Po seminaro apie saugumą – sustiprintas dėmesys „Betsafe–LKL“ rungtynėms
Foto: policija.lrv.lt

Po seminaro apie saugumą – sustiprintas dėmesys „Betsafe–LKL“ rungtynėms

Autorius: LKL.LT
2018-03-16

Didžiausių Lietuvos sporto organizacijų atstovai tris dienas dalyvavo seminare diskutuodami apie požiūrį į sporto renginių saugumą.

Lietuvos krepšinio lyga, atsižvelgusi į Europos Tarybos konvenciją dėl integruoto požiūrio į saugumą, apsaugą ir paslaugas per futbolo rungtynes ir kitus sporto renginius bei Lietuvos saugumo atstovų rekomendacijas, nuo šiol skirs sustiprintą dėmesį „Betsafe–LKL“ čempionato žiūrovų saugumui.

Už „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynes atsakingi klubai – rungtynių šeimininkai. Jie įpareigoti nuo šio savaitgalio sustiprinti apsaugos darbuotojų dėmesį ir pajėgas neleidžiant į areną įsinešti jokių daiktų, įrenginių, pirotechninių priemonių, kurios gali sukelti pavojų žmonių saugumui ir/ar sutrikdyti, padaryti žalą asmenų turtui ir sveikatai.

RASA LIUIMIENĖ, LKL varžybų direktorė
Konferencijoje buvo pabrėžta, kad sporto renginiuose negali būti jokių pirotechninių priemonių. 

„Konferencijoje buvo pabrėžta, kad sporto renginiuose negali būti jokių pirotechninių priemonių, – sakė konferencijoje dalyvavusi Rasa Liuimienė, LKL varžybų direktorė. – Dėl apribotų erdvių, netinkamo atstumo, didelės žmonių koncentracijos ir kt. visos, be išimties, pirotechninės priemonės yra nesaugios.“

Šį sezoną keli „Betsafe–LKL“ čempionato dalyviai jau sulaukė nuobaudų dėl neužtikrintos apsaugos – sirgaliai į areną pateko su pirotechninėmis priemonėmis ir panaudojo jas per rungtynes.

Be to, po seminaro LKL įpareigojo „Betsafe–LKL“ čempionato rungtynių šeimininkus užtikrinti, kad rungtynių metu arenoje būtų aptarnaujantis medicinos personalas, kuris galėtų suteikti pirmąją pagalbą žiūrovams ir/ar varžybų dalyviams.

Vilniuje vykusios diskusijos atspirties taškas –ET konvencija, pasirašyta 2016 m. liepos 3 d. Sen Deni stadione Paryžiuje per Europos futbolo čempionato ketvirtfinalio rungtynes. Lietuva buvo viena iš pirmųjų valstybių, tą pačią dieną pasirašiusių konvenciją.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Rimantas Bobinas akcentavo, kad konvencija – pirmas žingsnis, skatinantis naują požiūrį į sporto renginių saugumą.

„Ir Lietuvoje yra pasitaikę, kad į incidentą, kilusį per sporto varžybas, tenka įsikišti policijos pareigūnams. Taip atsitikdavo todėl, kad nebuvo renginio organizatorių, savivaldybės atstovų ir policijos pareigūnų bendradarbiavimo. Šiandien yra kitaip, tad kitas žingsnis – ratifikuoti minėtą konvenciją“, – pabrėžė R. Bobinas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris