Puikią atkarpą žaidžiantis „Juventus“ sieks dar kartą parblokšti svečius iš Vilniaus („Betsafe–LKL“ prognozė)
LKL/BNS nuotr.

Puikią atkarpą žaidžiantis „Juventus“ sieks dar kartą parblokšti svečius iš Vilniaus („Betsafe–LKL“ prognozė)

Autorius: LKL.lt
2020-01-11

Penktadienio vakarą maču Šiauliuose startavo 18-asis „Betsafe–LKL“ turas, o per artimiausias dvi dienas bus sužaistos likusios keturios rungtynės, po kurių visos čempionato komandos bus įpusėjusios savo žygį reguliariajame čempionato sezone.

Centrinis turo susitikimas vyks šeštadienį Utenoje – čia pastaruoju metu pakiliai žaidžiantis „Juventus“ klubas priims Vilniaus „Rytą“, kuris pamažu tampa vienu iš principinių uteniškių varžovų.

Dvikovos transliaciją nuo 17 valandos tiesiogiai stebėti galėsite BTV kanalu ir per LKL.lt.

Šių komandų susitikimai kasmet tampa tarsi neišvengiami svarbiausiuose įvairių turnyrų Lietuvoje stadijose – ekipos jau ne kartą kovėsi Karaliaus Mindaugo taurės varžybose, taip pat viena kitos neišvengia ir „Betsafe–LKL“ varžybų tolimesniuose etapuose.

Ne išimtis ir šis sezonas – burtai komandas suvedė į vieną porą Citadele KMT ketvirtfinalyje, kur pačioje metų pradžioje pergalingai startavo uteniškiai – jie, panaikinę dviženklį pranašumą, pirmame tarpusavio mače triumfavo 85:81 ir prieš atsakomąją kovą įgavo nedidelį pranašumą.

„Pirmame mače su jais buvo šioks toks jauduliukas, bet KMT nuo LKL varžybų skiriasi, daugiau atsakomybės. Bandysime nedaryti tokių klaidų, kurias darėme paskutinį kartą, nes buvome atsipalaidavę, nesusikaupę, neįvykdėme trenerių nurodymų ir manau, kad bus visai kitoks mačas ir visai kitoks rezultatas“, – ne itin sėkmingai susiklosčiusį mačą kalbėdamas su LKL.lt prisiminė vilniečių įžaidėjas Dovis Bičkauskis.

Šis praėjusią vasarą į Vilniaus „Rytą“ persikėlė būtent iš „Juventus“ klubo, kuriame buvo praleidęs pastaruosius tris sezonus. Įžaidėjas teigė, jog persikėlus rungtyniauti į aukštesnį lygį, kai tenka žaisti ir Europos turnyruose, jo užduotys komandoje yra kitokios.

„Pernai rotacija komandoje („Juventus“ – LKL.lt) buvo mažesnė, dabar ji yra didesnė ir turiu visai kitokias užduotis. Keičiasi ir jų pobūdis, ir sistema, tai reikia prisitaikyti ir žaisti taip, kaip to reikalauja treneris. Pernai buvo vienaip, šiemet yra kitaip, kitais metais gal vėl bus kitaip. Niekada nežinai, tai nepriklauso nuo manęs“, – pasakojo D. Bičkauskis.

Dvikovos tarp Vilniaus ir Utenos komandų pastaraisiais metais yra tapusios vienomis atkakliausių ir įdomiausių visoje Lietuvos lygoje, o D. Bičkauskis yra vienas iš tų retų žaidėjų, kurie per karjerą yra atstovavę abiem klubams.

LKL.lt paklaustas apie tai, kaip galbūt abiejose komandose skiriasi pasiruošimas prieš tokias rungtynes, įžaidėjas pasakojo, jog pilnai supranta didelę „Juventus“ motyvaciją, mat tokią pačią turėdavo ir atstovaudamas uteniškiams.

„Kiek atsimenu, pernai prieš tokias komandas žaidėme su dviguba ar net triguba energija, nes norėjome įkąsti, parodyti, kad esame ne ką prastesni už juos. Jie tą patį daro ir šiemet, žaisdami prieš mus ar kitą TOP 4 komandą. Nematau nieko nuostabaus, jie parodė, kad gali kovoti iki galo ir laimėti. Jei tik padarysime kokią klaidą – jie už tai iškart baus“, – pasakojo gynėjas.

Dabartinė „Juventus“ komanda yra viena „karščiausių“ lygoje – visuose turnyruose nuo pat gruodžio pradžios yra laimėjusi šešis kartus iš septynių, nusileisdama tik Kauno „Žalgiriui“. Pirmą sezoną komandoje žaidžiantis Žygimantas Skučas teigia, jog tai didele dalimi lemia nemažas trenerių pasitikėjimas.

„Atsirado susižaidimas, žaidėjai po traumų grįžo į formą, rotacija sumažėjo, gauname daugiau žaidybinio laiko ir jaučiame daugiau pasitikėjimo. Ta nebloga serija susidėjo iš daugelio dalykų, bet mes siekiame ne serijos, o rezultato“, – LKL.lt pasakojo Ž. Skučas.

Įdomu tai, jog ne viena pergalė šioje uteniškių serijoje buvo pasiekta turint tam tikrą deficitą, kartais net dviženklį. Kaip sakė Ž. Skučas, tokiomis akimirkomis komandoje svarbiausia yra išlaikyti vidinę kantrybę ir išlaukti savo momentų.

„Tai yra vienas svarbiausių dalykų, niekada nesutrikti turint -10 ar -20 taškų deficitą. Nesvarbu, esi favoritas ar ne, bet dažnai turi tokių situacijų. Apskritai, pirmas keturias komandas nuo kitų galbūt ir skiria ta kantrybė“, – pasakojo Ž. Skučas.

Neblogą uteniškių seriją įvertino ir D. Bičkauskis – jis teigė, jog svarbiausias „Juventus“ raktas į pergales yra jų komandinis žaidimas.

„Jie tikrai gerai žaidžia komandinį krepšinį, dalinasi kamuoliu, treneris jiems duoda laisvės, neblogai meta iš toli, gerai jaučiasi. To ir reikia, kad komanda gerai atrodytų ir laimėtų“, – LKL.lt teigė 7,6 naudingumo balo vidurkį per mačą fiksuojantis gynėjas.

Tiesa, kaip pabrėžė Ž. Skučas – vilniečių komanda, nepaisant metų pradžioje patirto pralaimėjimo, vis tiek išlieka šios poros favorite ir visus kozirius laiko savo rankose.

„Kai prieš juos laimėjome, negaliu sakyti, kad jie yra geresnė komanda, bet jie yra geresni žaidėjai, ne veltui uždirba didesnius pinigus. Jei jie susikaups – jie prieš mus laimės. Bet komandose dažnai sužaidžia tas psichologinis punktas – jei nenusiteiks, jei nebus atmosferos.. bet jei žais, jie turėtų prieš mus laimėti“, – pasakojo uteniškių krašto puolėjas.

Beje, statistiškai Ž. Skučui „Rytas“, atrodo , yra palankus varžovas – per du mačus Lietuvos čempionate ir KMT turnyre aukštaūgis sostinės komandai šiame sezone atseikėjo vidutiniškai po 17 naudingumo balų.

Pats kaunietis savo indėlio sureikšminti nebuvo linkęs ir sakė, jog prie to galėjo prisidėti jo išbandymas vidurio puolėjo pozicijoje.

„Akimis matomą statistiką man lengviau pasiekti žaidžiant vidurio puolėjo pozicijoje, kad ir prieš tą patį „Rytą“. Mače su jais anksčiau neturėjome vieno savo centro, taip sukrito, daugelis nepratę žaisti prieš mobilius centrus. Tačiau to, kad man būtų parankiau žaisti prieš konkrečiai „Rytą“, to išskirti negalėčiau“, – teigė Ž. Skučas.

prognozes-0109

Beje, aukštaūgis visai neseniai sulaukė rimtų pokyčių ir šeimoje – su žmona susilaukė pirmosios atžalos ir tapo tėvu.

Kaip juokaudamas kalbėjo krepšininkas, didelių išbandymų kol kas sulaukti neteko, tačiau jis pats jų laukia ir tikisi.

„Kol kas viskas ramu, nėra didesnių problemų. Gal net laukiu tų nemigos naktų, bet šiuo metu to nėra, tai iš ritmo labai neišsimušiau, neskaitant gimimo ir keleto naktų padedant žmonai. Dabar grįžau į savo režimą ir gyvenu taip, kaip gyvenęs – apie šeimos pagausėjimą kalbėjo Ž. Skučas.

Nepaisant puikios uteniškių serijos, „Betsafe“ ekspertai šioje poroje favoritais laiko vilniečius ir teigia, jog jų tikimybės pasiekti pergalę Utenoje siekia 68,8 procento.

Šeštadienį lygoje bus žaidžiami dar du susitikimai, o pirmame iš jų į pergalių kelią sugrįžti bandys pirmąjį smūgį vietinėse pirmenybėse sugėręs Kauno „Žalgiris“. Kauniečiai savo arenoje priims Kėdainių „Nevėžį“, o šią dvikovą nuo 17.20 tiesiogiai transliuos LKL.lt.

Čia lažybininkai aiškų pranašumą suteikia šalies čempionams ir teigia, jog jų šansai pasiekti pergalę yra 94,7 procento.

Kitas mačas šeštadienį taip pat susilauks nemažo dėmesio – Panevėžyje vietos „Lietkabelis“ priims Klaipėdos „Neptūną“ ir sieks dar labiau įtvirtinti savo pozicijas lentelėje.

„Betsafe“ teigia, jog tai padaryti Nenado Čanako auklėtiniams pavyks – būtent „Lietkabelis“ yra laikomas nežymiu šios poros favoritu, jam suteikiama 58 procentų tikimybė pasiekti pergalę.

Mačas Panevėžio „CIDO“ arenoje prasidės 18.15, jį stebėti galėsite LKL.lt.

Vienas mačas bus sužaistas ir sekmadienį – Alytaus „Sintek–Dzūkija“ savų žiūrovų akivaizdoje susikaus su Prienų „CBet“ krepšininkais. Mačą nuo 17.20 tiesiogiai transliuos BTV kanalas ir LKL.lt.

Įdomu tai, jog „Betsafe“ šioje poroje favorito neįžvelgia – abiejų komandų šansai iškovoti pergalę yra lygūs ir siekia 50 procentų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris