Dar vieną trilerį laimėjusi „Sintek–Dzūkija“ ant menčių paguldė „Šiaulius“
LKL/BNS nuotr.

Dar vieną trilerį laimėjusi „Sintek–Dzūkija“ ant menčių paguldė „Šiaulius“

Autorius: LKL.lt
2020-01-05

Alytaus „Sintek–Dzūkija“ išgyveno dar vieną trilerį. Prieš savaitę paskutiniu metimu pergalę išplėšę dzūkai išvykoje 73:71 (14:4, 20:24, 16:23, 23:20) palaužė „Šiaulius“ ir įsirašė šeštąją pergalę „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Ši pergalė alytiškiams leido pakilti į septintąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Dzūkai pamatus pergalei pasiklojo jau pirmajame kėlinyje. „Šiauliai“ puolime nerado kelių krepšio link ir per pirmąsias 10 minučių sukrapštė vos 4 taškus.

Namų komanda pirmajame ketvirtyje pataikė vos 2 metimus iš 13 (14 proc.) ir nepataikė nei vieno tritaškio iš keturių bandymų.

Sunkias rungtynes išgyveno „Šiaulių“ vidurio puolėjas Benas Griciūnas. Aukštaūgis iki pertraukos tris kartus stojo prie baudų metimų linijos ir visus kartus vertė keiktis Šiaulių aistruolius – nepataikė 6 baudos metimų.

Komandinę dvasią demonstravusi „Sintek–Dzūkija“ rado naujų lyderių. Iki pertraukos alytiškių viesulas Chauncey Collinsas pelnė 2 taškus, tačiau atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Geriausiai jo dovanėles išpakavo Gabe‘as DeVoe iki pertraukos surinkęs 10 taškų.

Ketvirtajame kėlinyje rungtynės pasiekė kulminacijos tašką. „Šiauliai“ panaikino 13 taškų skirtumą ir vienu metu turėjo 3 taškų pranašumą. „Sintek–Dzūkija“ ėmė gelbėtis tritaškiais – po vieną įsūdė Gabe‘as DeVoe, Chauncey Collinsas ir Artūras Jomantas, o du sunkius tritaškius pataikė Paulius Danisevičius.

Prasidėjus paskutinei minutei dzūkai buvo priekyje 73:70 ir abiems ekipoms pasikeitus netaikliais metimais „Šiauliai“ bandė gelbėtis pražangų taktika. Idėja nepavyko ir dzūkai šventė pergalę.

Sėkmingą debiutą surengė naujasis alytiškių pirkinys Petaras Rakičevičius. Serbas žaidė 23 minutes ir pelnė 7 taškus bei pademonstravo universalų žaidimą. „Sintek–Dzūkijai“ P. Rakičevičius padėjo kurti žaidimą ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Puolėjo ir gynėjo pozicijose galintis žaisti atletas pridėjo 5 atkovotus kamuolius ir surinko 13 naudingumo balų.

Dzūkus į pergalę vedė Gabe'as DeVoe. Amerikiečio svarbūs tritaškiai garantavo ne tik rezultatyviausio, bet ir naudingiausio komandos žaidėjo titulą. G. DeVoe pelnė 19 taškų (5/8 trit.) bei atkovojo 5 kamuolius.

Naudingiausiu gruodžio mėnesio žaidėju išrinktas C. Collinsas savo taškų vidurkio nepasiekė, tačiau pasižymėjo kitur. Amerikietis pelnė 11 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„Šiaulių“ klube išsiskyrė Evaldas Šaulys. Gynėjas pelnė 21 tašką ir surinko 19 naudingumo balų.

„Kaip mes turėjome pataikyti, taip varžovai pataikė. Mes ruošėmės, kad varžovai gali įmesti sunkius metimus. Vyrams sakiau, kad nereikia atsitraukti, bet mus nubaudė. Iš kitos pusės, jiems buvo gera diena. Jomantas, Danisevičius pataikė, nors nėra geriausi metikai. Ypač Danisevičius pabaigoje pataikė labai svarbius metimus. Lyg tai sugrįžome, išėjome į priekį... labai nepatenkintas kaip aukšti žmonės žaidė“, – spaudos konferencijoje apmaudą liejo „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika.

„Reikia pradėti nuo Šiaulių. Visą laiką čia yra sunku žaisti ir jų komanda užsivedusi.  Iš kitos pusės, džiugu, nes tie žmonės supranta krepšinį. Jie duoda aplodismentų ir priešininkų komandai. Apie pačias varžybas – turėjome šiek tiek problemų, buvo peršalusių žmonių, bet žinote – kai važiuoji žaisti, laimėti... visi šiandien kovojo. Jei pažiūrėtumėte statistiką, kai kuriuose komponentuose mūsų statistika blogesne, bet kova visas rungtynes davė rezultatą“, – džiaugėsi dzūkų vyr. treneris Valdemaras Chomičius.

„Šiauliai“: E. Šaulys 21 (7/8 dvit., 2/8 trit.), Keron Deshields 12, B. Griciūnas 10 taškų.

„Sintek–Dzūkija“: G. DeVoe 19 (5/8 trit., 5 atk.kam., 16 naud. bal.), Egidijus Dimša 14 (7/13 dvit.), C. Collinsas 11 (4/11 met., 1/5 trit.)

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris