Žvėriukas, atkreipęs ir A. Sabonio dėmesį
Foto: Fotodiena.lt

Žvėriukas, atkreipęs ir A. Sabonio dėmesį

Autorius: LKL.LT
2018-03-15

Vyko 2016-ųjų Nacionalinės krepšinio lygos finalo serijos paskutinis kėlinys.

Kai vienas vyrukas per lemiamą kėlinį pelnė 13 taškų, blokavo metimą, perėmė kamuolį ir atkovojo jį puolime.

Kiekvienas iš šių epizodų buvo toks svarbus, kad tribūnose sėdėjęs Arvydas Sabonis klausė: „Kas šitas žvėriukas?“

Tas žvėriukas – Donatas Sabeckis. Ir būtent tas lemiamas kėlinys, padėjęs Marijampolės „Sūduvai–Mantingai“ triumfuoti lygoje, atvėrė D. Sabeckiui kelią į LKL.

DONATAS SABECKIS
Viskas per vieną kėlinį susiklostė taip, kad leido pakilti man į LKL

„Viskas per vieną kėlinį susiklostė taip, kad leido pakilti man į LKL“, – dabar sako „Šiauliams“ antrą sezoną atstovaujantis D. Sabeckis.

Dabar D. Sabeckis tapo vienu ryškiausių LKL gynėjų. Prieš 10 dienų jis žaisdamas su Utenos „Juventus“ atliko 14 rezultatyvių perdavimų, o praėjusį savaitgalį per rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ asistavo komandos draugams net 16 kartų.

Tai – vos dviem perdavimais mažiau nei visų laikų LKL rekordas. Toks pasirodymas užtikrino D. Sabeckiui naudingiausio „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėjo apdovanojimą.

25-erių D. Sabeckis pirmauja lygoje pagal rezultatyvius perdavimus, tačiau „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika visuomet iš savo krepšininkų reikalauja daugiau.

„Nebūsi geras, jei neturėsi savo ego, – apie D. Sabeckį kalbėjo A. Sireika. – Gal kitas egoistas ir neina priversti jo dalintis. O jis kaip tik nenori to ego parodyti. Jis turi turėti ego, nes turi fizinių jėgų, supratimo, reikia džiaugtis, jei treneris sako: būk egoistas.“

Šiemet D. Sabeckis turi puikų partnerį Lauryną Birutį, kuriam nuolat asistuoja – aukštaūgis yra naudingiausias „Betsafe–LKL“ krepšininkas. Pernai pagrindiniu D. Sabeckio partneriu buvo Martynas Echodas.

D. Sabeckio ir L. Biručio epizodai nuolat patenka tarp „Betsafe–LKL“ savaitės gražiausiųjų.

„Laurynui taip gaunasi – kai žaisi, jam reikia aukštesnį perdavimą duoti ir jis viską užbaigia, – šypsojosi D. Sabeckis. – Su juo žaidžiant esi priverstas duoti tokius perdavimus, o jis daro, ką moka geriausiai.“

Visas reportažas apie D. Sabeckį – vaizdo reportaže:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris