D. Domarkas: apie įsitvirtinimą „Betsafe–LKL“ bei ryšį su P. Petrilevičiumi
LKL / BNS nuotr.

D. Domarkas: apie įsitvirtinimą „Betsafe–LKL“ bei ryšį su P. Petrilevičiumi

Autorius: bcpienozvaigzdes.lt
2020-01-31

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) eilę metų solidžią statistiką rinkęs Dominykas Domarkas savojo šanso stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje sulaukė būdamas 25-erių.

Vis dėlto debiutas Alytaus „Dzūkijoje“ krepšininkui nebuvo saldus ir krepšininkas iškart po Naujųjų metų buvo priverstas persikelti rungtyniauti į Latviją.

Šansu Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe“-LKL) D. Domarkas pasinaudojo 2018-2019 metų sezone, kai alytiškių gretose vidutiniškai per 26 minutes pelnė po 9,3 taško, atliko po 3,6 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 8,5 naudingumo balo.

„Treneris pasitikėjo, – paklausus, kas lėmė tokį sėkmingą sezoną, tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ sakė D. Domarkas. – Pirmąjį sezoną treneriu dirbo Andrejus Urlepas, kuris po mėnesio išvažiavo ir naujas strategas per daug į mane nežiūrėjo. Jam, manau, aktualu buvo tai, kad atvykau iš antrosios lygos, nors treniruotėse pasirodydavau neblogai, rungtynėse nerasdavo man laiko, todėl nusprendžiau persikelti į Latviją.“

„Turėjau neblogą sezoną Latvijoje ir kitais metais Andrejus Urlepas surado komandoje man vietą“, – pratęsė gynėjas.

 

 

27-erių krepšininkas pripažino, jog 2018-2019 metų sezonas buvo itin svarbus psichologiškai, įtikinant tiek save, tiek aplinkinius, jog gali rungtyniauti šiame lygyje.

„Labai svarbu. Tikrai smagu, kai treneris taip pasitiki ir suteikia minučių“, – apie atsiradusį pasitikėjimą praėjusį sezoną kalbėjo „Pieno žvaigždžių“ krepšininkas.

Puikų sezoną Alytuje sužaidęs D. Domarkas jau birželio mėnesį žinojo, kad artėjančiais metais atstovaus nebe dzūkams, o „Pieno žvaigždėms“.

„Pasvalys rodė didžiausią norą turėti mane komandoje, todėl suderinome palankias sąlygas abiems pusėms ir taip čia atsidūriau“, – vasaros sprendimą prisiminė gynėjas.

D. Domarkas gimė ir užaugo Kaune ir jei pastaruosius du sezonus gimtąjį miestą nuo Alytaus skyrė 60 kilometrų, tai dabar grįžti namo iš Pasvalio automobiliu užtrunka apie dvi valandas.

Nuotr. L.Šilkaitis

Taip pat Pasvalys aštuonis kartus nusileidžia Alytui gyventojų skaičiumi, tačiau pats D. Domarkas nesiskundžia gyvenimo sąlygomis Aukštaitijoje.

„Veiklos netrūksta, vis tiek Alytus ar Pasvalys yra panašūs. Alytus didesnis, bet sportininko rutina nėra labai įdomi, todėl viską galima nuveikti ir Pasvalyje“, – pasakojo kaunietis.

„Laisvalaikis – miegas, mokslai, nes dar studijuoju universitete, ir filmai“, – ką veikia laisvu laiku, atskleidė 190 cm ūgio krepšininkas.

Įkandin D. Domarkui į „Pieno žvaigždes“ persikėlė Paulius Petrilevičius, su kuriuo gynėjas praėjusius du sezonus gynė „Dzūkijos“ garbę.

Gynėjas dėl tokio komandos draugo sprendimo buvo laimingas ir pripažino, jog dar anksčiau krepšinio aikštėje užsimezgęs ryšys padeda šį sezoną.

„Labai smagu, kad Paulių pasirašė kartu su manimi, – teigė D. Domarkas. – Tai žmogus, kurį pažįstu iš anksčiau, puikiai sutariame, todėl tikrai esu laimingas.“

„Aikštėje, kadangi pažįstame vienas kitą, tai padeda, nes nereikia daugiažodžiauti ir iškart supranti žaidimą“, – apie ryšį su P. Petrilevičiumi pratęsė atletas.

Nuotr. L.Šilkaitis

Atvykus į Pasvalį, D. Domarkui reikia prisitaikyti prie naujo vaidmens.

Kaunietis didžiąją savo karjeros dalį rungtyniavo įžaidėjo pozicijoje, tačiau „Pieno žvaigždžių“ vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas D. Domarką dažniau naudoja atakuojančio gynėjo vietoje.

„Visą gyvenimą daugiau žaidžiau įžaidėjo pozicijoje, bet realiai, nėra skirtumo kur rungtyniauti, svarbiausia – žaisti“, – tikino gynėjas.

Pasvaliečiai šį sezoną ne kartą pralaimėjo rungtynes paskutinėmis sekundėmis, o tai juos nubloškė į „Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės apačią.

„Pieno žvaigždžių“ gynėjas pripažįsta, jog tokie pralaimėjimai gniuždo psichologiškai, tačiau komanda stengiasi išlikti vieninga.

„Tikrai labai sunku pralošti paskutinėmis sekundėmis. Ypač, kai tai nėra vienos-dvi rungtynės, o jau tęsiasi eilę mačų, labai sunku psichologiškai, bet stengiamės būti kartu, nepalūžti ir tai kažkiek padeda“, – apie situaciją komandos rūbinėje pasakojo D. Domarkas.

Nuotr. L.Šilkaitis

Po 19 minučių ant parketo šį sezoną praleidžiantis ir po 5,1 taško ir 2,8 naudingumo balo renkantis D. Domarkas visose žaidimo vietose mato komandos rezervų.

„Manau, kad visose vietose, – paklaustas, kur komandai labiausiai reikia patobulėti, sakė 190 cm ūgio atletas. – Tiek gynyboje, tiek puolime, visose pozicijose. Nauja komanda esame, todėl reikia laiko susižaisti.“

Vasario 12-ąją pasvaliečiai vyks į Panevėžį, kur bandys atsirevanšuoti didesne persvara vietos „Lietkabeliui“ už pralaimėjimą 72:78 pirmosiose Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalio serijos rungtynėse.

Prieš šį mūšį D. Domarkas pasidalino mintimis, kas bus svarbiausia, norint žengti į KMT finalo ketverto turnyrą, kuris vasario 15-16 dienomis vyks Klaipėdoje.

„Pagrindiniai akcentai bus žaisti komandiškai bei susikoncentravus, gynyboje būti agresyviems ir kovoti iki galo“, – baigė gynėjas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris