„Betsafe–Šokėjų kovų“ lyderės po balsavimo – „Žalgirio“ šokėjos, aiškūs komisijos nariai
Foto: Fotodiena.lt/R. Lukoševičius

„Betsafe–Šokėjų kovų“ lyderės po balsavimo – „Žalgirio“ šokėjos, aiškūs komisijos nariai

Autorius: LKL.LT
2018-02-15

Tris savaites trukęs „Betsafe–Šokėjų kovų“ balsavimas jau baigėsi ir jau aišku, kas pirmauja kovoje dėl vietos į finalą.

Aistruoliai turėjo progą nuo sausio 25 d. balsuoti DELFI.lt portale, o jame balsus atidavė net 18 tūkst. žmonių. Po intensyvaus balsavimo paaiškėjo, kad Kauno „Žalgirio“ palaikymo komanda ir vėl surinko daugiausia žiūrovų balsų.

Kaunietėms buvo skirtas net trečdalis visų balsų (5991, 33,3 proc.). Dar prieš balsavimo pradžią Panevėžio „Lietkabelio“ šokėjų vadovė Greta Žilienė teigė, kad pasipriešinti „Žalgirio“ komandai pirmame etape yra labai sunku.

„Atsižvelgiant į žmonių balsus, tai, žinoma, „Žalgiris“ yra favoritai, nes komanda yra labai didelė, turinti daug fanų ir sekėjų socialinėse erdvėse. Jau ir praėjusiais metais sugebėjome pajausti tą skirtumą tarp „Lietkabelio“ ir „Žalgirio“ komandos fanų“, - kalbėjo G. Žilienė.

Vt. Komanda Balsai Balai
1. Žalgiris Kaunas Cheerleaders 5991 (33,3 proc.) 10
2. Lietkabelis Dance Team 4865 (27 proc.) 9
3. KU Leaderdance 3794 (21,1 proc.) 8
4. Lietuvos Rytas Dance Team 3351 (18,6 proc.) 7

Būtent „Lietkabelio“ šokėjos buvo arčiausiai „Žalgirio“ komandos. Panevėžietės surinko 27 proc. balsų (4865) ir užėmė antrąją vietą.

Tuo metu Klaipėdos „Neptūno“ palaikymo komanda, kuri savo komandos „SIL–Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyre palaikyti negalės, surinko 21,1 proc. balsų (3794) ir užėmė trečiąją vietą.

O Vilniaus „Lietuvos ryto“ šokėjoms teko susitaikyti su paskutine vieta, kadangi už jas balsavo tik 18,6 proc. žmonių (3351).

Iš žiūrovų žalgirietės gavo 10 balų, „Lietkabelio“ šokėjos – 9, „Neptūno“ – 8, o „Lietuvos ryto“ – 7.

Sirgalių balsai sudaro 25 proc. galutinio rezultato, o likusius 75 proc. lems sudaryta komisija. Komisijos nariai turės teisę kiekvienai komandai skirti balą nuo 1 iki 10.

Pirmosios dienos komisiją vasario 17 d., kai vyks „Betsafe–Šokėjų kovų“ pusfinaliai, sudarys „Betsafe–LKL“ keturių asmenų komisija: Lietuvos sportinių šokių federacijos prezidentas Gintaras Skorupskas, Lietuvos krepšinio lygos varžybų direktorė Rasa Liuimienė, Lietuvos meninės gimnastikos čempionė ir buvusi NEBL šokėja Vilma Javtokienė bei legendinio šokių ansamblio „Žuvėdra“ įkurėja ir trenerė Skaistutė Idzelevičienė.

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro programa
Vasario 17 d. (šeštadienis)
14:00 „Dzūkija“–„Lietuvos rytas“ (pertraukoje – „Betsafe–Šokėjų kovų“ pusfinalis „Lietuvos rytas“–„Neptūnas“ ir Beatrich koncertas)
16:30 „Žalgiris“–„Lietkabelis“ (pertraukoje – „Betsafe–Šokėjų kovų“ pusfinalis „Žalgiris“–„Lietkabelis“ ir Beatrich koncertas)
18:30 „Oro karaliaus“ konkursas
Bilietus į renginį platina bilietai.lt, oficialus turnyro transliuotojas LRT

Tuo metu finalinę dieną prie išvardyto ketverto prisijungs ir „Misis pasaulis 2018“ nugalėtoja Tatjana Lavrinovič.

S. Idzelevičienė aiškiai žino, į ką atkreips dėmesį vertindama komandų pasirodymus ir taip pat visoms dalyvėms turi svarbių patarimų.

„Kadangi tai bus grupiniai pasirodymai, todėl noriu matyti komandų darnumą, – teigė buvusi šokėja, trenerė ir baletmeisterė. – Su darnumu turi būti meistriškumas, o nuo to labiausiai ir priklausys vieta. Žinoma, turi būti ir dinamika, estetika, kompozicijos pastatymas. Norėčiau priminti komandoms, kad jos turi išklausyti muziką ir viskas turi vykti labai muzikaliai, ritmiškai. Turi būti laikysena, elegancija ir atlikimo kultūra.“.

Tuo metu vienintelis komisijoje esantis vyras G. Skorupskas puikiai žino, ką nori matyti „Betsafe–Šokėjų kovų“ turnyre.

„Šokis – tai menas ir sportas, viskas viename. Noriu matyti etiką, estetiką, techniką, kompoziciją, išpildymą, išorę, vidų, tiesiog viską“, – mintis dėstė G. Skorupskas.

„Betsafe–Šokėjų kovų“ pirmame pusfinalyje susitiks „Lietuvos ryto“ bei „Neptūno“ šokėjos, antrame pusfinalyje – „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ šokėjos. Abi pusfinalio kovos vyks per SIL–Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio rungtynių pertraukas, kovas tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Pirmosios vietos laimėtojos bus apdovanotos „Ukrainian Internationa Airlines“ kelione į Europos šalį bei kiekviena šokėja gaus „Denim Dream“ dovanų čekį, kuris vertas 80 eurų. Antrąją vietą iškovojusi komanda gaus 50 eurų dovanų čekius iš „Denim Dream“, o į finalą nepatekusios komandos – po 40 eurų dovanų čekius.

Turnyro finalas vyks paskutinę SIL–Karaliaus Mindaugo taurės dieną, o geriausia šokių komanda paaiškės per didžiojo finalo ilgąją pertrauką. Bilietus į renginį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje platina bilietai.lt.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris