Po pertraukos spurtavęs „Žalgiris“ emocingame mūšyje nukovė „Rytą“
LKL/BNS nuotr.

Po pertraukos spurtavęs „Žalgiris“ emocingame mūšyje nukovė „Rytą“

Autorius: LKL.lt
2018-12-09

Po pertraukos aukštesnę pavarą įjungęs Kauno „Žalgiris“ (12-1) antrą kartą šį sezoną įveikė principinius varžovus bei „Betsafe-LKL“ čempionate iškovojo septintąją pergalę iš eilės. 

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 95:86 (22:14, 19:24, 30:16, 24:32) nugalėjo antrąją nesėkmę paeiliui patyrusius Vilniaus „Ryto“ (9-4) krepšininkus. 

Nugalėtojus į priekį vedė Edgaras Ulanovas, pelnęs 15 taškų. Po 14 pridėjo Brandonas Daviesas ir Marius Grigonis. Pralaimėtojų gretose sunkiai sulaikomas buvo 25 taškus įmetęs bei 6 kamuolius atkovojęs Dominique'as Suttonas. Eimantas Bendžius pelnė 20 taškų. 

Kauniečiai jau antrojo kėlinio pradžioje buvo įgiję dviženklę persvarą 26:14, tačiau pamatai pergalei buvo padėti trečiajame ketvirtyje. Jam prasidėjus E. Ulanovo vedami šeimininkai spurtavo 15:1 bei nutolo 56:39. 

Tvirtai žaidimo vadžias kontroliavęs „Žalgiris“ ketvirtojo kėlinio viduryje jau triuškino svečius 82:62 bei privertė gausiai Kaune susirinkusius jų sirgalius susitaikyti su pralaimėjimu. „Rytas“ likus žaisti kiek daugiau nei 2 minutes dar priartėjo 79:87, tačiau 4 taškus paeiliui pelnęs B. Daviesas intrigos atkurti neleido. 

Principinėje akistatoje, kaip įprasta, netrūko emocijų. Trečiojo kėlinio viduryje tarp krepšininkų įvyko susistumdymas, kurio metu savo auklėtinius raminti į aikštelę išbėgo net Š. Jasikevičius. Nesportinėmis pražangomis buvo nubausti Edgaras Ulanovas, Marekas Blaževičius, D.J. Seeley ir D. Suttonas. 

„Malonu, kad laimėjome prieš principinį varžovą. Daugiau nieko pasakyti negaliu. Esu patenkintas pergale, o žaidimu – toli gražu. Visų pirma, neprasižengėme tada, kai reikėjo. Atrodo, visiems paaiškinau situaciją, bet tas pats vėl kartojosi dešimt kartų. Tai neleistina“, – po rungtynių sakė Š. Jasikevičius. 

„Kai žaidi prieš „Žalgirį“, daug ką lemia energija. Šįkart jos turėjome daug, bet tik iki tam tikro momento. Vėliau atėjo nuovargis, sprendimai suprastėjo, o varžovai tuo pasinaudojo. Ne pirmą kartą matome, kaip jie po pertraukos išeina super agresyvūs. Tam reikia būti pasiruošusiems, o mes padarėme žingsnį atgal“, – teigė D. Adomaitis.

Kauno klubui šiame susitikime dėl traumų nepadėjo net trys aukštaūgiai – Paulius Jankūnas (dubens raumuo), Aaronas White'as (sumušta koja) ir Antanas Kavaliauskas (pilvo raumuo). Negana to, dėl traumos rungtynių nebaigė Nate'as Woltersas. Sostinės ekipa žaidė be traumuotų Evaldo Kairio ir Chriso Kramerio. 

Abi komandos suteikė nemažai šansų jaunimui. „Žalgirio“ gretose debiutavo 18-metis puolėjas Erikas Venskus, o ant parketo trumpam išbėgę buvo ir Lukas Uleckas bei Rokas Jokubaitis. Dainius Adomaitis negailėjo laiko aikštelėje Deividui Sirvydžiui ir Marekui Blaževičiui.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15, Brandonas Daviesas (6 atk. kam.) ir Marius Grigonis po 14, Artūras Milaknis 11, Leo Westermannas 9 (6 rez. perd.). 

„Rytas“: Dominique’as Suttonas 25 (6 atk. kam.), Eimantas Bendžius 20 (5/9 trit.), D.J. Seeley 14, Rokas Stipčevičius 11.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris