ laimėti ir grįžo į viršūnę rezultatyviausių ir naudingiausių lygos žaidėjų sąrašuose. Kolumbietis prie pergalės prieš Alytaus „Dzūkija“ prisidėjo 19 taškų ir 9 atkovotais kamuoliais. Centras surinko 26 naudingumo balus.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ savaitgalį pranoko Utenos „Juventus“, o daugiausia prie pergalės prisidėjo J. Baronas – gynėjas surinko 23 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei pelnė 23 naudingumo balus.

Penketuką užbaigia A. Juškevičius. Panevėžio „Lietkabelio“ snaiperis prie pergalės prieš Kėdainių „Nevėžį“ prisidėjo 16 taškų, 6 atkovotais kamuoliais ir 3 rezultatyviais perdavimais. Lietuvos rinktinės narys pelnė 21 naudingumo balą.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris