„Betsafe“ prognozė: rekordinis skaičius sirgalių „Rytui“ triumfuoti Kaune nepadės
Foto: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: rekordinis skaičius sirgalių „Rytui“ triumfuoti Kaune nepadės

Autorius: LKL.LT
2018-12-08

Sekmadienio pavakarę krepšinio sirgalių laukia tikras desertas – antrą kartą šį sezoną susirems Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ ekipos, o Nemuno saloje tikimasi sulaukti rekordinio skaičiaus sostinės klubo sirgalių.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių ir kitų 13-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo rungtynių prognozę.

Amžinų priešininkų stovyklose vyrauja kardinaliai skirtingos nuotaikos – Šarūno Jasikevičiaus kariauna dar ketvirtadienį namuose patiesė Pirėjo „Olympiakos“ ir iškovojo skambiausią sezono pergalę. Tuo metu „Rytas“ trečiadienį kiek netikėtai savų žiūrovų akivaizdoje suklupo prieš stipriai permainų paliestą Panevėžio „Lietkabelį“.

Vis dėlto grandų krepšininkai siekia kuo greičiau pamiršti praėjusias rungtynes bei koncentruojasi tik į sekmadienio mačą.

„Dvikovos su „Rytu“ visada yra išskirtinės, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis. – Visi žino, kad tai svarbus mačas ekipoms ir sirgaliams, o priešprieša tarp klubų prideda tik dar daugiau motyvacijos siekti pergalės.“

„Tokie mačai visada yra ypatingi, o varžovas laukia tikrai grėsmingas, – tinklalapiui LKL.LT sakė Martynas Echodas. – „Žalgiris“ yra labai kovinga ekipa, kurios žaidėjai kovoja dėl kiekvieno kamuolio ir kiekvieno aikštės centimetro. Kauniečiai drausmingai rungtyniauja tiek puolime, tiek gynyboje.“

„Žalgiris“ ketvirtadienį vykusiame Eurolygos susitikime pademonstravo įspūdingą gynybą, supančiojusią Davido Blatto treniruojamą „Olympiakos“.

Graikijos grandas per antrąją mačo dalį į kauniečių krepšį įmetė vos 27 taškus, o tai lėmė, kad Kauno klubas stipriausiame Senojo žemyno turnyre iškovojo antrąją pergalę iš eilės.

„Manau, kad iš gynybinės pusės rungtynės su „Olympiakos“ buvo geriausios šį sezoną, – sakė A. Milaknis. – Vis dėlto žaidimą dar galime gerinti ties visais aspektais, o tą bandome daryti viso sezono metu. Mes galime žengti stiprų žingsnį į priekį tiek kaip komanda, tiek kiekvienas asmeniškai.“

Apie žaidimo gerinimą kalbėjo ir „Ryto“ vidurio puolėjas M. Echodas, kuris pabrėžė netinkamą krepšininkų požiūrį į rungtynes su „Lietkabeliu“.

„Atrodo, kad gerai ruošėmės rungtynėms, tačiau į aikštę ėjome lyg nieko nežinodami. „Lietkabelis“ gynėsi daug agresyviau bei nuo pirmųjų minučių rodė, kad laimėti nori labiau.

Artūras Milaknis
Visi žino, kad tai svarbus mačas ekipoms ir sirgaliams, o priešprieša tarp klubų prideda tik dar daugiau motyvacijos siekti pergalės.

Žaidime turime gerinti viską. Nėra tokio dalyko, kurį darytume labai gerai. Trūksta komandinio susišnekėjimo, derinių išpildymo, kovingumo... Mums trūksta visko“, – dabartine komandos forma nebuvo patenkintas M. Echodas.

„Ryto“ aukštaūgis varžovų gretose akcentavo po 15 naudingumo balų „Betsafe–LKL“ pirmenybėse renkantį Brandoną Daviesą bei 10,7 efektyvumo balų pridedantį Nate‘ą Woltersą.

„Įžaidėjas su vidurio puolėju yra pavojingiausi, tačiau „Žalgiryje“ žaisti gali visi. Pavojingi yra ir Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis. Nėra krepšininko, ties kuriuo galėtume rizikuoti“, – sakė M. Echodas.

A. Milaknis „Ryto“ ekipoje išskyrė individualiai stiprų amerikiečių duetą, o kaip raktą į pergalę nurodė komandinę gynybą.

„Individualiai stiprus yra DJ Seeley, kuris ir paskutiniame tarpusavio mače pridarė daugiausiai bėdų. Dominique‘as Suttonas yra toks, kuris savo meistriškumu gali pasverti rungtynes į savo pusę.

Vis dėlto, nemanau, kad ypatingai akcentuosime atskirus žaidėjus. Bandysime bendra komandine gynyba pasiekti pergalę. Viskas prasideda nuo jos, nes kai apsigini, tuomet geriau einasi ir puolimas“, – sakė „Žalgirio“ žaidėjas.

Martynas Echodas
Tokie mačai visada yra ypatingi, o varžovas laukia tikrai grėsmingas.

Sostinės komandą kovai svečiuose užkurti mėgins rekordinis būrys sirgalių, kurių tikimasi sulaukti daugiau nei jų buvo praėjusių metų gruodį. Tuomet „Žalgirio“ arenoje mylimą komandą palaikė net 500 aistruolių iš Vilniaus.

„Toks palaikymas tikrai yra labai svarbus, – sirgaliams dėkojo M. Echodas. – Tai papildoma motyvacija, o noras nugalėti varžovus yra dar didesnis. Prie tokio palaikymo svečių arenoje žaidėjai jaučiasi žymiai geriau.“

Tuo metu „Žalgirio“ gynėjas Artūras Milaknis dėkojo fanams už ištikimybę, o pilną areną jis tikisi pamatyti ir sekmadienį. Tiesa, snaiperis turėjo ir vieną prašymą.

„Eurolygoje atmosfera pas mus namuose visada būna įspūdinga, – dėstė A. Milaknis. – Net jei pergalėmis sirgalių nelepinome, tačiau jie gausiai rinkosi mūsų palaikyti.

Būtų miela ir malonu, jei abiejų komandų sirgalių palaikymas sekmadienį būtų kuo švaresnis, be stiprių užgauliojimų, įžeidinėjimų ar keiksmažodžių.“

„Betsafe“ ekspertai spėja, kad rekordinis skaičius sirgalių „Rytui“ pergalės pasiekti nepadės – Dainiaus Adomaičio auklėtiniai antrą kartą šį sezoną pripažins žalgiriečių pranašumą.

„Žalgiris“ – „Rytas“ sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Prienų „Skycop“ praėjusią savaitę iškovojo labai svarbią pergalę – išvykoje pranoko Alytaus „Dzūkiją“ bei prasibrovė į Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalį. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai šeštadienį vyks į Pasvalį bei ten mėgins nutraukti trijų pralaimėjimų seriją šalies čempionate.

„Pieno žvaigždės“ – „Skycop“ šeštadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Klaipėdos „Neptūnas“ prieš pasaulio čempionato atrankos langą išvykoje parbloškė „Lietkabelį“, o sėkmingą žaidimą pratęsti mėgins namuose, kuomet priims po pralaimėjimo prieniškiams atsitiesti trokštančią „Dzūkiją“.

„Neptūnas“ – „Dzūkija“ šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris