Rinktinių lange – ryškūs „Betsafe–LKL“ klubų atstovai
Foto: fiba.com

Rinktinių lange – ryškūs „Betsafe–LKL“ klubų atstovai

Autorius: LKL.LT
2019-02-26

Baigėsi paskutinis atrankos į pasaulio čempionatą langas, po kurio paaiškėjo 32 nacionalinės rinktinės, kurios paskutinę rugpjūčio dieną Kinijoje pradės mūšį dėl pagrindinio planetos trofėjaus.

Šiame lange „Betsafe–LKL“ klubai delegavo 15 žaidėjų, iš kurių 7 – atstovavo Lietuvos rinktinei. 14 krepšininkų padėjo nacionalinėms komandoms atrankose į pasaulio čempionatą, tuo metu Vilniaus „Ryto“ aukštaūgis Arciomas Parachouskis vedė baltarusius į priekį Europos čempionato atrankos turnyro kvalifikacijoje.

Jau anksčiau bilietą į pasaulio čempionatą užsitikrinusi Lietuvos rinktinė paskutinėse atrankos rungtynėse 78:69 įveikė Nyderlandus bei 86:73 revanšavosi Italijos krepšininkams.

Pirmajame mače iš „Betsafe–LKL“ atstovų ryškiausiai žibėjo „Ryto“ puolėjas Eimantas Bendžius, surinkęs 15 taškų, 7 atkovotus kamuolius bei 20 naudingumo balų. Puikiai rinktinėje debiutavo Utenos „Juventus“ įžaidėjas Dovis Bičkauskis, pelnęs 10 taškų.

Dvikovoje su Italija rezultatyviausias buvo Klaipėdos „Neptūno“ aukštaūgis Gytis Masiulis. Savų žiūrovų akivaizdoje „Švyturio“ arenoje žaidęs puolėjas surinko 15 taškų bei užfiksavo geriausią karjeros mačą Lietuvos rinktinėje.

„Juventus“ vidurio puolėjas Martinas Gebenas pelnė 11 taškų bei ne kartą krepšį drebino dėjimais, tuo metu „Ryto“ centras Martynas Echodas pridėjo 10 taškų.

Panevėžio „Lietkabelio“ gynėjo Ikennos Iroegbu atstovaujama Nigerija jau anksčiau buvo užsitikrinusi vietą pasaulio čempionate. Paskutiniuose dviejuose atrankos mačuose Nigerijos komanda sutvarkė formalumus bei iškovojo vieną pergalę ir patyrė vieną pralaimėjimą.

Aukštaitijos ekipos atakų organizatorius į Centrinės Afrikos Respublikos krepšį įmetė 17 taškų bei atkovojo 10 kamuolių, tuo metu Senegalo rinktinei jis atseikėjo net 28 taškus (8/11 dvit.), atkovojo 6 kamuolius bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Dviem pergalėmis atranką užbaigusi Rusija pateko į pasaulio čempionatą. Sergejaus Bazarevičiaus auklėtiniai 104:60 pranoko Bulgariją bei 91:76 įveikė Suomiją. 

Kėdainių „Nevėžio“ vidurio puolėjas Nikita Balašovas šiuose mačuose atitinkamai pelnė 6 ir 2 taškus.

Pastarosiose rungtynėse ryškus buvo Panevėžio „Lietkabelio“ įžaidėjas Jamaras Wilsonas, suomis į Rusijos rinktinės krepšį įmetė 18 taškų, tačiau pergalei to nepakako – Suomija į pasaulio čempionatą nepateko.

Įspūdingą pasirodymą J. Wilsonas surengė ir prieš prancūzus – siautėjęs gynėjas per 30 minučių surinko 29 taškus (11/11 baud., 6 rez. perd., 31 naud. bal.), o Suomija laimėjo 76:69.

„Nevėžio“ žaidėjas Martinas Janukovičius rinktinių lange atstovavo Kroatijai. Įžaidėjas pralaimėjimu paženklintoje dvikovoje su lenkais per 15 minučių pelnė 2 taškus (1/7 dvit.), o žvaigždžių stokojusi Kroatija liko už pasaulio čempionato borto.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ turėjo du atstovus rinktinių lange – tai Nyderlandų gynėjas Yannickas Franke bei Dominikos Respublikos puolėjas Dagoberto Pena.

Olandijos krepšininkai žaidė toje pačioje grupėje su Lietuva bei užėmė paskutinę vietą. Dvikovoje su lietuviais Y. Franke surinko 3 taškus (1/5 metimai), o su mače su Lenkija ant parketo nepasirodė.

Dominikos Respublika trečią kartą šalies istorijoje prasibrovė į pasaulio čempionatą, o paskutiniame atrankos lange D. Pena rungtyniavo viename mače. Nesėkme pasibaigusiose rungtynėse su brazilais puolėjas pelnė 4 tašus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.  

Europos čempionė Slovėnijos rinktinė į pasaulio čempionatą Kinijoje nevyks. „Lietkabelio“ centras Žiga Dimecas buvo registruotas abejoms rungtynėms su Turkijos ir Ukrainos krepšininkais, tačiau čiurnos traumą „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje su Kauno „Žalgiriu“ patyręs slovėnas ant parketo nepasirodė.

„Ryto“ aukštaūgis Arciomas Parachouskis Europos čempionato atrankos turnyro kvalifikacijoje atvedė Baltarusijos rinktinę į pergalę prieš Švedijos krepšininkus. Centras per 32 pelnė 15 taškų, atkovojo 9 kamuolius bei 23 naudingumo balus.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris